Кемал Ататурк, Солун 1918г.


“НЕЗАВИСНОСТА Е ПРИВИЛЕГИЈА КОЈА ЈА ИМААТ САМО ОНИЕ НАРОДИ КОЈ СЕ СПРЕМНИ ДА УМРАТ ЗА НЕЈЗЕ,

А СУВЕРЕНИТЕТОТ Е ПРАВО КОЕ ГО УЖИВААТ ОНИЕ КОИ СЕ ДОБРО ОРГАНИЗИРАНИ“

 

Кемал Ататурк, Солун 1918г.