Кинески мајстор на сложувалки решава три Рубикови коцки додека жонглира


26 јули (UPI) – Кинески брзичар ги спои своите вештини за решавање загатки со неговото жонглирање и реши три Рубикови коцки за 3 минути и 16 секунди додека жонглираше.

Ли Жихао (22) првично го собори рекордот за најбрзо време за решавање на три ротирачки коцки за загатки додека жонглираше во јули 2022 година, кога ги заврши загатките за 3 минути и 29 секунди.

Тој го освои рекордот по втор пат на сетот на италијанската ТВ серија од Гинисовата книга на рекорди, Lo Show dei Record , и се избричи 13 секунди од претходниот пат.

Ли, успешен брзимач, исто така ги држи рекордите за најмногу ротирачки коцки за загатки решени додека се суспендирани наопаку, повеќето ротирачки коцки за загатки решени со една рака додека се суспендирани наопаку и најбрзо време за решавање на ротирачка коцка загатка од тим од двајца под вода.