Кога го поминувате најтешкото време во вашиот живот, имате можност да бидете свој херој.

живот медиа24

Кога го поминувате најтешкото време во вашиот живот, имате можност да бидете свој херој.

Имате можност да си докажете дека не сте она што другите мислат и велат за вас, да им докажете дека вашите граници не се таму каде што тие ви ги покажале. Кога луѓето зборуваат за другите, тие најмногу зборуваат за себе, за своите стравови, сомнежи, ограничувања и грешки. Тие зборуваат за сите работи што би ги направиле на ваше место и какви би биле кога би биле во вашата животна приказна.

Кога го поминувате најтешкото време во вашиот живот, имате можност да бидете свој херој. Докажете си дека не ви е гајле како некој ќе ве погледне, дека не е важно кој што има, кој што направил, што рекол. Докажете си дека единствено важно е да истраете и кога ви е тешко, кога немате никој на ваша страна, кога пријателите исчезнале со брзина на светлината и ви треба нечија рака, нечие рамо, допир, тишина, разбирање. , поглед, охрабрување, близина, било што.

Кога ви е најтешкото време во животот, не врескајте, не завивајте или плачете затоа што вашата тишина може да биде погласна од кој било глас. Кога ви е најтешко, погрижете се да излезе од вас она што е во вас или што мислевте дека е во вас, кои се вашите вредности. Погрижете се да ја откриете силата која долго време ја криете со различни изговори, оправдувања, бегање, криење. Погрижете се срцето и умот да останат заедно бидејќи тоа ќе ви го даде она што ви треба најмногу во најтешките моменти.

Кога ти е најтешкото време во животот, имаш можност да покажеш вистинска насмевка, насмевката која се крие зад сите твои порази е најголемата насмевка затоа што си свесен дека не си го изгубил најскапоценото нешто, а тоа е твојата душа. и лице, вашата вера во себе и во иднината. Кога ти е најтешкото време во животот, не се откажувај од соништата и идеалите, продолжи така и ќе видиш со каква радост еден ден ќе погледнеш се што е зад тебе и ќе бидеш среќен што не си се откажал кога сите други се откажуваа.