Кога ќе научите да се држите подалеку од негативните луѓе, овие работи ќе ви се случат!

noah silliman

Кога ќе научите да се држите настрана од негативните луѓе, ќе ја вкусите посветлата страна на животот.

Ќе видите колку е скапоцен секој ден да го трошите на нешто што ви ја троши енергијата и ве прави несреќна личност. Ќе сфатите колку е потребно да ги игнорирате работите за да го задржите вашиот мир и ќе ја усовршите уметноста на игнорирање како професионалец кој знае од што да се оддалечи и до што да се доближи.

Кога ќе научите да се држите подалеку од негативните луѓе, ќе му се предадете на животот пред да почнете да размислувате, знаејќи дека премногу размислувањето секогаш завршува да ве чини нерви и мир што го имате. Тогаш ќе сфатите дека животот е всушност многу едноставен и интересен, но дека најголем дел од проблемите се наоѓаат кај негативните луѓе кои не се задоволни со себе и своето незадоволство го пренесуваат на другите и на светот околу нив.

Кога ќе научите да се држите настрана од негативните луѓе, ќе почнете да барате круг на искрени луѓе бидејќи повеќе нема да трпите ничие глумење и преправање, нема да имате потреба да ставате маска на лицето, бидејќи ќе знаете дека овие луѓе ве прифаќаат токму онакви какви што сте. Тогаш ќе ги почувствувате најдлабоките чувства и ќе уживате во секое од нив, сфаќајќи ги како најголемо богатство на животот бидејќи тие ќе ве поврзат со луѓето што ги сакате и кои ве сакаат.

baner portland horizontalen

Не треба да одите до крајот на светот за да избегате од негативните луѓе, не треба да избегате на некој осамен остров или да се искачите на некоја огромна планина, доволно е да станете рамнодушни кон она што овие луѓе го зборуваат и прават и да се фокусирате на она што го сакате. Кога ќе научите да се држите подалеку од таквите луѓе, наеднаш ќе почувствувате дека имате многу повеќе енергија од порано и ќе почнете повеќе да уживате во секој нов ден и секој нов предизвик што ви го нуди животот.

Марио Жувела , friends.org