Кога ќе се погледнеш со очите на душата…

milky way 960200 960 720 696x398

Кога ќе се погледнете себеси низ очите на вашата душа, ќе сфатите дека вие не сте вашите искуства, туку дека сте вечна моќна душа која ТУКА поминува низ искуства како делови од вашето патување враќајќи се дома – до Изворот.

Кога ќе се погледнеш себеси низ очите на својата душа, ќе видиш дека веќе (и засекогаш) си добар таков каков што си и дека не треба ништо да правиш, да одиш било каде, да менуваш нешто… да станеш тоа. Затоа што веќе едноставно СИ.

dgtup jovi kompani

„Вистинското патување за откривање не се состои во барање нови пејсажи, туку во нов поглед“. – Марсел Пруст

Кога ќе се погледнете себеси низ очите на вашата душа, ќе видите дека вашето минато, вашата сегашност и вашата иднина се само моменти во вечноста – бесконечноста на времето и просторот низ кои вашата душа патува низ искуствата на оваа ТУКА реалност кон нејзината крајна дестинација – унија со Изворот.

Кога ќе се погледнете себеси низ очите на вашата душа , ќе сфатите дека вие не сте вашите искуства, туку дека сте вечна моќна душа која ТУКА поминува низ искуства како делови од вашето патување враќајќи се дома – до Изворот.

Кога ќе се погледнете себеси со очите на вашата душа, вашето прашање „Зошто сум овде? ќе го отклучи одговорот „Затоа што…“. Вашата визија ќе стане јасна бидејќи…

379636246 2483344625173152 7145445020029331891 n

„ Кој гледа надвор, сонува, а кој гледа внатре, се буди“. – Карл Густав Јунг

Кога ќе се погледнеш со очите на душата, секое твое „зошто“ ќе си го најде своето „бидејќи“. Затоа што она што е за вас, за вашето највисоко добро, веќе е во вас. Секогаш и засекогаш.

Кога ќе се погледнете себеси низ очите на вашата душа, едноставно ќе знаете и ќе можете да ги ослободите сите оние кои го окупирале вашиот ум, вашето срце и… целото ваше битие, а кои никогаш не биле навистина ваши. Ниту ти си бил нивен.

Кога ќе се погледнете себеси низ очите на вашата душа, сè за што се држите, верувајќи дека е ваше и убедувајќи се дека е добро за вас, ќе почне да исчезнува и ќе ве напушта. И тоа всушност никогаш не се случило.

baner portland horizontalen

Кога ќе се погледнете себеси низ очите на вашата душа, ќе видите дека се што сте доживеале надвор е само одраз на вас внатре. И ќе сфатите дека во огледалото на вашите животни искуства, односи и ситуации со другите секогаш се рефлектирало сето она што сте го зрачеле одвнатре.

И тогаш ќе знаеш и ќе можеш да ПРИФАТИШ – прво себе си, а потоа на сите други, ПРОСТИ – прво себе си, а потоа сите други и САКАЈ – себе си, а потоа сите други…

И затоа…

„Затвори ги очите и види“. – Џејмс Џојс

Затоа што ќе го видите вистинскиот вас, конечно, само кога ќе видите низ вашите внатрешни очи.

Мартина Сетник