Кои се лудите работи што ги прават интровертите?


 1. Се преправа дека ослепува откако ќе забележи позната личност во јавноста.
 2. Ментално повторување на сè што треба да се каже на некоја личност пред всушност да одите и да разговарате.
 3. Буквално молејќи се тој што седи покрај него да не почне да зборува.
 4. Прекин на повик велејќи дека сум зафатен и се враќам да зјапам во ѕид
 5. Ставање „Извини не можам да дојдам“ мотото на животот
Одлики на интроверти

Па, како изгледа ова во секојдневниот живот? Интровертите претпочитаат да имаат неколку блиски односи, тие уживаат во осамени активности и имаат тенденција да бидат внимателни индивидуи. Еве неколку вообичаени одлики на интровертите:

 • Најдобро работат кога се сами
 • Се чувствуваат најопуштено во мирни средини со минимална стимулација
 • Уживаат во тивки активности како пишување, читање, цртање, одење на прошетки, градинарство и други слични активности
 • Претпочитаат неколку блиски пријателства отколку голема група пријатели
 • Честопати се чувствуваат најдобро во удобноста на домот
 • Поминуваат многу време во истражување на нивниот внатрешен свет
 • Имаат тенденција да размислуваат длабоко за нивниот живот и за светот околу нив
 • Бараат смисла во нивните животни избори

Може да бидат презаситени од многу интеракција, како што се работа или училиште.