Колку повеќе давате, толку повеќе добивате.

silhouette of handsome asian man praying 1150 861

Не можете да го добиете она што не го давате. Одливот го одредува приливот. Во следните неколку недели, обидете се да го направите следново и да видите како се менува вашата реалност: што и да мислите дека луѓето ве негираат – вие им давате! Немате? Само постапувај како да си и сето тоа ќе дојде само по себе. Набргу откако ќе почнете да давате, ќе почнете да добивате. Почувствувајте го изобилството и дајте многу, ќе добиете многу. Донесете одлука да дадете, каде и да одите, на кого и да сретнете.

Не можете да го добиете она што не го давате. Одливот го одредува приливот.

Во следните неколку недели, обидете се да го направите следново и видете како се менува вашата реалност. Што и да мислите дека луѓето ве негираат, пофалби, благодарност, помош, грижа итн. – дајте им го.

Немате сето тоа? Само постапувај како да си и сето тоа ќе дојде само по себе.

Потоа, набргу откако ќе почнете да давате, ќе почнете да добивате. Не можете да го примите она што не сте го дале. Сè што мислите дека светот ви негира, веќе го имате. Ако не дозволите да тече, нема да бидете свесни дека го имате.

Ова подразбира изобилство .

Законот дека одливот го одредува приливот е изразен во зборовите на Исус во Евангелието според Лука:

„Дајте и ќе ви се даде: ќе ви се даде мерка добро, исполнето, потресено, преизобилно во скутот затоа што со мерката со која мерите ќе ви се мери за возврат“.

Изворот на изобилството не е надвор од вас. Тој е дел од вас. Сепак, започнете со препознавање и прифаќање на изобилството однадвор. Забележете ја полнотата на животот околу вас.

Топлината на сонцето на твојата кожа, прекрасните цвеќиња изложени пред цвеќарницата, моментот кога каснуваш сочно овошје или моментот кога ќе се натопиш до гола кожа среде дожд.

Полнотата на животот е присутна на секој чекор. Прифаќањето на изобилството околу вас го буди заспаното изобилство во вас. Потоа оставете го да истече.

Кога ќе му се насмеете на странец, веќе има мал одлив на енергија. Стануваш давател.

Често поставувајте си го прашањето: „Што можам да дадам сега? Како можам да и помогнам на оваа личност, во оваа ситуација?’

Не е неопходно да поседувате ништо за да почувствувате изобилство, иако ако постојано чувствувате изобилство, работите сигурно ќе дојдат до вас. Изобилството доаѓа само кај оние кои веќе го имаат.

Скоро звучи нефер, но секако дека не е. Тоа е универзален закон. И изобилството и недостигот се внатрешни состојби кои се манифестираат како ваша реалност.

Исус го изразил тоа со следните зборови: „Зашто, кој има, ќе му се даде; а кој нема, ќе му се одземе и тоа што го има“ (Св. Евангелие според Марко)

Дајте го она што го немате за да го добиете.

Отсега, обидете се да им ги дадете на луѓето токму сите оние работи кои мислите дека ви се ускратени лично.

Ако мислите дека ви недостига внимание, работете на тоа да внимавате. И ќе добиете океан од внимание.

Почувствувајте го изобилството и дајте многу, ќе добиете многу.

Постои непишано правило дека никогаш не доаѓате во туѓа куќа со празни раце.

Можете да кажете: „Како да им дадам нешто на другите, кога во овој момент и мене многу ми недостасува?

Но, работите можат да бидат толку прекрасно едноставни: кога ќе сретнете некого, можете тивко да му испратите благослов, да му посакате среќа, радост и среќа. Овој начин на тивко давање има многу голема моќ.

Можете да донесете цвет. Еден цвет.

Можете да понесете разгледница која ќе каже нешто за вашите чувства кон личноста што сте ја посетиле.

Можете да донесете комплимент.

Можете да донесете молитва.

Донесете одлука да дадете, каде и да одите, на кого и да сретнете.

Колку повеќе давате, толку повеќе добивате.

И кога добивате повеќе, вашата способност да давате исто така се зголемува.

Нашата вистинска божествена природа е полна со блаженство и изобилство, ние сме богати од Бога.

Сè што себично се обидуваме да го задржиме за себе, секогаш на крајот го губиме.

Сè што даваме од срце е наше засекогаш.

Според учењата на Екхарт Толе „Нова Земја“