Која глупост е да кажеш дека за пензионерите ако дале повеке ке се разрушел системот ,ама за функционерите колку и да сакаат има пари ,може се и нема никаков проблем за тоа оти други методологии биле во прашање-Ајде мајката!

protest penzioneri skopje2

Кои неболози човече јавно се пласираат. Демек за пензионерите немало пари оти пензискиот фонд ќе бил у колапс така? А тоа што 78% си ги покачија платите отприлика околу 120 000 ден и сега од 01.01.2024 уште по 40 000 ден. топ тан , немало врска тоа со паралелата со пензинскиот фонд и буџетот, па затао си направија наводно пренамена на буџетски средства или популарно РЕБАЛАНС што во буквален превод значи од таму средствата накај нас ,или од таму каде што треба да има контрола голема најпрвин ке стават многу ставки а потоа со распределба ке ги стават како ставки за разни работи каде е минималната контрола на трошење.

И сега тој во СДС што е задолжен за ПИАР Вардарскиот вика дека тие две работи не се мешаат и дека не се оди по иста методологија , која брука ,која лажа која дрскост се само овие работи спрема најсоцијалната група ,каде 95% од сите останати овде се потпрени здраво на нивните пензиички.

Пензионерите е потребно да се дигнат ,докторите да се дигнат а за културата да не зборуваме уште од старт им ја затнаа устата со урамноловката и покачувањето ,небаре не се нивни и изработени тие средства но таму си имаат доволно луге со кој моѓе да се куде една власт.

Знаете кој ко рушеше Никола Груевски – дечките од културата ,НВО, и сега кој ќе го руши СДС  ,дечките од културата кој спијат и земат плата само и не смејат да зуцнат .до таму ли стасавме исплашен македонски народе …..

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

СРАМОТА е за нас како народ ,а СРАМОТА не е за оние кој им молчиме и за ништо не им кажуваме јавно ,примери во другите држави има многу, од фрлање на политичари во контејнери па се до јавен линч и голи да шетаат по центарот на градот . Кај нас сега аплауз се спремат повторно да им дадат сега најгласен од сите , Нели ВМРО ќе доага на власт и сега сите сме вмровци и сите се надеваат кој каков директор ке биде и приказната продолжува….

Ама знаете што? Нити ВМРО нити СДСМ не се побунија за енормното покачување ,така да не заборавајте некој работи .

Точно е дека ова Влада не ја бидува ,но поверение да се даде без конкретни одговори ,за името,за покачлиувањето,за Бугарите во Уставот,за непринципиелните коалиции ,и судство на кој како му прдне со извинение да суди.

Железара Џајми Комерц

Теми милион -борба 0. Или мобилизираме се и кажуваме кој е кој во еедна држава или трпи си Македонче. Повеке Македонец да си се осмелил да се напишеш оти после вакво газење да се пишеш Македонец а ништо не правиш ти си само едно мало ,минијатурно Македонченце….

И се така до некој нареден фб пост кој ке донесе многу лајкои и нема да смени ништо.