Мислам дека си должиш извинување

1 y7qseiavgonocwvwhlosvw

Треба да си простите себеси затоа што го заслужувате тоа

Секој човек на нашата планета го има својот најлош критичар. Некој кој им го загорчува животот со постојана негативност, навреди, сомнеж и сопнување на вина. Честопати таа личност е близок член на семејството или дури и „пријател“.

Сепак, почесто отколку не, таа личност сте ВИЕ. Толку многу луѓе се толку тешки за себе. Не често се однесуваме кон себе онака како што заслужуваме да бидеме третирани. И тоа е срамота.

Како завршивме на ова бедно место? Дали отсекогаш било толку мрачно и мизерно за толку многу од нас? И што можеме да направиме за да ги поправиме овие ужасни чувства на омраза кон себе и да си помогнеме да ги свртиме работите?

Нема поголемо влијание врз нас во нашите претходни години од нашите родители. Толку многу од ова негативно самопонижувачко однесување што го наоѓаме во себе потекнува од првиот сет на луѓе во нашите животи: нашето потесно семејство.

Размислете за вашето потесно семејство. Имав млад татко кој имаше скоро 24 години кога се родив јас, првото дете. Млада мајка која имала 21 година кога го родила своето прво машко бебе. Тогаш мојот помал брат се појави кога имав само 2 години.

Бев дел од младо семејство. Веројатно сите заедно научивме тешки работи. Фотографија од Brytny.com на Unsplash

Татко ми беше млад пастор по занает. Мајка ми беше мајка која остануваше дома од времето кога јас се родив до мојот помлад брат беше во средно училиште. Што може да се научи за Џејсон, начинот на кој се однесувал себеси како тинејџер, млад возрасен и на крајот како средовечен човек?

Неговиот татко беше малку насилник и не толку убав дечко некое време. Можеби тоа беше негово навредливо воспитување во дом со 5 други браќа и сестри од страна на татко кој физички малтретирал. Џејсон дознал дека мора да ги прави работите подобро, потивко и повеќе под радарот за да ги избегне вкрстувањата и појасот на неговиот библиски татко кој тераше.

Тоа што го нарекуваат кукла, или дурк, и кога му било кажано да не биде глупав, го направи Џејсон пробен. Тој стана премногу претпазлив. Научи да биде подлажен и да си ги прикрива трагите ако прави…

Целата сторија на ТУКА