НОВО

Надворешниот свет може малку да не научи ако не го доживуваме како резервоар на симболи и скриени значења

speed of light 8381875 1280

Што е свест? Од каде всушност доаѓаат нашите мисли и чувства? Што е светлина против материјата? Што е бранова генетика? Дали е жив универзумот? Како влијаат на нас кубните форми околу нас во споредба со фракталните сцени во природата? Како технолошкиот напредок влијае на опаѓањето на човековата свест, емпатијата, индивидуалноста? Крешимир Мишак има одговори на овие и многу други необични прашања.

Има неограничен број опции на кои може да се прикаже истата порака за единство

Космичката свест или интелигенција може да се сфатат како фрактална геометрија. Секој дел го одразува обликот на целината. Зад неа веќе нема ништо, се е празнина.

Фракталите се насекаде околу нас; во контурите на планинските масиви, линии на морски бранови, врвови на дрвја со својства на разгранување.

Свеста е комуникација, поврзаност, поврзаност на телото и умот, ние со другите. Перцепцијата е ограничена од сетилата и како таква ја контролира поврзаноста на нашата човечка свест со се што постои.

Свеста не е ограничена со илузиите на времето или просторот.

Безвременското и безпросторното фреквентно поле е извор на се што постои и на сето знаење. Тоа е енергетското поле на нулта точка.

Свеста е нефизичка појава.

Идеите и мислите доаѓаат од „повисокиот ум“, а мозокот делува како интерфејс за енергетските аспекти на свеста, за да се пренесат во физичко искуство.

Мислите и чувствата се аспект на свеста, а не на мозокот бидејќи активноста на мозочните клетки не е феноменолошка свест.

Не ни треба мозок за да имаме свест.

dzovi kompani baner horizontalen 1

Умот може да влијае на мозокот преку волја, имагинација, мисли и искуство.

Упатеното внимание е манифестација на волја.

Умот не е само последица на електрохемиска активност, туку постои сам за себе, односно може да го обликува функционирањето на мозокот на телото, развојот на нови синапси/невролошки врски. Ова може свесно да се поттикне со ментални активности.

Свеста е како натприроден процес.

Животот и свеста се бесконечни и вечни, секогаш ја менуваат формата и составот и никогаш не завршуваат.

Свеста се состои од див мир кој е аналоген на психоделичните форми на природата. Има див мир во фракталната психоделија на природата.

Мистичната екстаза на набљудување на психоделични форми во природата беше заменета со празнина, внатрешна духовна монотонија и плиткост на цивилизираниот живот.

Спротивно на природната, мистична екстаза е мрачната екстаза на војна, болка, смрт, односно преокупација со насилство, медиуми, апатија, недостаток на емпатија.

Празнината и здодевноста се будат од линеарно повторувачките форми на коцки околу нас во форма на автомобили, згради, телевизори, мобилни телефони, домови, редовни градски блокови.

Опкружени сме со небиолошки, Евклидови геометриски форми.

baner portland horizontalen

Универзумот е жив во целост, а да се биде жив е карактеристика на самото постоење

Брановата генетика е главната програма за развој на организмот и не се складира во ДНК, туку во области на суптилни енергетски полиња. ДНК е како спирална молекула, материјален приемник и предавател кој овозможува комуникација со околината.

Молекулата на ДНК емитира светлина и звук; во светлина во форма на холограми, во звук во форма на говор.

Змијата ја симболизира ДНК кај шаманите ширум светот, а нејзината двојна форма на намотка наликува на спирална скала. Со него се поврзани духовните суштества на животот – луѓето, растенијата и животните.

Нашиот организам постојано ја чита нашата генетска книга.

Мислите и нашата имагинација можат да навлезат во ДНК, да вклучуваат и исклучуваат одредени гени и на тој начин да доведат до промени во невроните, односно во физичкиот мозок.

Шаманите ширум светот тврдат дека сите живи суштества се напојуваат од духови поврзани со екстремно долга форма што ја опишуваат како извиткана скала позната како Оска Мунди, оската на светот. Тие се толку долги што се смета дека ги поврзуваат небото и земјата.

Со замислување и размислување ја менуваме структурата и функционалноста на мозокот.

Допирите и нежноста служат за градење невронски врски, на пример емпатија. Затоа допирот е толку важен во детството.

Светлината на антиматеријата има негативна енергија и се разликува од светлината на нашата материја.

Сè околу нас се состои од атоми, а 99,9% од атомите се празен простор

Со знаци, облици, визии, соништа, синконичности, природата комуницира со вас.

Духовноста е свеста дека нашиот видлив и искуствен свет е само површината на длабокиот океан, под кој сè е меѓусебно поврзано.

Синхрониците не се причинско-последично, туку ирационални и непредвидливи и ги усогласуваат човечките судбини.

Две форми се неопходни за животот, спиралата и обликот на јајцето.

Некои работи едноставно сакаат да се случат, а други не. Кога ќе се случи? Кога сте во усогласување со космичкиот план. Затоа, важно е да започнете и да чекате за поголема поддршка.

Надворешниот свет може малку да не научи ако не го доживуваме како контејнер со симболи и скриени значења.

Друг напредок освен технолошки немаме постигнато, но невидениот технолошки развој не го следи развојот на човештвото и културата.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Индивидуалноста е заменета со колективен ум и систем.

Системот е против духовноста, индивидуалноста, емпатијата, непредвидливоста.

Светот околу нас ќе личи на виртуелни компјутерски светови на сè повеќе начини.

Умовите на луѓето ќе бидат контролирани на технолошки начини со измама на перцепцијата, уништување на личноста.

Универзумот на кој треба да обрнеме внимание е наш сопствен, во нас, во ирационалното, духовното, во синхроницитетите, интуицијата.

Сања Вуковиќ Грбац

Извор: Духовен воин и бескраен космички оргазам (2016), Крешимир Мишак