Некој те чува дури и кога не го знаеш тоа

bykst hjfg 696x333 696x398

Дури и кога не го знаеш. И тогаш кога не го бараш. Кога ви е најпотребно. Кога ти е тешко. Кога си среќен и безгрижен. Кога перницата ви е натопена со солзи. Кога сте во прегратките на саканата личност. Кога си сам. Кога спиете. Кога си во новото и непознатото. Кога си во познатото, не размислуваш.

Некој те чува.

Кога ќе ја преминете улицата. Кога некој друг те вози. Кога си гладен. Кога ви се гади од храна. Кога сте во друштво каде се смеете. Кога некој ти се насмевнува, а ти повеќе би сакал да плачеш.

Некој те чува.

Кога ти е ладно. Кога некој ќе те покрие. Кога се охрабрувате. Кога си далеку од се што знаеш и тоа е блиску до тебе, а се што ти треба е во твоето срце. Кога некој ќе ви покаже каде да одите. Кога ќе се исплашиш. Кога ќе се изгубите и кога повторно ќе го пронајдете својот пат.

Некој те чува.

Кога трчаш да стигнеш некаде, а потоа си таму на време. Кога на некого му честиташ нешто, а тој не знае да биде среќен, па ти е жал за него. Кога се нудат марамчиња за да ја апсорбираат тагата што излегува од вас. Кога остануваш буден, да бидеш тука за некого.

Некој те чува.

Кога ќе слушнете глас , кој сугерира „погледнете ја мапата“. Кога велите дека сакате нешто, но сепак сте малку исплашени. Кога сакаш, но ти е тешко. Кога сакате да ја споделите вашата среќа. Кога кучето ќе ти се намокри во скут. Кога ќе го видите вашиот куфер по летот. Кога продавницата е отворена и го имаат она што ви треба.

Некој те чува.

dzovi kompani baner horizontalen

Кога гледате во часовникот и стрелките се затворени. Кога сонувате и ги создавате вашите соништа. Кога ќе се појават некои слики на кои се насмевнувате. Кога ќе се чешате во нови чевли и раната потоа ќе зарасне. Кога ќе добиете книга на подарок. Кога некој ќе ви ги масира стапалата.

Некој те чува.

Кога се сомневате во нешто, а потоа Универзумот ве изненадува како да не сте ни сонувале. Кога ќе сретнете луѓе кои ве познаваат и со кои споделувате радост. Кога се плашите од промени. Кога промената ќе ви се најде. Кога пееш без никој да чуе. Кога ќе добиеш сила, пееш пред другите.

Некој те чува.

Кога медитирате. Кога ја слушаш својата тишина, дури и кога е тотален хаос. Кога јадете како што навистина сакате, но и кога се напивате со храна. Кога вежбате и кога лежите. Кога размислувате само за најдобрата верзија од вашиот живот, и кога придонесувате таа да се оствари.

Некој те чува.

Кога зборувате за вашите чувства. Кога навистина ќе одлучите да кажете како се чувствувате. Кога ќе соберете сили и ќе побарате поддршка што ви треба. Кога ќе дозволите другите да ве поддржат. Кога веруваш во добро. Кога го слушате вашиот внатрешен глас. Дури и кога мислите дека сте згрешиле, сте изгубиле време или сте залутале.

Некој те чува.

И кога ќе заборавите да се грижите за себе. И кога ќе се сетиш КОЈ си. Кога ги благословувате другите со љубов и кога сте лути и незадоволни поради нешто. Кога не можете да спиете навечер, како и кога решението за се го гледате во сон. Кога мислите дека не можете подобро, иако длабоко во себе се надевате дека тоа не е вистина.

Некој те чува.

Кога блескаш во својата најблескава верзија каква што можеш да бидеш токму сега. Кога си во темнина. Кога ќе одберете да се чувствувате добро. Кога си ги дозволуваш сите емоции. Кога ќе го разубавите вашето физичко тело. Кога не ти е гајле. Кога ти е грижа. Кога навистина не ти е гајле. Кога мислите дека никому не сте важни, како и кога знаете дека некој ве сака.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Некој те чува.

И кога оди лесно и кога изгледа тешко. Кога имаш на кого да му кажеш дека го сакаш. Кога некој ќе ти го каже тоа. Кога ќе сфатите дека можете да им дадете на другите, само онолку колку што тие можат да добијат и дека тоа е во ред за вас. Кога ќе сфатите дека сте на патувањето на животот и време е да почнете да уживате во него.

Некој те чува.

Некој се грижи за секој ваш здив и отчукување на срцето. Некој кој те создал и кој те сака, надвор од границите на љубовта што ја познаваш. За некој, вие сте совршени токму такви какви што сте. Некој верува во вас и знае дека можете да го направите тоа! Некој ве гледа со љубовни очи и ви ја дава потребната сила. Доволно сте добри за некого и тој ви дава се што ви треба.

Некој те чува.

Билјана Бедричиќ, pozitivnapsihologija.com