Нема пари за одржување на стадионот во Скопје а има за конференција на ОБСЕ!


Пред почетокот на натпреварот помеѓу фудбалските репрезентации на Македонија и Италија, стадионот е во очајна состојба! Токму на ваквите лоши услови се жалат и Италијанците пред вечерашниот натрпевар!

Неодамна, Османи објави дека ќе врши градежни работи во СЦ Борис Трајковски за потребите на конференцијата на ОБСЕ и за таа цел ќе потроши милиони евра-  тендерот го доби токму фирма блиска до ДУИ- Еуровиа!

По сите постапки на оваа ненародна власт може да се заклучи дека државни пари се трошат за обсе а нема пари да се одржи стадионот како би можело да се играат натпревари на репрезентативно ниво!

Левица бара одговорност од Владата за очајната состојба во која се наоѓа стадионот како и за трошењето на државни пари за пренамена на СЦ Борис Трајковски во конференциска сала на ОБСЕ !

Официјална твитер страница на Италијанска фудбалска ТВ која пренесува за состојбата на стадионот во Македонија:

https://twitter.com/IFTVofficial/status/1700256694641815777?s=20&fbclid=IwAR1-XyjHiYE9rUkKFQbp2X-66PIGSz5mVgf3ZinHq6Uqo5emBNfFDpUys9o

Категорија:Социјални медиуми