Не е важно што имате, важно е што внесувате во животите на другите!

travel 2342925 960 720 696x398

Не е важно што имате, важно е како им пристапувате на другите. Важно е што внесувате во животите на другите, дали внесувате мир или немир. Важно е какви чувства предизвикувате кај другите.

Не е важно што имате, важно е што внесувате во животите на другите! Не е важно колку има на вашата банкарска сметка, колку квадрати има вашата куќа, не е важно колку е луд вашиот автомобил и каква е вашата викендица.

Важно е што внесувате во животите на другите, дали внесувате мир или немир.

Дали се чувствува тензија во ваше присуство и дали другите едвај чекаат да се извлечат од неа или пак весело доаѓаат да ве сретнат и сакаат да поминат што е можно повеќе време со вас. Вие сте тој кој одлучува.

Не е важно што имате, важно е како им пристапувате на другите.

media 24 uslugi

Дали на секој човек му приоѓате со чувство на почит или го кренавте носот до небо затоа што можеби сте постигнале некаков успех и мислите дека никој не ви е рамен.

Веќе не барате блискост со луѓето кои некогаш биле тука за вас, кои ве поддржувале и споделувале добро и лошо со вас, но сега после тоа достигнување барате луѓе кои се почитувани и видени, луѓе кои сметате дека се повеќе вредни од оние со кои некогаш сте биле опкружени.

Не е важно што имате, важно е како правите другите да се чувствуваат.

dzovi kompani baner horizontalen 1

Дали се тоа нежни чувства полни со топлина и радост или тоа е досадно чувство што се појавува кога ќе се најдете во близина на личност со која треба да ги изберете зборовите, личност со која треба да внимавате како се однесувате со нив затоа што веруваат дека тие се нешто повеќе од тебе.

Имајте позитивни чувства, оставете ги луѓето да се сеќаваат како некогаш се чувствувале околу вас долго време дури и по вашето заминување! Не е важно што имате, важно е колку го делите тоа што го имате со другите.

Дали гледаш на она што го имаш како причина да почнеш да се однесуваш како да си нешто поголемо од сите други, а утре можеш да изгубиш се и да се чудиш зошто си се однесувал така, зошто дозволил егото да ти го заврши животот според неговите параметри, а вие сте на конечно изгубивте себеси и сите оние со кои некогаш сте биле опкружени, луѓе кои верувале во вас и кои споделувале сè со вас.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Вие сте тој кој одлучува.

Марио Жувела