„Не плачете затоа што е готово. Радувај се затоа што се случи“. – Габриел Гарсија Маркез за животот

garcia marquez1 696x333

„Не те сакам поради тоа што си, туку поради тоа што сум јас кога сум до тебе“. 

Следниве се избрани цитати од Габриел Гарсија Маркез…

„Никогаш не престанувајте да се смеете, дури и кога сте тажни, бидејќи некој може да се заљуби во вашата насмевка“.

„Секогаш ќе има луѓе кои сакаат да те повредат, но треба да продолжиш да веруваш, само внимавај.

„Најлошиот начин да ти недостига некој е да седиш до него, знаејќи дека никогаш нема да го имаш“.

„Не трошете го вашето време поминувајќи го со некој кој не се грижи да го помине со вас“.

„Не плачете затоа што е готово. Радувај се затоа што се случи“.

„Не те сакам поради тоа што си, туку поради тоа што сум јас кога сум до тебе“.

„Не се мачи премногу, најдобрите работи се случуваат кога најмалку очекуваш.

„Не страдавте од секојдневните проблеми бидејќи тие беа решени во вашата имагинација.

„Ниту една личност не ги заслужува твоите солзи, а оној што ги заслужува никогаш нема да те расплаче“.

„Животот е пократок отколку што се мисли“.