Не постои нешто како „случајно“ – Сè во Универзумот е намерно!

eduardo rodríguez calzado 5

Сè што се појавува во вашиот живот има што да ве научи. Треба да почнете да гледате внатре во тоа кои сте и зошто сте тука, наместо таму во физичкиот свет и сето она што го опкружува. Вратата за повисоко ниво на свесност во вашиот живот се отвора одвнатре.

dzovi kompani baner horizontalen 1

„Станете свесни дека нема случајности во нашиот интелигентен универзум, разберете дека сè што се појавува во вашиот живот има што да ве научи.

Ценете ги сите и сè во вашиот живот!

Треба да почнете да гледате внатре во тоа кои сте и зошто сте тука, наместо таму во физичкиот свет и сето она што го опкружува.

Нека овој ден биде ден на почит, ден на восхит и поклонување на сè со што ќе дојдете во контакт; сакајте го вашиот црн дроб, очите, нозете, умот и сè друго што доаѓа во ваше присуство!

Наместо да судите, само ценете и сакајте!

Вратата за повисоко ниво на свесност во вашиот живот се отвора одвнатре.

Повеќето од нас го поминуваат животот во погрешна насока, гледајќи надвор од себе, барајќи решенија за проблемите.

За тоа време, во нас, во тој тивок празен простор, лежи универзалната интелигенција, нашата суштина како човечки суштества – започнете да барате однатре, секој ден!“

~ Вејн Даер

„Секој човек доаѓа на овој свет со одредена судбина – секој има што да исполни, некоја порака што треба да се испрати, некоја работа што треба да се заврши.

Не си тука случајно – намерно си овде.

Има цел зад вас.

Бог има намера да направи нешто преку тебе“.

Сè што се појавува во вашиот живот има што да ве научи. Треба да почнете да гледате внатре во тоа кои сте и зошто сте тука, наместо таму во физичкиот свет и сето она што го опкружува. Вратата за повисоко ниво на свесност во вашиот живот се отвора одвнатре.

„Станете свесни дека нема случајности во нашиот интелигентен универзум, разберете дека сè што се појавува во вашиот живот има што да ве научи.

Ценете ги сите и сè во вашиот живот!

Треба да почнете да гледате внатре во тоа кои сте и зошто сте тука, наместо таму во физичкиот свет и сето она што го опкружува.

Нека овој ден биде ден на почит, ден на восхит и поклонување на сè со што ќе дојдете во контакт; сакајте го вашиот црн дроб, очите, нозете, умот и сè друго што доаѓа во ваше присуство!

Наместо да судите, само ценете и сакајте!

Вратата за повисоко ниво на свесност во вашиот живот се отвора одвнатре.

Повеќето од нас го поминуваат животот во погрешна насока, гледајќи надвор од себе, барајќи решенија за проблемите.

За тоа време, во нас, во тој тивок празен простор, лежи универзалната интелигенција, нашата суштина како човечки суштества – започнете да барате однатре, секој ден!“

~ Вејн Даер

„Секој човек доаѓа на овој свет со одредена судбина – секој има што да исполни, некоја порака што треба да се испрати, некоја работа што треба да се заврши.

Не си тука случајно – намерно си овде.

Има цел зад вас.

Бог има намера да направи нешто преку тебе“.

~ Ошо

 

* * *

„Верувам дека сè има своја цел и дека сè што прави ќе прогонува или спасува човек.

Животот е како огледало во кое сè што правиме се рефлектира назад кон нас.

Не секогаш ќе можеме да го препознаеме одразот и понекогаш сликата може да биде скриена.

Можеби ќе ни требаат години да го видиме, или можеби нема да ни биде очигледно во текот на нашиот живот.

Но, на крајот сè доаѓа.

Животот (универзумот) е бесконечен колку што нашите постапки се безвременски.

Сите сме дел од истата невидлива приказна, сите патуваме во еден континуум“.

~ Лоренцо Квин