Не размислувајте за лоши работи, а камоли да зборувате за нив – вашето тело слуша!

asm flower

„Кога луѓето подобро разбраа каква опасност се крие во употребата на одредени зборови, во речниците на излозите на книжарниците би имало црвена лента со натпис: Експлозивно! Ракувајте внимателно!“ – Андре Мауроа

Едноставен разговор може да доведе до голема загуба на енергија, особено кога зборуваме за нашите емоции.

Кога нешто ново ќе ви се случи во животот, обидете се со овој метод: не разговарајте со никого за тоа, дури и ако чувствувате голема желба и потреба да го споделите со другите.

Кога нешто ќе се случи, чувајте го за себе и ќе ја зачувате својата сила и потенцијалот што го носи моменталната ситуација.

Дури и кога некој се обидува да ве вклучи во своите приказни, останете смирени и контролирајте ги емоциите – на тој начин нема да дозволите другите да ве контролираат преку вашите чувства. Ова ќе ја збуни таквата личност и ќе ви даде поголема моќ.

Всушност, вие само се воздржавте. Зборовите и мислите подеднакво влијаат на нашите животи, ДНК ги препознава мислите и зборовите. Исто така, она што го читаме влијае на молекулите на ДНК : тие добиваат акустични и светлосни информации.

Читањето во тишина остава траги во јадрата на нашите клетки следејќи ги електромагнетните канали. Молитвените зборови го будат потенцијалот и ги активираат ресурсите на генетскиот апарат, додека други го попречуваат нормалниот развој на организмот.

Генетскиот апарат не е рамнодушен кон она што го мислиме или книгите што ги читаме: сè е вградено во генот што го менува начинот на живот на секоја клетка во една или друга насока. Некои зборови можат да доведат до рак, а други зборови може да доведат до исцелување.

Кога ќе кажете или помислите: „Јас сум дебел“, се дебелеете повеќе. Ако кажете „Јас сум слаб“, може дури и да почнете да се чувствувате полошо, бидејќи зборот „тенок“ има и негативно значење: „лош“, „не доволно“. Кажете: „Јас сум послаб“, а потоа оваа форма на размислување позитивно ќе влијае на вас.

Многу е важно да не размислувате за лоши работи; уште поважно е да не зборувате за нив. Не е случајно – „Речено и направено“ – програмата за извршување е активирана.

Кога ќе му викате на некого, ќе го пцуете, ќе го навредувате, тоа не влијае само на неговото животно поле, туку и на вашето. Несвесно ја уништувате вашата суптилна енергија и ја исцртувате истата клетва врз себе и врз вашите деца.

Кога ќе ги замените негативните мисли и зборови со позитивни, создавате балон од љубов и позитивност околу себе, така што многу негативни работи нема да можат да навлезат во вас.

АТМА – Подготви: Сузана Дулчиќ