Никола Тесла: Болеста доаѓа од духовен пад

dna tesla

Кога душата станува мирно море, започнува исцелувањето. Запомнете, тоа е златното правило. Изворот на повеќето болести е умот, така што умот може да ги надмине повеќето болести.

Вие треба да бидете свој лекар. Ако во тебе нема тишина, залудни се сите лекови и најдобрите лекари.

Потсвеста на современиот човек е нестабилна како бурен океан со бурни бранови.

Потсвеста полна со впечатоци ја прави душата немирна.

Емоциите потоа зовриваат како вулканска ерупција.

Без работа на емоции, духовноста е само куќа од карти.

А што е човек без душевен мир?

Одделен од Божјата благодат, тој залудно бара утеха во материјалните работи.

Но, ова не е утеха, туку јама без дно и на крајот останува само празнина.

Кога душата станува мирно море, започнува исцелувањето. Запомнете, тоа е златното правило.

Изворот на повеќето болести е умот, така што умот може да ги надмине повеќето болести.

Никола Тесла