Никола Тесла: Исцелителни ефекти на молитвата ОЧЕ НАШ


Кога Никола Тесла беше на врвот на својата слава на почетокот на дваесеттиот век и кога американските и светските весници пишуваа дека тој е најголемиот светски научник, добриот пријател на Тесла, американскиот поет Џонсон, го замоли накратко да ја објасни неговата животна филозофија. , во која се осврна на молитвата Оче наш.
Тесла ја прифати понудата и напиша прекрасен есеј за тоа како целиот свој живот, од најраното детство, го барал прашањето за зголемување на човечката енергија.

Изјавува како бил длабоко зачуден и воодушевен кога по долги години и децении трагање конечно го нашол одговорот, кој цело време бил веднаш до него – во христијанството и токму во молитвата Оче наш како најдобар генератор на човечкото. енергија.
Молитвата Оче наш претставува извонредна исцелувачка и развојна енергетска сесија која се состои од 10 различни енергетски дејства. Имено, секој стих во оваа молитва претставува посебно енергетско дејство кое може да го почувствуваат енергично почувствителните луѓе.
Во однос на исцелителните можности на оваа молитва, таа изгледа многу сложена и силна. Во сесијата што ја произведува учествуваат голем број енергии, вклучувајќи ги и сите четири глобални кои му даваат максимална сила и лековито дејство.

Молитвата истовремено го подобрува функционирањето на нервниот систем, лечи хронични болести, ја чисти аурата, ја развива духовноста и што е најважно, го поправа начинот на размислување на луѓето и го усогласува со волјата на Создателот. Тоа значи дека оваа молитва помага во сите споменати аспекти на секој што ја кажува, но ефектите од оваа молитва се пропорционално поголеми за луѓето кои се на повисоко ниво на духовен развој.

Овој начин на енергетско дејствување е во корелација со добро познатиот принцип во космосот дека реакцијата на барањата на луѓето е пропорционална со нивото на нивниот духовен развој. Меѓутоа, тоа не треба да ги обесхрабрува луѓето кои штотуку го започнуваат својот духовен развој, бидејќи секоја молитва постепено го зголемува својот ефект со повторување.
Оче наш има и психо-соматски ефекти. Таа носи внатрешна катарза, а во постојана секојдневна примена и енергетска рамнотежа бидејќи првенствено, Оче наш делува на ниво Јецира, односно на ниво на Руах во човечката суптилна анатомија (аналогно на астралното ниво на душата), што е ниво на чакри и енергетски меридијани.

И да, „Оче наш“ не е исклучиво христијанска молитва. Ако погледнеме подлабоко во неговото значење, ќе видиме дека ги опфаќа сите човечки потреби од дух, душа и тело, без разлика дали некој е христијанин или не.
Поради оваа причина, како и врз основа на многуте позитивни ефекти што ги дава оваа молитва, се препорачува да се прави барем еднаш дневно, без разлика на верските убедувања бидејќи е наменета за сите луѓе.
Покрај исцелувањето и развојот, Оче наш влијае и на промените во аурата на Земјата, подобрувајќи ја нејзината состојба за нијанса. Исто така, постои уште еден добро познат позитивен ефект кој се состои во силно чистење на аурата и подготовка на нејзината состојба за понатамошна духовна работа. Тоа значи дека пред извршување на некои други важни молитви и молби, потребно е да се молиме Оче наш за ефектот од тие молитви да биде максимален.


 

Извор: Ninicninic.com