Никола Тесла: „Човештвото сè уште не е подготвено за величественост и добрина“

tesla metamorfoza

„Во Колорадо Спрингс ја преплавив земјата со струја. Можеме да излеваме и други енергии, како што се позитивните ментални енергии. Тие се во музиката на Бах или Моцарт, во стиховите на големите поети. Во внатрешноста на Земјата се наоѓа енергијата на Радоста, мирот и љубовта. Нивниот израз е цветот што расте од Земјата, храната што ја добиваме од неа и сè што ја сочинува татковината на човекот. Поминав години барајќи начин како овие енергии да влијаат на луѓето. Убавината и мирисот на розата може да се користат како лек, а сончевите зраци како храна. Животот има бесконечен број на аспекти и должност на научникот е да ги пронајде во сите форми на материја“.

Тесла беше преокупиран со тоа како да ја зголеми енергијата на човекот. Тој можеше да препознае и создаде различни фреквенции на енергија. Му беше сосема јасно дека тие можат да влијаат на физичкото тело, емоциите и свеста на една личност. Тој инсистираше на тоа дека фреквенциите генерирани од различни уреди и машини треба да бидат такви што тие имаат корисен, а не штетен ефект врз живите суштества.

Многу пати зрачеше светлина од своето тело. Се разбрало дека користел безжичен пренос на електрична енергија за да ја извлече. Сепак, Тесла му се доверил на новинарот кој упорно го испрашувал за тоа, дека сè уште не е подготвен да ја објави природата на оваа енергија.

Вработените во работилницата на Тесла зборувале за блесоци на светлина и молњи кои се појавувале околу него во ситуации кога имал силни емоции или кога бил во опасност. Кога го прашале да објасни, тој одговорил: „Светлината секогаш беше на моја страна“.

baner portland horizontalen

Во експериментот што го направи на Лонг Ајленд, Тесла запали стотици километри од јоносферата над Атлантикот и илјадници луѓе „зрачаа со мистериозен сјај. Изгледаа како духови“, напиша Њујорк Сан во јуни/јуни 1903. По овој експеримент, Тесла сфатил дека вибрациите на различни фреквенции можат да влијаат на човечката свест и да ја реконструираат генетската структура на ДНК.

Земјата би можела да стане второ сонце

Потоа, во 1899 година, имал многу интересно интервју со Џон Смит, новинар од списанието Бесмртност. Ова интервју ја открива духовноста и високата свест на овој извонреден научник чии пронајдоци се основа за целата модерна технологија. Од тоа интервју:

„Сакав да ја осветлам целата Земја. Има доволно електрична енергија за да го направи второ сонце. Светлината би се појавила околу екваторот како прстен околу Сатурн. Човештвото сè уште не е подготвено за величественост и добрина.

Во Колорадо Спрингс ја преплавив земјата со струја. Можеме да излеваме и други енергии, како што се позитивните ментални енергии. Тие се во музиката на Бах или Моцарт, во стиховите на големите поети. Во внатрешноста на Земјата се наоѓа енергијата на Радоста, мирот и љубовта. Нивниот израз е цветот што расте од Земјата, храната што ја добиваме од неа и сè што ја сочинува татковината на човекот. Поминав години барајќи начин како овие енергии да влијаат на луѓето.

Убавината и мирисот на розата може да се користат како лек, а сончевите зраци како храна. Животот има бесконечен број на аспекти и должност на научникот е да ги пронајде во сите форми на материја. Има три најважни работи. Знам дека нема да ги најдам, но никогаш нема да се откажам да барам.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Новинар: Кои се тие три работи?

Еден е проблемот со храната. Кои се овие ѕвездени или копнени енергии за да се хранат гладните на Земјата. Со какво вино да пијат сите што се жедни за да им се радуваат во срцето и да разберат дека се Богови.

Друга работа е да се уништи моќта на злото и страдањето во кое минува човечкиот живот. Тие понекогаш се појавуваат како епидемија во длабочините на вселената. Во оваа доба, болеста се шири од Земјата до Универзумот.

Третата работа е: Дали има вишок на Светлина во Универзумот? Открив ѕвезда која може, според сите закони на астрономијата и математиката, да исчезне без да забележам дека нешто се променило. Таа ѕвезда е во нашата галаксија. Неговата светлина може да се појави со таква густина што се вклопува во топка помала од јаболко и потешка од нашиот Сончев систем. Религиите и филозофиите учат дека човекот може да стане Христос, Буда и Заратустра. Она што сакам да го докажам е пошироко и речиси недостижно.

А тоа е, што да се прави во Универзумот за секое суштество да се роди како Христос, Буда или Заратустра.

Знам дека гравитацијата е пречка за сè што ви треба за летање, а мојата намера не е да создавам средства за лет, авиони или ракети, туку да ги научам поединците да ја вратат свеста за сопствените крилја“.

Тесла зборуваше за светлината, а метаморфозата на Тесла работи со светлина.

dzovi kompani baner horizontalen

Музиката на човечката ДНК

Нашата ДНК вибрира во симфонијата на Универзумот и нејзината резонанца создава фреквенција на електромагнетни осцилации, одржувајќи ја хармонијата на клеточниот оркестар на целото тело. Биологот Дејвид Димер, д-р, и Сузан Александар, магистер по музика, открија дека ДНК создава своја прекрасна музика.

Тие ги мереле вистинските молекуларни вибрации на ДНК и ја снимиле со помош на инфрацрвен спектрофотометар. Резултатот беше божествена музика. „Законот на октавите“ е применлив и за нашата ДНК.

Кога вибрациите или резонанциите се неусогласени, се нарушува рамнотежата во телото, што се манифестира како болест или преку некои нарушувања на физичко, ментално, емоционално, па дури и духовно ниво.

Интелигентните фреквенции на брановите на Тесла можат да овозможат и поддржат доведување на оркестарот на човечкото тело во хармонија и синхронизирање на оркестарот на човечкото тело со оркестарот на Универзумот, како и помагање на еволуцијата на сите нивоа.

Од книгата Ања Петровиќ: Тесла метаморфоза за третман и еволуција

Сњежана Крчмар, практичар на Тесла метаморфоза на здравјето