Нова ПЕРЦЕПЦИЈА на реалноста

abstract space background with night lights earth

Почетокот на будењето може да биде многу збунувачки. Научени сме прво да видиме нешто за да веруваме во тоа, а реалноста е сосема поинаква. Она што го гледаме СЕГА е резултат на колективната свест. Ние сме „програмирани“ илјадници години да веруваме дека сè што е материјално што го гледаме е реално, а тоа не е точно. Таа работа што ја гледаме СЕГА е последица на колективната свест, односно на внатрешната состојба на сите луѓе. Она што секој од нас го доживува се рефлектира нанадвор и влијае на сите околу нас. Сите ние имаме голема моќ да дејствуваме на околината, што е научно докажано, па затоа е многу важно да се разбере како функционира нашата реалност, така што не ги загрозуваме нашите животи и животот на сите луѓе, како и на Мајка Гаја со нашата мисли, зборови и постапки.

media 24 uslugi

Би можело да се каже дека се е спротивно на она што сме го научиле бидејќи имаме сосема погрешна перцепција за себе и за светот. Затоа е потребно сè да се стави на вистинското место. Притоа, најважно е да имаме правилно разбирање за тоа кои сме ние луѓето и колкава моќ имаме. Сè се врти околу човечката моќ и се води битка за секој од нас. Ние не сме мали, незначителни суштества кои не можат да си помогнат, затоа што во светот живеевме до сега, секогаш имало одредени моќни луѓе кои управувале со држави во наше име, донесувале закони и хиерархиски сè се пренесувало на пирамидален начин на најниските слоеви на луѓе.

На сето ова се согласивме, односно го прифативме како „нормално“. Не е важно во каков општествен поредок живееме. Основниот систем е „вистината“ за секого и треба да се промени. Треба да ги промениме основните принципи според кои функционира оваа реалност. Во центарот треба да биде секој поединец како подеднакво вредно човечко суштество. СЕГА ЈА МЕНУВАМЕ ПЕРЦЕПЦИЈАТА ЗА НАШАТА ЦИВИЛИЗАЦИЈА.

Прифаќавме сè што знаеме во најраното детство од нашите родители и околината, растејќи, а подоцна, преку школувањето, системот не обликуваше така што никогаш нема да дознаеме за нашата моќ. Најчесто следевме други и по можност живеевме за да не „маваме“ премногу. Тоа во превод значеше, кој си ти да го промениш светот? Се прашувам, а кој не е? После „тешки“ лични искуства дојдов до заклучок дека ние сме луѓе и толку моќни битија затоа што и СЕГА манифестираме се што ни се случува во душата.

baner portland horizontalen

Ако продолжиме да се потпираме на нашето его и негативниот ум, навистина нема да постигнеме ништо добро и славно. Треба да се свртиме кон срцето и да ја раздвижиме нашата страст во насока на остварување на нашата животна цел. Колку луѓе и светот околу нас ќе бидат под влијание, зависи од нашиот електромагнетизам. Тоа значи дека нашето влијание може да биде крајно негативно, но и крајно позитивно. Тука влегува во игра нашата СЛОБОДНА ВОЛЈА која го одредува ФОКУСОТ на нашите мисли.

Без разлика дали сме свесни за тоа или не, кога ги фокусираме нашите мисли на нешто, му посветуваме ВНИМАНИЕ, што всушност е енергијата на Божественото дејство. Кога СВЕСНО посветуваме внимание на нешто „ТУКА и СЕГА“ манифестацијата се забрзува. Затоа, ако имаме визија и сакаме да ја реализираме со целото свое срце, постојано со своето внимание додаваме енергија на таа визија за да создадеме МОМЕНТУМ кога нешто ќе се манифестира во нашиот свет.

Всушност, сите ние сме волшебници, но поради погрешни верувања и погрешни креации што ги направивме, не го живееме животот што ни е наменет. Малкумина го сфатија сето тоа преку сопствените, обично многу „болни“ искуства. Тоа беше долг процес на будење во кој малку по малку сфативме дека нешто не е во ред со светот во кој живееме. Пишувам дека живеевме затоа што токму благодарение на овие индивидуи и нивната „жива вера“ и постојано дејствување што го имаат денес светот се менува. Тие се усогласени со Мајка Гаја која е во процес на Вознесение. Законот за Вознесение на Гаја е духовен закон и сите луѓе на планетата треба да го почитуваат.

Треба да се разбере дека сме гости на оваа Планета и дека земјата по која одиме е сопственост на Гаја, а не наша. Без разлика што низ историјата сме ја делеле земјата како што сакал секој, СЕГА треба да разбереме дека ние не сме сопственици и никогаш нема да бидеме. Целата земја, вода, воздух, сето ова е на Гаја и ни е дадено да го користиме и чуваме, а не да опустошуваме и уништуваме. Илјадници години се однесуваме како дивјаци и тоа повеќе нема да биде дозволено. Секој што згрешил против духовниот закон за Вознесение на Гаја СЕГА ќе мора да ја напушти оваа реалност бидејќи Гаја е во процес на Вознесение и сите ние треба да се прилагодиме на Неа и на Новата реалност, а не обратно!

dzovi kompani baner horizontalen 1

Сите сме делегирани пред раѓањето, сега сме на задача и секој ја остваруваме нашата мисија. Ова значи дека во ова сега, секој од нас треба да направи напор и да сфати каква задача му е доверена. Не е тешко затоа што оваа задача е всушност природен талент што сите го чувавме во нас. Тоа ни е најлесно, бидејќи оваа вештина ја изведуваме без никаков труд и мака, не бара никаков труд, напротив, нè прави среќни и возбудени. Кога живееме преку нашите таленти, дури тогаш постигнуваме целосна среќа и исполнување бидејќи се поврзуваме со Божествениот извор во нас и дозволуваме Божествената енергија да се изрази преку нас во тие моменти. Само тогаш сме целосно автентични и само тогаш живееме кои сме, божествени искри!

Човек кој го сфатил сето ова знае дека во ова СЕГА треба да ги насочи своите мисли само на нешто позитивно и добро за целиот свет и за мајката Гаја. Со ова, тој самиот станува канал на чиста божествена безусловна loveубов, која потоа тече непречена низ неговото тело. Ние сме тука да бидеме засилувачи на тоа Божествено дејство, затоа што вака сите заедно ги преобразуваме сите стари енергии во љубов, радост, мир и изобилство за добробит на целиот свет. Во исто време, не е важно што сме избрале да работиме физички, туку важно е што претходно сме го постигнале нашиот внатрешен мир, кој СЕГА го внесуваме во се што правиме.

Ова е ТРАНСФОРМАЦИЈАТА на светот што се случува токму сега. На секој од нас е да одлучи каква енергија ќе излезе од нас. На што ќе посветиме внимание. Дали тоа ќе бидат негативни настани и ситуации како што сме биле „тренирани“ до сега или сме станале свесни дека сме тука со мисија да обезбедиме „рајски“ услови за себе, за нашите семејства и за целиот свет и да и помогнеме на мајка Гаја во планетарно Вознесение. Само така ќе ја подигнеме нашата свест на повисоко ниво. Затоа не се залажувајте повеќе дека сте небитни и немоќни.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Само погледнете како живеете и знајте, тоа беа сите ваши избори. Факт е дека многу работи ни се наметнуваа и често бевме вознемирувани во мислите, но не требаше да се согласиме на ништо што се коси со нашата свест и совест. Всушност, сите сме биле тестирани за зрелоста на нашата душа и сè што се случува СЕГА е последниот тест. Некаде во 2012 година почнаа големи промени за кои некои се свесни, а сега е финале. Ќе заврши со премапирање на планетата Гаја, која ќе добие „нов аутфит“ и со тоа ќе ни овозможи нови услови за уживање во златното доба што треба да започне. Сето ова ќе трае долго време и бара голема одговорност од нас и секако нашиот правилен избор секогаш да дејствуваме во корист на сите и на Мајка Гаја. Новиот свет е свет на заедништво, па ајде внимателно да ги избереме нашите мисли и зборови бидејќи ние сме моќни Божествени суштества!

Љиљана Посавец , ljiljanaposavec.com