Новиот светски поредок нема да не затвори нас – туку нашите стравови!

meditation 5286678 960 720 696x398

Новиот светски поредок може да се обиде да нè пороби, окова и да нè затвори – и тоа е без сомнение неговата намера, но, во суштина, никој не може да нè затвори до степен до кој можеме ние самите, кога ќе дозволиме да потонеме во идентификација единствено со тесноградата свест на нашето его, почнуваме да го доживуваме нашиот живот како сурова борба во која нема ни трошка убавина, под чиј товар и стега ја губиме способноста за восхит и фасцинација. Кога ќе го прифатиме тоа, кога ќе избереме да веруваме дека сме безначајни, слаби или нешто друго освен она што го чувствуваме дека сме во нашите срца, тоа станува нашиот најголем кафез, тоа е кафезот со најтесните и најдебелите решетки, решетките на нашиот сопствен страв.

media 24 uslugi

Во ова време во кое сè на некој начин се засилува и забрзува, каде во некои моменти се чини како сè да ја губи својата поддршка и темели и дека има општо распаѓање и трансформација на старите шаблони кои избезумено се обидуваат да ја задржат својата контрола. на нашата свест, во тоа што во време на хиперинформации во кое количината на информации од сите страни ја обзема вашата свест и практично го оневозможува секое намерно распознавање, честопати ќе наидете на верувања кои на суптилен начин ќе се обидат да ви го одвлечат вниманието од она што е навистина важно и држете го фокусот на вашата свест на ниско ниво и ве приковајте на илузијата.

Некои од овие верувања можеби ви се познати, како на пример: „Поединец не може да направи ништо… има премалку луѓе кои се разбудиле за нешто да се промени… Елитата ги држи сите конци во свои раце и управува со нас како марионети… Оние кои се свртуваат кон самоспознавање и не се борат против новиот светски поредок кој сака сите да не пороби, тие се сонувачи и ескаписти кои немаат храброст да се соочат со реалноста… Ние сме само капка во океанот…“ и слично.

Секој пат кога ќе слушнете или ќе наидете на такви верувања, запрашајте се дали навистина се тоа ваши верувања? Бидете мудри и внимателни. Размислете за момент, од кое ниво на свест тие доаѓаат и дали, во крајна линија, темелите на кои почиваат овие верувања се засновани на вистина или лага?

Новиот светски поредок може да се обиде да нè пороби, окова и да нè затвори – и тоа е без сомнение неговата намера, но, во суштина, никој не може да нè затвори до степен до кој можеме ние самите, кога ќе дозволиме да потонеме во идентификација единствено со тесноградата свест на нашето его, почнуваме да го доживуваме нашиот живот како сурова борба во која нема ни трошка убавина, под чиј товар и стега ја губиме способноста за восхит и фасцинација.

Кога ќе го прифатиме тоа, кога ќе избереме да веруваме дека сме безначајни, слаби или нешто друго освен она што го чувствуваме дека сме во нашите срца, тоа станува нашиот најголем кафез, тоа е кафезот со најтесните и најдебелите решетки, решетките на нашиот сопствен страв.

Ние прифаќаме туѓи програми и шаблони. Прифаќајќи ја нечија идеја дека сме помалку од она што сме, свесно се оддалечуваме од центарот на нашето битие, лизгајќи се подлабоко и подлабоко во илузијата, давејќи се во тој насип на преживување што гуши и нè ограничува на теснофреквентен опсег на доживување и разбирање на животот, ускратување на слободата да бидеме навистина тоа што сме.

Кога, како резултат на ова потопување, забораваме да ја согледаме убавината и го губиме чувството за искрено восхитување и радост на животот, кога отсуствува сочувството, кога не чувствуваме примарна и изворна благодарност за животот како таков, без оглед на неговите површни подеми. и падови, добри и лоши страни, сами сме.Создадовме таква зандана од која никогаш нема да можеме да излеземе, бидејќи пред се е зандана за нашата свест. Тогаш, драги мои пријатели, ја правиме најголемата можна услуга и на Новиот светски поредок и на секој друг што сака да не пороби откажувајќи се од нашата вистинска природа.

baner portland horizontalen

Затоа, бидете свесни! Биди свесен кој си! Чувајте ја главата над вода во секоја ситуација. Ти си чиста свест. Единствената чиста свест е онаа на која ништо не може да се приврзе, која не е подложна на замките на идентификацијата, кои не можат да се обликуваат и заведени.

Само свесноста може да те издигне од лепливиот насип на твоите идентификации и да ти открие дека твојата вистинска природа е неограничената, вечна и неограничена радост што ја чувствуваш во твоето срце во моменти на чисто битие како израз на безусловна љубов. пламенот на творечката сила од кој се создаде сè. Негувајте ја таа свест, таа детска разиграност и невиност. Откријте ја вистината за тоа сами и таа вистина ќе ве ослободи! Биди во тишина со себе, и таму ќе го најдеш.

Тогаш ќе сфатите дека, во суштина, околниот шум и врева воопшто не се важни, бидејќи ќе можете јасно да го разликувате суштинското од неважното слушајќи го вашиот внатрешен глас. Ќе сфатите дека не ви е важно што велат другите, што прават или мислат другите, каква е нивната приказна за егото, дали ќе има ера на глобално просветлување или не, дали ќе има промена во свеста на планетата или не, ништо од тоа на крајот не е важно, единственото нешто што е важно е дали сте се сетиле на вашата вистинска природа или не, дали свеста за вашиот вистински идентитет е разбудена во вас овде и сега или не.

И иако од позиција на некој кој е длабоко навлезен во драмата, свртувањето кон внатрешното јас и самоспознанието изгледа како себичен чин на бегање од „реалноста“ и „предавањето“, всушност станува збор за издигнување над нивото на водата. да можеме појасно да видиме кои сме, каде сме на прво место, за евентуално да им го покажеме патот на другите. Додека водата ни влегува во грлото и ни е заматен видот, ние едноставно не можеме да го направиме тоа. Како слепите ќе ги водат слепите?

За да насочиме некого кон нешто, ние самите мора да можеме јасно да видиме каде сме. Значи, во суштина, самоспознавањето, односно откривањето на нашиот вистински идентитет, е највисоката задача и цел на секој поединец, најголемиот подарок што можеме да го дадеме на сите облици на живот, како и изразување на најчистата љубов. за другите.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Кога ќе сфатите дека вистинската слобода лежи во слободата да се биде неврзан за вашите создадени улоги и идеи за тоа кој сте, каде што „вие“ едноставно постоите како чиста отелотворена љубов која сака сè и се дава на сите и ги опфаќа сите во својата безусловна прегратка, вие сте сами, станете слобода!

Станувате сè кон што се стремите и начинот на кој живеете им служите како пример на другите и на тој начин без зборови, со самиот ваш изглед, пријатниот и свеж мирис на вашата разбудена свест, пренесувате порака до секој чиј живот го допирате. Таму е вашата моќ, таму е вашата големина.

dzovi kompani baner horizontalen 1

Бидете свесни дека сте свесни. Бидете свесни и за моментите во кои сте во несвест, кога доброволно или под влијание на некој друг тонете во пониска свест. Во сето ова, во сите овие флуктуации, чувајте ја таа оригинална свест на набљудувачот што лежи зад свеста за површинските настани, движења и промени.

Само набљудувај, согледај, забележај, освести се и одговорите сами ќе дојдат – свеста нема крај. Тоа суштински ќе ги раствори сите илузии што ги имате и суштински ќе го промени целото ваше искуство и дефиниција за себе. На тој начин секогаш ќе ја држите главата над вода.

Свесен сум дека овој текст на многумина може да им се чини само како уште еден во низата високофилозофски џагор кои немаат врска со реалноста, но искрено се надевам дека ќе одекне кај оние кои „имаат уши да слушаат“. Наменет е токму за такви луѓе.

трансформација на свеста