Ново Село: Официјална посета на Тод Бенсман, од Центарот за имиграциски студии – Вашингтон, САД, Геза Добо и Арпад Пардуш

fb img 1702640767956

Денес, во официјална посета на општина Ново Село беа Тод Бенсман, од Центарот за имиграциски студии – Вашингтон, САД, Геза Добо и Арпад Пардуш од Институтот за истражување на миграциите – Будимпешта, Унгарија
🇲🇰На средбата разговаравме за миграциските предизвици со кои се соочува општина Ново Село.