Она што е наменето да биде ваше, ќе ви дојде!

lifestyles one person beach back view summer 1122 2306

Она што ќе дојде – луѓето, можностите, работните места, страстите, надежта – ќе нè најде кога ќе биде вистинското време, кога Бог знае дека сме подготвени да ги прифатиме и искористиме благословите.

dzovi kompani baner horizontalen 1

Она што го научив, одново и одново, е дека она што треба да биде мое ќе дојде, она што е наменето ќе си дојде на своето место, она што е правилно ќе се чувствува правилно и нема да морам да го форсирам.

Вистина е дека животот не оди секогаш според нашиот план. Ќе имаме моменти во кои се изгледа совршено, а потоа ќе се распадне катастрофално.

Ќе бидеме со некого и ќе мислиме дека тоа ќе трае вечно, а потоа беспомошно ќе гледаме како се распаѓа врската. Ќе се кренеме, а потоа ќе паднеме. И тогаш со текот на времето повторно ќе воскреснеме.

baner portland horizontalen

Но, во сите тие моменти не можеме да имаме одговори на сите прашања во нашите глави. Не можеме да разбереме што се случува, каде треба да одиме, што треба да правиме секој момент. Не можеме да знаеме што е добро или наше да задржиме.

Само треба да веруваме во повисока сила, Универзумот, Бог. Мора да продолжиме понатаму. Треба да знаеме дека она што треба да биде во нашиот живот ќе го најде патот до нас или ќе се врати кај нас. Дури и ако тоа не се случи на нашата временска скала.

Наслов  Духовност  Духовност  Она што е наменето да биде ваше, ќе ви дојде!

Она што е наменето да биде ваше, ќе ви дојде!

42186
Дизајниран од Freepik

Она што ќе дојде – луѓето, можностите, работните места, страстите, надежта – ќе нè најде кога ќе биде вистинското време, кога Бог знае дека сме подготвени да ги прифатиме и искористиме благословите.

Она што го научив, одново и одново, е дека она што треба да биде мое ќе дојде, она што е наменето ќе си дојде на своето место, она што е правилно ќе се чувствува правилно и нема да морам да го форсирам.

Вистина е дека животот не оди секогаш според нашиот план. Ќе имаме моменти во кои се изгледа совршено, а потоа ќе се распадне катастрофално.

Ќе бидеме со некого и ќе мислиме дека тоа ќе трае вечно, а потоа беспомошно ќе гледаме како се распаѓа врската. Ќе се кренеме, а потоа ќе паднеме. И тогаш со текот на времето повторно ќе воскреснеме.

Но, во сите тие моменти не можеме да имаме одговори на сите прашања во нашите глави. Не можеме да разбереме што се случува, каде треба да одиме, што треба да правиме секој момент. Не можеме да знаеме што е добро или наше да задржиме.

Само треба да веруваме во повисока сила, Универзумот, Бог. Мора да продолжиме понатаму. Треба да знаеме дека она што треба да биде во нашиот живот ќе го најде патот до нас или ќе се врати кај нас. Дури и ако тоа не се случи на нашата временска скала.

Врските ќе исчезнат затоа што прават простор за вистинските луѓе. Љубовта ќе исчезне затоа што таа личност не требаше да биде со нас засекогаш. Бизнисите нема да успеат да создадат нови можности. Плановите целосно ќе се променат бидејќи не треба да се заглавуваат на едно место.

Кога ќе се случат овие работи, може да се плашиме. Можеби се чувствуваат како целиот свет да се распаѓа. Можеме да плачеме, да врескаме, да се лутиме, да се сомневаме во нашата вера, да му се лутиме на Бога – но вистината е дека понекогаш го нема она што најмногу го сакаме, па може да дојде нешто подобро. Понекогаш молитвите навидум не се одговорени затоа што нешто убаво е веќе на пат.

Не треба да се нервираме. Не треба да размислуваме. Не треба да ги поминуваме деновите во постојана агонија, прашувајќи се дали правиме нешто погрешно, дали Бог нè оставил, дали сме добра личност затоа што желбата не е исполнета.

 

Затоа што ништо од тоа не е точно.

 

Мора да ја знаеме нашата вредност, а сепак секогаш да се стремиме да бидеме личност која заслужува благослови.

Мораме да продолжиме, да продолжиме да веруваме дека ќе дојдат навистина добри работи, да ја задржиме светлината и позитивната енергија.

Мора да знаеме дека нема секогаш да ги имаме одговорите, но тоа не значи дека сме сами во ова. Мораме да разбереме дека животот нема да има смисла и да го следиме нашиот план, но тоа не значи дека нема да го најдеме тоа што го бараме.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Она што ќе дојде – луѓето , можностите, работните места, љубовите, надежта – ќе нè најде кога ќе биде вистинското време, кога ќе имаме намера да го имаме, кога Бог знае дека сме подготвени да ги прифатиме и правилно да ги искористиме благословите.

Не треба постојано да се караме.

Не треба толку да брзаме.

Не мора да живееме во постојана состојба на стрес и анксиозност.

Едноставно треба да се ослободиме, да создадеме простор и да имаме доверба.

И тоа што е наше нека не најде.