Опасни времиња: Користете ја најсилната психичка самоодбрана 24 часа на ден!

immortal 758418 960 720 696x398

Психичката самоодбрана е една од најважните теми и многу корисна практика во секојдневниот живот! Нападите на психичка енергија се случуваат на невидлив терен. Најчесто не сфаќате кога тоа некому го правите или кога некој ви го прави тоа. Треба да бидете свесни и подготвени!

Кога се отворате кон светот на енергиите , има работи на кои треба да внимавате, како и мерки на претпазливост што треба да ги преземете. Со отворањето, вие станувате сад за енергија – и позитивна и негативна. Треба да се заштитите од секаков вид на предаторска енергија, од оваа и од другата страна.

Психички напад од телевизија

Постојат многу причини зошто треба да бидете ментално во дефанзива дваесет и четири часа на ден. Кога гледате телевизија, на пример, често барате нешто да ве забавува. Не го гледате за да се справите со туѓите проблеми, но сепак – ве напаѓаат секогаш кога ќе го вклучите.

Замислете дека го гледате вашето омилено телевизиско шоу, а во клучниот момент од заплетот, во вашата дневна соба одеднаш се појавува маж и ви кажува дека можеби сте болни, дека имате немирни нозе или дека жена почнува да се искачува од прозорец од спалната соба и почнува да зборува за проблемите, или наутро додека правите кафе, во кујната танцува гуштер и зборува за тоа како можете да заштедите пари за осигурување на автомобили.

Зарем не се смешни сите овие сценарија? Секако дека се. Сигурно никогаш не би дозволиле странци слободно да влезат во вашиот дом и да го шпионираат вашиот живот, нели? Имате брави на вратите и безбедносни системи за да ја осигурате вашата приватност и да се заштитите од такви работи.

Некои од вас веќе знаат каде одам со оваа линија на размислување. Ваквите „предлози“ – ТВ реклами – обично пополнуваат дваесет минути во секоја шеесет минутна програма што ја гледате. Тоа е факт. Огласувачите се тие кои плаќаат за емисиите што се емитуваат. Ова е деловната страна на телевизијата; некој треба да плати за тоа. Сега, ајде да видиме колку плаќате за тоа метафизички.

media 24 uslugi

Лежиш во кревет исцрпен. Исцрпени сте и сакате само да гледате телевизија и да се опуштите. Можеби сте ги вклучиле вечерните вести за да видите што се случува во светот. Тука започнува „нападот“. Вестите се претежно пропаганда и црни хроники.

Во дваесет и две минути емитување, вие сте бомбардирани со кризи од секаков вид, колапс на здравството, економијата, скандали, политички судири, убиства, депресивни резултати од најновата природна катастрофа и огромна тежина на војната. ја добивате сликата? Зошто?

Затоа што лошите вести продаваат сè (покрај тоа, често се и „лажни вести“)!

Не можеме никого да обвиниме, такви се луѓето. Ние сме воајери и нè интересираат животите и искуствата на другите луѓе. Ќе застанеме и ќе погледнеме некој црнец, несреќа… Се грижиме. Сочувствуваме. Може дури и да се чувствуваме тажни или преплашени. Замислуваме како би било кога би биле во таа позиција и без размислување – се отвораме пред тоа.

Тоа е како да поканувате вампир во вашиот дом. Потоа одите да спиете со таа негативна енергија која ги проникнува вашите мисли и се инфилтрира во вашата психа. Вашите соништа може да бидат насилни или непријатни, но тоа е најмалиот проблем. Ќе бидете под влијание со денови, како отров со бавно ослободување со текот на времето.

Можеби ќе почнете да мислите дека треба да го осигурате вашиот автомобил или да почнете да реагирате со страв на приказните што сте ги виделе на вестите како да ви се случиле лично вам. Не велам дека треба да ја закопате главата во песок и да ги игнорирате останатите проблеми во светот, но треба да бидете свесни што гледате пред да заспиете.

Обидете се да гледате комедија или цртан филм или уште подобро, правете нешто друго, медитирајте или слушајте музика. Направете опуштена и позитивна атмосфера пред спиење. Уште поважно, почнете да ја програмирате вашата лична „мрежа“. Изберете слики и мисли кои позитивно ќе влијаат на начинот на кој сакате да постигнете промени.

dzovi kompani baner horizontalen 1

Користете психичка заштита за да ја заштитите вашата аура

Психичката заштита ќе ви помогне да ја одржите енергијата во вашата аура, да спречите други луѓе да влијаат негативно на неа или да ја исцрпат.

Треба да бидеме свесни и да се заштитиме од луѓето во нашиот секојдневен живот. Повеќето од нас се запознаени со вампирите – од стереотипот претставен од Бела Лугоси, од старите црно-бели филмови или од поновите филмови како „Самрак“.

Постои многу поголема опасност од губење на енергија отколку од загуба на крв од „вампирите“, а тоа се случува почесто отколку што мислите. Веројатно сте налетале на неколку енергетски вампири во вашиот живот, можеби дури и сте се чувствувале виновни што понекогаш сте сами.

Нападот на психичката енергија се случува на невидлив терен. Најчесто не сфаќате кога тоа некому го правите или кога некој ви го прави тоа.

Бидете внимателни со мешањето на вашата енергија

Луѓето кои го проучуваат однесувањето на ајкулата ја почитуваат моќната сила на ова животно и потенцијалната опасност што ја претставува за луѓето. Морските биолози можеби носат заштитни одела и се заштитени во кафези, но опасноста сепак може да биде многу голема.

Мора да носиме заштитно одело за психичка самоодбрана кога се справуваме со психичките вампири во нашите животи. Тоа се само нормални луѓе на кои им недостига енергија и виталност во сопствениот живот и без свесна мисла можат да ја исцрпат енергијата на здравите луѓе.

Кога сте во улога на „вампир“ или ако сте многу чувствителна личност, може ненамерно да ја преземете туѓата енергија. Но, што ако нивната енергија е во полоша состојба од вашата?

Што ако се болни, депресивни или лути? После тоа, вие сте ранливи и чувствителни на нивните проблеми и можеби ќе почувствувате работи што дури и не ги разбирате.

Затоа, бидете свесни за енергетските пијавици и внимавајте на сопствената тенденција понекогаш да бидете еден од нив. Ги има во сите облици и големини – понекогаш тие можат да бидат слатки мали деца на часовите, а друг пат може да бидат постари лица во дом за стари лица.

Не се свесни дека ги исцрпуваат другите или негативно влијаат врз вас. Секогаш мора да размислувате каде трошите и да ја мешате енергијата.

baner portland horizontalen

Уште еднаш, бидете свесни и бидете подготвени. Ако „носите заштита“, ефектите ќе бидат многу помалку штетни. Можете да се заштитите со психичка самоодбрана. Исто така, во ред е да не го „повикате вампирот“ и да не ги поставувате своите граници кога е потребно, особено кога сте уморни или се чувствувате слабо на енергија. Размислете за тоа, ако одвоите доволно време за медитација и молитва, тоа ве штити кога се поврзувате со другите.

Колку енергетски вампири имате околу вас?

И биди искрен – дали и ти си еден од нив?

Застанете и размислете што пренесувате на другите луѓе и што црпите од нив.