ОПШТИНА ВАСИЛЕВО ЗА ПРВПАТ ОБЕЗБЕДИ ПАРИЧНА ПОМОШ ОД 2500 ДЕНАРИ ЗА СЕКОЕ ПРВАЧЕ- АПЛИЦИРАЈТЕ!


☝️ ОПШТИНА ВАСИЛЕВО ЗА ПРВПАТ ОБЕЗБЕДИ ПАРИЧНА ПОМОШ ОД 2500 ДЕНАРИ ЗА СЕКОЕ ПРВАЧЕ❗

💰 Во екот на енормните поскапувања кои пак посебно се изразени кај училишниот материјал и за кои секој родител треба да одвои огромна сума на пари, како локална самоуправа одлучивме за првпат годинава да му олесниме на нашиот народ и овој за нив најсреќен ден, да остане запаметен како таков.

➡️Рокот за пријавување трае до 20 Септември.Барањето се поднесува до архивата на општина Василево.
Потребни документи:
✅Важечка лична карта на еден од родителите
✅Извод од матична книга на родените за детето.
✅Потврда за запишан ученик во прво одделение.
✅Трансакциска сметка на родителот.

🤝Со домаќинско и одговорно работење се реализираат многу проекти за прв пат во нашата општина
❤️ Влогот во најмладите е влог во иднината на Република Македонија!