ОПШТИНА ВАСИЛЕВО ЗА ПРВПАТ ОБЕЗБЕДИ ПАРИЧНА ПОМОШ ОД 2500 ДЕНАРИ ЗА СЕКОЕ ПРВАЧЕ


 ОПШТИНА ВАСИЛЕВО ЗА ПРВПАТ ОБЕЗБЕДИ ПАРИЧНА ПОМОШ ОД 2500 ДЕНАРИ ЗА СЕКОЕ ПРВАЧЕ❗
Се грижиме за младите семејства и преземаме мерки кои ги стимулираат најмладите, мотивирани и подготвени да влезат во новата учебна година.
Во екот на енормните поскапувања кои пак посебно се изразени кај училишниот материјал и за кои секој родител треба да одвои огромна сума на пари, како локална самоуправа одлучивме за првпат годинава да му олесниме на нашиот народ и овој за нив најсреќен ден, да остане запаметен како таков.
Првиот училишен ден за секое прваче значи неизмерна радост и возбуда, но исто така и за нивните родители бидејќи нема поголема гордост од нашите деца.
Тој мора така да се запамети но не по финасиски грижи .
Рокот за пријавување трае до 20 Септември.
Со домаќинско и одговорно работење се реализираат многу проекти за прв пат во нашата општина
Влогот во најмладите е влог во иднината на Република Македонија!