Општина Струмица, преку секторот за ликовно-галериска дејност при НУЦК „Антон Панов“ се покажа како извонреден домаќин


Почитувани,

Општина Струмица продолжуа на негување на традицијата на трајни вредности. По десет дена исполнети со творечки дух и убаво дружење на дваесеттина лиовни творци од Романија, Турција, Грција, Србија и Македонија, завршува јубилејната 60 Меѓународна струмичка ликовна колонија, во чии рамки се одржа и јубилејната 30 школа за современ мозаик. Уште едно успешно издание на најстарата ликовна колонија во Македонија и на Балканот. Пребогатиот ликовен фонд на колонијата се збогати со нови четириесеттина дела во различни ликовни дисциплини, кои традиционално ќе бидат изложени на 11 Септември – Денот на ослободувањето на Струмица.

Со почит,

Општина Струмица


#facebook  #twitter/ X   #tiktok   #youtube  #Instagram   

Наслов: #Општина #Струмица, преку #секторот за #ЛиковноГалериска #дејност при #НУЦК „Антон Панов“ се #покажа како #извонреден #домаќин