Општина Струмица- Јавен повик за дотација за стручни спортски работници – тренери на спортските клубови, преку кој се обезбедува финансиска поддршка за најмногу 10 (десет) тренери во спортските здруженија и други правни лица од областа на спортот кои делуваат на територијата на општина Струмица.

380742044 707368128081194 4089695817909971351 n
Општина Струмица, согласно своите надлежности и програмски определби, продолжува со реализација на активностите кои имаат за цел – поддршка за унапредување на спортот и спортските клубови во нашата општина. За таа цел, покрај другите активности на тој план, веќе е објавен Јавен повик за дотација за стручни спортски работници – тренери на спортските клубови, преку кој се обезбедува финансиска поддршка за најмногу 10 (десет) тренери во спортските здруженија и други правни лица од областа на спортот кои делуваат на територијата на општина Струмица.
Право на учество имаат спортските здруженија и други правни лица кои настапуваат во организиран систем на натпреварување (првенство) и тоа во фудбал, кошарка, одбојка, ракомет и други спортови, а се натпреваруваат во двата највисоки рангови: прва и втора лига.