Поради тоа што сме отсечени од Љубовта, немаме пристап до животната сила и моќта на Изворот.

something to believe in1 1200x720

atma>Паразитски односи меѓу мажите и жените

Ние сме отсечени од љубовта кон Изворот овде на оваа планета, која не е само кармичка планета наменета за трансформација, туку е манипулирана од енергетската матрица што го контролира нашиот свет. Поради тоа што сме отсечени од Љубовта, немаме пристап до животната сила и моќта на Изворот.

Како што многумина од нас знаат, живееме во свет контролиран од Матриксот . Живееме на планета која ја манифестира реалноста во согласност со нашите потсвесни и несвесни програми. Овие програми живеат во матрицата што продира и го опкружува нашиот свет.

Ние сме заробени од овие програми кои го сочинуваат нашиот систем на верување и ја создаваат нашата реалност. Во рамките на овие програми се шифрите кои го држат нашето енергетско тело во синџири, кои не одвојуваат од остатокот од универзумот и што е најважно, од љубовта кон Создателот.

Овде на Земјата, ние сме ставени во карантин, отсечени од љубовта кон Изворот, или поточно, нашите програмирани верувања диктираат дека мора да живееме во средина каде што е така. Живееме на овој начин од есента. Многу суштества се отелотворени на Земјата и кога Земјата влезе во карантин, истото го направија и овие суштества. Овие суштества остануваат овде додека не ја исчистат сета карма и темнина што го предизвикаа Падот на самиот почеток. Така Земјата стана планета на Карма.

Гаја, Мајката Земја, е неверојатно креативно суштество. Таа создаде форми, тела за инкарнација, кои овозможуваат трансформација. Главната лекција што ја учат отелотворените души на Земјата е двојноста; среќа-несреќа, уживање-страдање, топлина-студ….Иако многумина мислат дека Земјата е духовен расадник, вистината е поинаква. Тоа е за душите кои се на фазата на „дипломирање“, а многу високи суштества гледаат и им се восхитуваат на душите на Земјата, кои се доволно храбри да се впуштат во авантурата на двојноста.

Како што душата на Земјата се ослободува од кармата и темнината, таа почнува да вибрира на повисоко и повисоко ниво и сета нејзина величественост почнува да се манифестира, дури и додека сме во физичкото тело.

media 24 uslugi

Ние сме отсечени од љубовта кон Изворот овде на оваа планета, која не е само кармичка планета наменета за трансформација, туку е манипулирана од енергетската матрица што го контролира нашиот свет. Поради тоа што сме отсечени од Љубовта, немаме пристап до животната сила и моќта на Изворот.

На секое живо суштество во универзумот му е потребна животна сила и љубов на Изворот за да преживее. Во третата димензија, животната сила на Создателот се манифестира преку природна храна, вода, сончева светлина…кои не хранат, но ние не сме само физички суштества. Покрај физичкото тело, имаме и емоционално, ментално и духовно тело, од кои на секое му е потребна храна во различни форми и првобитната животна сила на Создателот.

Емотивното тело престојува во 4-та димензија и исто така му треба храна и одржување за да функционира правилно. Помеѓу емотивните тела на луѓето се формираат енергетски врски кои можат да бидат здрави или нездрави, во зависност од состојбата и развојот на лицата вклучени во размената.

Врската помеѓу мајката и детето е единствена и не може да ја создаде таткото. Тоа е затоа што мајката имала дете во себе, но и затоа што постои енергетска врска која останува и по раѓањето, откако ќе се исече папочната врвца.

Преку оваа емотивна врска со телото и енергијата, мајката може да ја почувствува емоционалната состојба на своето дете без разлика каде е тоа физички. Оваа врска обично останува додека детето не биде подготвено да го напушти домот, кога мајката чувствува болка поради природниот делумен или целосен прекин на оваа енергетска нишка.

baner portland horizontalen

Ова е единствената здрава верзија на енергетски нишки (врски) што постои. Сите други нишки се паразитски врзувачки.

Најочигледниот пример на енергетска цевка се јавува кога луѓето имаат секс. Сексуалната желба ја поттикнува кундалини, која е завиткана како змија во основата на ‘рбетот, да се крене и да ја активира секоја чакра со која ќе се сретне. Ја гледав оваа сексуална енергија како се крева до втората чакра, а потоа излегува од неа во форма на конец и „закачува“ на втората чакра на партнерот.

Потоа следеше вшмукување на животната енергија напред-назад. Ова е многу нездрав начин на размена на енергија. Во потполно хармоничен однос, кој нема паразитски елементи, двајца луѓе се енергично самодоволни, сексуалните енергии се допираат, но никогаш не се заплеткуваат, не се формираат цевки и нема цедење енергија, само даваат.

Штом ќе заврши сексуалната размена и двајцата се слободни и тоа има многу терапевтски ефект. Љубовта е бесплатна, без конци, слободна да се трансформира.

Паразитската приврзаност не е слобода, туку потрага по храна. Дури и кога врската во третата димензија е завршена или прекината, хранењето продолжува.

Повеќето од цевките се прикачени на втората и третата чакри на личноста. Втората чакра е центарот на сексуалната моќ. Гледам многу жени кои се сексуално контролирани и ограничени во нивните функции бидејќи имаат паразитска цевка во втората чакра, од партнерот. Ова не е обвинување, сето ова се случува несвесно, ова е само набљудување на енергетското врзување.

Кога мажот на овој начин ќе ја прикачи својата енергетска нишка на втората женска чакра, таа се чувствува поврзана со мажот. Можеби изгледа како занес, но не е. Вистинските автентични врски одржуваат хармонични односи без таква приврзаност и зависност. Таквите цевки го спречуваат природното сексуално изразување на жената и природниот тек на таа креативна сила. Несвесно, многу жени чувствуваат дека сексуалноста од овој вид ги исцрпува и природно исчезнуваат сексуалните односи во долготрајните врски.

Од друга страна, мажите најчесто имаат паразитски нишки прикачени на нивната трета чакра, сончевиот плексус. Тоа е чакрата на моќта на идентитетот, „Јас сум“. Преку оваа чакра многу жени се „хранат“ со мажи. Ги поддржува и штити, во вистинска патријархална смисла. Од една страна, нормално, од друга страна, многу жени не ја сфаќаат сопствената моќ на овој начин, бидејќи компензираат преку маж.

Исто така, жените често сакаат да го променат својот маж во свој идеал. Преку цевката тие ги испраќаат (присилуваат) своите верувања и мислења директно во сончевиот плексус на човекот. Мажите толку често ми се жалат дека чувствуваат дека го изгубиле идентитетот во врската.

Тоа се случува затоа што жената преку оваа енергетска врска ја испраќа својата енергија во неговото емотивно тело, што директно влијае на неговите мисли, емоции и енергија. Колку пати сте гледале дека вашите машки пријатели ја губат својата машкост и моќ во присуство на партнерот?

Сите дела на паразитски нишки.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Постојат и нишки поврзани со срцевата чакра. Тие често не се забележуваат додека едниот партнер не умре, оставајќи го другиот партнер да тагува. Ова жалење е процес на „мала смрт“ каде партнерот го чувствува раскинувањето на таа љубовна врска и намалувањето на животната сила. Исто така, можно е овие нишки да останат многу долго по смртта на партнерот.

Најлошите видови нишки што сум ги видел не се појавуваат толку често и се формираат од еден ум до друг. Ваквите нишки се поврзани со црната магија и можат да ги креираат само луѓе кои се стручни за неа. Црните волшебници знаат на овој начин да ја контролираат волјата на другиот и како да направат човек свој роб.

Работам директно со енергии кои можат да ги отстранат овие паразитски нишки. Резултатите од движењето се фантастични. Некои луѓе се обидуваат да излезат од врската, но не можат, или пак чувствуваат дека се уште се премногу приврзани за поранешниот партнер. Само со сечење на тие конци добиваат моќ да го направат тоа. Со расчистувањето на нишките доаѓа јасност и јасност и разбирање за тоа кои лекции требаше да се научат, каков развој требаше да има, зошто врската се манифестираше на прво место.

На најдлабоко и најубаво ниво, овие типови врски се согласни од двете души пред раѓањето за да извлечат поука и само кога ќе се научи, само кога се разменуваат подароци и се разработува кармата, дури тогаш овие нишки се манифестираат на исцелители кои се доволно напредни за да ги откријат.

dzovi kompani baner horizontalen 1

Се случуваат прекрасни трансформации во кои луѓето ја враќаат својата лична сила и моќ, се движат од патот на деволуцијата и земаат нагорен пат во животот.

Отстранувањето на овие паразитски нишки е стандарден дел од мојата терапевтска практика, и почнав со себе, и како што ги отстранував нишките од моите поранешни партнери, добив повеќе енергија, јасност и сила.

„Cutting the links that tie“ = Слобода 🙂

Саша Момиќ
https://www.facebook.com/profile.php?id=100008818061890