ПРЕДМЕТИ кои носат среќа и изобилство во вашиот дом: Комбинацијата на овие енергии може да направи чуда!

fruitiful fruitful fruity 39001 696x398

Секојдневно гледате и допирате разни работи, чија енергија, заедно со онаа што ја носите во себе, може да направи чуда! Со вистинското знаење, имате моќ да создадете услови во вашиот дом и живот за непречен проток на потпорна животна енергија, со што ќе се обезбеди безбедност и благосостојба. Како да се извлечат максимум добри енергетски вибрации? Еве неколку интересни детали кои можат да ви помогнат.

portland opc

Прво, би било добро генерално да ја исчистите и средите куќата или станот. Но, како, освен чистота и уредност, можете да го добиете максимумот од добри енергетски вибрации? Еве неколку интересни детали кои можат да ви помогнат.

Првиот совет е секогаш да започнете со работа од лево кон десно. Преполниот простор создава проблеми во комуникацијата и произведува лоши енергетски вибрации, но и премногу празен не е добро. Просторот секогаш треба да биде усогласен, бидејќи вие сте вашиот дом.

Ако имате чувство дека просторот ве „присилува“, тоа значи дека треба да го усовршите, развеселите со ставање детали кои ве повикуваат да останете. Просторот треба да ја разбуди желбата кај нас да се вратиме кон него.

Премногу земјени бои во центарот на домот, тие ги враќаат минатите настани и постојано зборуваат за минатото.

Чувајте солени светилки во станот, хималајските светилки и свеќниците се одлични.

baner portland horizontalen

Хималајската сол се користи за главоболки и мигрена, ја зајакнува концентрацијата, промовира квалитетни врски. Солта се чува во сад на подот, а може да се истури и во аглите на просторијата.

 

Грубата морска сол собира негативна енергија. Може да се чува во простор за живеење или работа. Во стаклена тегла или сад ставете крупна морска сол и вода. Нека стои.

Чувајте ги ѕвончињата за гонг и ветер во близина на влезната врата. Користете ги за да ги активирате небесните звуци.

Чувајте ги јаболките во чинијата ако сакате нови пријателства.

Симболот или сликата на змејот фенг шуи го смета за господар на истокот на куќата. Тоа помага за можности за кариера. Не треба да биде во спалната соба.

Стаклените ѕидови и генерално големите стаклени површини се поврзуваат со природата и надворешноста, но тука е потребна голема претпазливост. Премногу стакло предизвикува замор.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Сликата на старец привлекува долговечност.

Сликата на водопад евоцира успешна кариера.

Сликите со огнени бои помагаат да се промовира угледот.

Сликите на младо, зелено дрво помагаат да се создаде изобилство.

Сликата на феникс помага да се создаде широк пат во животот.

Би било одлично да имате слика од виножито во вашиот дом. Таа секогаш ги прави луѓето среќни и нејзините седум убави бои значат магија, нов, поубав живот .

 

dizajndoma.hr