Пред да заспиете, прочитајте ги овие мудри упатства

just one wish away1 1200x720

Кога вашето тело ви кажува да спиете или да се одморите, важно е да запомните дека тоа го прави затоа што му треба време да се врати. Затоа, правилниот одмор ќе им помогне на сите аспекти на животот.

Навиките во исхраната исто така имаат значително влијание врз нашите животи.

Ако прејадете пред спиење, вашето тело ќе мора да работи повеќе за да ја свари храната. Тој не се одмара колку што му треба и поголема е веројатноста да имате негативни соништа соништа .

Обидете се да јадете не подоцна од три часа пред спиење.

Ако сакате да ги зголемите оживувачките придобивки од спиењето, треба да се стремите да легнете пред 10 часот.

Часовите во кои спиењето најмногу го зајакнува телото се помеѓу 10 и 12 навечер.

Оние кои спијат многу, но сепак се чувствуваат уморни, треба да се обидат да ги променат часовите на спиење. Ако сакате да спиете помалку часови, а сепак да имате квалитетен одмор, тогаш најдобро е да спиете помеѓу 10 и 12 часа навечер.

Пред да заспиете, размислете за вашата состојба на умот – вашата свест. Ова е исклучително важно.

dzovi kompani baner horizontalen 1

Посветете се да потрошите најмалку петнаесет минути за да ја духовните вашата свест пред спиење. Читајте нешто духовно, слушајте духовни разговори или музика или разговарајте за духовни теми.

Оставете го хаосот и конфузијата што беа дел од денот и фокусирајте се на духовната реалност. На овој начин ќе се подготвите за следните шест до осум часа сон.

Ако се фокусирате духовно, ќе ја намалите можноста негативните елементи да влезат во вашите соништа. Тогаш можете да извлечете најголема корист од спиењето.

Спиењето исто така може да ни помогне да ги решиме проблемите.

Ќе бидете изненадени ако знаете дека многу важни откритија во историјата на човештвото се резултат на откровенијата што се случуваат по воскресението.

Луѓето прво размислуваат за одреден проблем пред да заспијат. Додека спијат, тие се фокусираат на проблемот на несвесно ниво.

Кога ќе се разбудат, имаат решение за конфликт или проблем.

Кога физичкото тело почива, вие станувате поприемчиви за повисоките суштества кои служат како ваши водичи. Никој не е сам. Сите ние имаме различни типови на водичи кои ни помагаат.

Најважно е дека во сечие срце има форма на Бог. Кога физичкото тело почива, вие воспоставувате поблизок контакт со Господ во срцето и со вашето повисоко јас.