Преродба – Поново родени

release and let go

Ова дете ти прости. Ова дете кое беше затворено во лушпата на вашето искуство. Простуваше безмилосно палење на бајките, простуваше уништување на идеалниот свет, им прости на арогантни, рамнодушни, празни, заматени погледи. Благи, себични, вкочанети допири.

 

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

 

Ти прости што ја уби љубовта, токму таму пред негови очи. Ти прости што заборави што е љубов после тоа. Ти простив што го испразни, што го заборави, ти простив што се обиде да го создадеш, според твојот сопствен 1Д цртеж. Ти прости за секоја убиена надеж, за секоја згасната искра. Ти беше простено што скиташе по изгубениот свет, обидувајќи се да се најдеш во другите, кои со заминувањето земаа повеќе отколку што дадоа.

Ти ја прости секоја емоција што не ја почувствувала. Ти прости страв, несигурност. Ти беше простено што го одвои од народот. Простено ви е што го одвојувате од целината. Ви прости за секој момент на неподнослива изолација. За секој изгубен допир. За секоја потрошена минута. За секое чувство на беспомошност. За секое чувство на вкочанетост. За секое бегство од средба доживотно. За секоја боја што сте ја обоиле со црно.

Ти простуваше за секоја рана и секој плускавец што го доби обидувајќи се да ја скрши лушпата што ја направи околу неа. Ти прости затоа што ја проби таа школка, затоа што виде, затоа што леташе, затоа што ги виде бајките што ги убеди дека се измислени. Затоа што одново гради идеален свет.

 

dzovi kompani baner horizontalen 1

 

Повторно е бесконечно. Повторно е дел од целината. Повторно е дел од хармоничната музика на универзумот. Тој повторно е дел од Добриот свет. Повторно знае да комуницира со камења, цвеќиња, ветер, вода. Повторно е дел од земјата на надежта. Тој повторно ја гледа вистината. Тој исто така знае дека не треба да му простувате. Знае дека пробивајќи ја лушпата стекнал сила, самодоверба, знаење, вештина и мудрост. Знае и дека треба да ви се заблагодари за сето тоа. За секоја работа што сте ја направиле најдобро што можете. За секој грам љубов што сте ја дале, љубовта што ја знаете. За секоја твоја вистина. Исто така, собира сила да ви возврати. Неповратно да станам дел од светот на бајките и да ви го покажам и да ве понесете со себе. Да видиш се што несвесно си сокрил од него и од себе. Она што другите го сокриле од вас. Ова дете се најде себеси, во сè. Ова дете сака повторно, тебе, себеси, се што постои.

Ќерката на Блоуер