НОВО

Приказна за „добра ноќ„ – Слендермен


Беше темна и морничава ноќ, а Џон сам си одеше дома од работа. Додека се движеше по напуштената улица, оддалеку забележа чудна фигура. Отпрвин мислел дека тоа е само дрво, но како што се приближил, сфатил дека е нешто многу полошо.

Фигурата беше висока и тенка, со долги, вретенести раце кои се чинеше дека се испружени во темнината. Неговото лице беше без карактеристики, без очи или уста за зборување. Џон почувствува студ што му тече низ кичмата додека сфати дека гледа во озлогласениот Слендермен.

Парализиран од страв, Џон стоеше замрзнат на своето место додека Слендермен полека почна да му приоѓа. Се обиде да трча, но нозете не му се мрдаа. Се чинеше дека суштеството го зближуваше со некаква натприродна сила.

Додека Слендермен се наѕираше над него, Џон почувствува како бран на ужас го облеа. Знаеше дека ќе стане уште една жртва на овој мистериозен ентитет. Но, токму кога суштеството требаше да удри, Џон се разбуди во својот кревет, сфаќајќи дека сето тоа било кошмар.

Меѓутоа, додека погледна низ прозорецот, здогледа висока фигура како стои во далечината и не можеше да го поколеба чувството дека Слендермен го гледа.


XYZ