Пронаоѓање на вистинска љубов во време на измама. Што е златното доба?

x37emq9wswslauvnwj5uxrhwjwzr6kfscshys24twkwhxtmg7hhyv2z1p4aaeeez7kqb5f3xphnfy9iu761cgndjsoqc7mhs2hlei

Секој сака да биде сакан од другите, а природата на човечката душа е да сака. Љубовта обезбедува чувство на благосостојба, задоволство, сигурност и поддршка што не може да се добие од пари, моќ и престиж. Љубовта делува како сонце, го осветлува нечиј живот, ја збогатува душата и ја прави да цвета.

Но, вистинската, несебична љубов во денешно време станува сè поретка. Сè повеќе луѓе завршуваат разочарани, разочарани, огорчени или цинични откако ќе бидат отфрлени, изневерени или злоупотребени од некој што го сакале.

За многу луѓе, љубовта стана емоционална и физичка интимност. Ова може да се заснова на неколку работи.

Ако сакаме некого поради неговата пријатна природа, може да уживаме во неговото друштво кога сè оди добро, но таквите личности не мора да бидат грижливи или корисни. Кога ќе се соочат со тешки околности, тие може да се однесуваат себично, а тоа ќе нè повреди ако сметаме на нив да бидат цело време добри и пријателски расположени.

Луѓето исто така се привлечени или импресионирани од нечија интелигенција, полирано однесување или таленти и почнуваат да ги сакаат. Тие претпоставуваат дека другата личност мора да има и други добри особини. Таквото наивно верување на крајот може да доведе до тага, бидејќи имањето на една или повеќе извонредни особини не мора да го прави човекот да сака или да се грижи. Напротив, некој со исклучителни таленти може да биде егоцентричен, арогантен или бесчувствителен за туѓите чувства.

Физичките атрибути се подеднакво плитка основа на љубовта. Убавината, како што велат, е длабока само до кожата. Во поранешните времиња, поетите го споредувале убавото лице со Месечината. Но, откако телескопите ни дадоа поблизок поглед на површината на Месечината, со сите нејзини кратери, Месечината престана да се смета за симбол на убавината. Слично на тоа, ако внимателно ги погледнеме карактерот, однесувањето и темпераментот на оние кои изгледаат убаво, би можеле да откриеме некои грди вистини и да сфатиме дека нашата љубов е погрешна. Освен тоа, телото е подложно на болести и распаѓање, а љубовта заснована исклучиво на физичката убавина, исто така, венее како што одминуваат годините.

Потоа, тука е љубовта заснована на семејни врски, која исто така не е загарантирана трајна. Дисфункционалните семејства и братоубиствените расправии докажуваат дека дури и крвните врски не даваат гаранција за љубов. Кога членовите на семејството стануваат егоцентрични или егоисти, тие престануваат да се грижат за чувствата на оние со кои живеат. Таквите семејства се фрагментираат емоционално, па дури и физички, при што секоја личност оди по својот пат.

Љубовта може да биде вистинска и трајна само ако се заснова на вистината. Пред сè, треба да го знаеме нашиот вистински идентитет – дека ние сме души, а не тела. Душата е чувствителна точка на светлина која му дава живот на телото. Мирот, чистотата, љубовта, радоста и вистината се природни атрибути на секоја душа. Затоа се чувствуваме удобно кога ги доживуваме овие квалитети. И сите човечки души се поврзани една со друга по доблест да се деца на Севишната душа .

Негативните особини како гневот , егото и алчноста се нечистотии кои влегле во душата како резултат на тоа што душата заборавала себеси. Несвесна за своите сили и доблести, душата се сврте кон овие пороци во обидите да добие чувство на исполнетост, трпејќи тага во тој процес.

Кога се сеќаваме на нашето вистинско јас, внатрешната добрина на душата почнува да се појавува и таа се зајакнува кога ќе воспоставиме ментална врска на љубовта со Бога, кој е океанот на сите доблести.

Самосвеста ни ги отвора очите кон вистинскиот идентитет и вродената добрина на другите. Таквата перспектива природно во нас извлекува љубов кон сите и негува здрави и грижливи односи кои не се заплеткани во желби и очекувања кои се јавуваат кога се поистоветуваме себеси со телото.

Нашиот позитивен начин на гледање на другите, исто така, им помага да ја сфатат својата внатрешна вредност и да се поврзат со се што е добро во нив. Односите што се засноваат на таква духовна свест им помагаат на сите вклучени да развијат самопочит, како и љубов и почит кон другите. Таквата љубов доаѓа со разбирање и не поставува никакви барања од другите, што може да предизвика напнатост во односите.

Кога душите доживуваат таква љубов и гледаат дека не се осудувани, омаловажувани или отфрлени, тие развиваат самодоверба да се поврзат со другите на еднаква основа.

Ова е основата на вистинската љубов, која Бог ја има за сите Свои деца, и која можеме да ја искусиме и споделиме за да се збогатиме и да ги лекуваме скршените срца.

Ако сакате да го идентификувате вашето вистинско јас, тогаш започнете го вашето патување за да дознаете за вашето постоење и вистинската цел на вашата душа. Сите ние сме Негови Деца и нашите души по природа се љубезни и грижливи, но со текот на времето ние сме склони да го заборавиме тоа и да се препуштаме на сите пороци . За да најдете некој што сака, прво треба да ја пронајдете Љубовта во себе. Штом тоа внатрешно битие знае дека вреди, нема да се задоволи со ништо помалку од Вистинската љубов!

 

 

 

Златното доба

„Вие им кажувавте на луѓето дека ова е единаесеттиот час,
сега мора да се вратите и да им кажете на луѓето дека ОВА е часот!
Старците, Ораиби, Арисона Хопи Нација (2000)

Од падот на Атлантида, приближно 12.000 п.н.е., текстовите на древните луѓе претскажаа промена на вековите, при што универзалните космички настани ќе создадат поместувања на магнетната мрежа и електромагнетните промени во земјата ќе го олеснат брзото вознесување на земјата, човечкото тело и свеста, најавувајќи Златно доба при што ќе се потсетиме на нашиот чист потенцијал и ќе запомниме дека сè друго е само игра на Земјата. Во претходните златни векови ја пропуштивме нашата можност да се искачиме, за оние кои се подготвени да го направат следниот еволутивен чекор на свесно кокреирање, да го дизајнираат животот во кој се родени за да живеат Милениумско образование, училиште за оние кои се подготвени да го направат следниот еволутивен чекор. на будењето, ја комбинира античката мудрост и модерната наука за да создаде медицинска интуиција на Millennium Modality™. Дизајниран да го поддржи нашето патување по вознесување MMMI нè опремува со знаење и вештини за да се вратиме во состојба во која како свесни ко-креатори на нашите животи можеме да создадеме живот во будна состојба на комплетност, здравје и хармонија додека се искачуваме во Златното доба и подалеку. За оние кои се свесни за оваа транзиција, тешко е да ги пропуштат постојаните знаци на нејзиното постоење, навистина е највозбудливото време да се инкарнирате на Земјата. Навистина сум возбуден што се инкарнирам во ова време. Како MMMI I наставник се трудев дополнително да го разберам Златното доба – со љубов го нудам моето откритие.

Што е вознесение?

Во срцето на Милениумското образование и МММИ е воздигнувањето, во суштина воздигнувањето е процес на еволуција. Целиот живот е еволуција. Преку вознесувањето, Земјата систематски еволуира за да ги олесни промените во елементите и самата материја, што му овозможува на човечкото тело да ги создаде промените што се потребни во неговите сопствени елементи (свест) и материјата (телото) да се искачи. Во суштина, нашето воздигнување е активирано од Земјиното воздигнување – како горе, така и долу. Периодично, енергетската природа на сите елементи во универзумот е подложена на радикални вибрациони и фреквентни поместувања предизвикани од божествено оркестрирани астролошки настани, кои создаваат можности за Земјата и сите што ја населуваат да искусат брзи поместувања во нивните сопствени процеси на вознесување. Во тоа време настанува брзо чистење и подмладување поради интензивните енергии кои се активираат во универзумот. Овие периоди на транзиција се витални состојби на вознесување за Земјата, човештвото и целиот универзум. Со секоја реинкарнација ни се дава можност секој пат да се искачуваме на повисоки нивоа на свест и битие. Можноста да се искачите на повисоките нивоа на свест и битие се протега на димензии и форми на живот далеку подалеку од Земјата и човештвото. Она што се случува на Земјата влијае на целиот универзум. За напредните цивилизации е од најголемо значење мрачните времиња на Земјата да се помират во светлината на златното доба за да можеме повторно да го заземеме заслуженото место меѓу нашето универзално семејство. Додека воздигнувањето во Златното доба нема да се случи преку ноќ, вознесувањето ќе биде како молња во споредба со долгите времиња во кои преовладувале насилството, неправедностите, злоупотребите и измамата. 

Што е златното доба?

Додека научниците веруваат дека сонцето е цврсто јадро со надворешни гасовити рабови, старите Египќани, Маите, Хопи, Лајка и Инките старешините сфатиле дека Големото централно Сонце е портал кој ја пренасочува енергијата од галактичкиот центар. Со напредно познавање на астрономијата и астрологијата, овие древни култури забележале совршено порамнување на Сонцето и Земјата на секои 26.000 години (Нашата иднина., 2012).

Хиндусите го поделија овој 26.000-годишен циклус на четири југа, Кали, Двапара, Трета и Саатја, античките Грци на четири векови, железна, бронзена, сребрена и златна. Современите астролози го нарекуваат овој циклус од 26.000 години како Прецесија на рамнодениците при што Земјата патува наназад низ сите 12 знаци на Зодијакот. На секои 2.100 години влегуваме во нова зодијачка доба.

24-часовниот циклус на денот и ноќта, 365-дневниот циклус на годишните времиња, 2.100-годишниот циклус на зодијачките доба и 26.000-годишната прецесија на рамнодениците се предизвикани од вртењата на Земјата околу нејзината оска во однос на сонцето. Секој циклус е тековна еволуција на свеста додека „заспиваме“ и се „будиме“ од ноќ на ден, од зима до лето и рамноденица до рамноденица. Еден целосен 26.000-годишен циклус на рамноденици нè префрла низ темните векови и во доба на духовно просветлување.

 

 

Циклусот на вековите

Според старите, изгревањето на последната 2.100-годишна зодијачка доба, ерата на водолија, на 21 декември 2012 година, го најавува доаѓањето на златното доба што означува завршување на едно 225 милиони години целосно вртење на целата наша галаксија и го означува крајот. од сите временски циклуси.

Натална карта за доба на водолија

Кога е прикажана на натална карта, планетарното порамнување на добата на Водолија ги претставува двата испреплетени триаголници на Давидовата ѕвезда, што означува соединување на машкото и женското внатре, така што небото и земјата можат да се обединат и да го најавуваат божествениот процес на воздигнување. Симболично ова ги претставува духовните/галактичките аспекти на Вишото Јас, закотвување и материјализирање во физичкото тело и свеста на Долното Јас на Земјата. Оваа Давидова ѕвезда, која беше идентификувана како хармонична усогласеност од астрологот Џон Мирехиел во 2003 година.


Натална карта на возраста на Водолија.

Тридимензионалната претстава на Ѕвездата на Давид, MerKaBa, исто така претставува врска со Духот и душата и најчесто се користи во MMMI.

МерКаБа со 10 точки

 

Меркаба хиероглифски

Зорување на добата на Водолија

Додека точниот тајминг на изгрејсонцето  на Водолија  и преминувањето во Златното доба останува донекаде спорно за оние кои не препишуваат на  астрологијата  или античките пророштва, науката се обидува да обезбеди докази за да ги покаже и измери промените за кои зборува духовноста. . Научните докази за електромагнетното поместување на Земјата ги вклучуваат северните и јужните полови на Сонцето кои исчезнуваат, трансформирајќи го во хомогено поле, драматично зголемување на бројот на сончеви блесоци од класата М и Х и резултирачките магнетни плимни бранови кои ја погодуваат Земјата и повторното откривање на античките  цивилизации  и драматично зголемување на бројот и сериозноста на сеизмичката активност. Дополнителни докази вклучуваат невидени промени на ледената капа, менување на миграциските шеми на птици, делфини и китови, повеќе земјини „нишања“, услов за рекалибрирање на аеронаутичките карти за навигација поради промена на магнетниот Север, намалување на брзината на ротација на Земјата и орбитата на Месечината околу Земјата и гравитационото поле на Земјата се движи кон нула.

Предвесник на златното доба

Според старите , „Големата ерупција“ на цела хемисфера на нашето Сонце, како што сведочеше НАСА на 13 декември 2010 година, го најави почетокот на изгревањето на Големото централно Сонце и нашето влегување во Златното доба. . Порамнувањето на нашето Сонце и Земјата со центарот на нашата галаксија резултираше со поголема количина на светлина што сега допира до нас, предизвикувајќи глобално духовно будење. Со цел да го издржат огромното количество Светлина што наскоро ќе тече на Земјата, луѓето се подложени на физичко и духовно воздигнување при што нашите клетки базирани на јаглерод се трансформираат во кристална , неполарна или енергетска формација на нулта точка. Со големата ерупција се совпаѓаше зголемувањето на сончевите блесоци што предизвикаа брзо намалување на магнетното поле на Земјата и гравитациската сила што придонесува за двојноста на оваа планета. Двојноста се спротивставува на Божествениот закон за поларитетот кој вели дека она што изгледа како спротивност се едноставно две крајности на иста работа. Не постои двојност на добро или лошо, правилно или погрешно, позитивно или негативно, сè е едноставно искуство.
Од мрачниот век, поделбата помеѓу двете хемисфери на нашиот мозок нè натера да живееме живот со дуалисти. Левата хемисфера која се занимава со логика, математика и секвенцијални врски конципира сè во линеарна временска рамка, создавајќи илузија дека сме конечни, одвоени еден од друг и одвоени од Бога. Спротивно на тоа, десната хемисфера која се занимава со креативни процеси како музика, ритам, имагинација, интуиција, хумор и соништа разбира дека сме бесконечни, поврзани во единство еден со друг и со Бога. Како што се искачуваме, потпомогнати од намалувањето на магнетното поле на Земјата и гравитационото влечење, се создаваат нови синаптички патишта за да се промовира хемисферичната комуникација, со што се завршува нашата потреба да продолжиме во илузиониот циклус на Двојноста.

Вознесението е процес со кој се сеќаваме кои сме. Нашите емотивни тела, поврзани магнетски со Земјата, се потпомогнати од ширењето на Земјата од магнетниот поларитет на првите три димензии, до кристалната, нулта точка, неполаритетот на повисоките димензии, за да ни помогне да ги отфрлиме сите верувања и однесувања што не се усогласуваат со новата нулта точка, парадигмата на Златното доба.

Златното доба

Целта на животот во старата од трета димензија беше да се развива како подуховно суштество во текот на многу животи на искуства на его, страв, контрола, одвојување, илузија, дуалност, болка и страдање, за да стане поблиску до Бога. но никогаш всушност да не биде едно со Бога. Целта на животот во новата кристална, неполарна нулта точка, Златното доба е секој од нас да живее како БОГ, манифестиран на Земјата во човечки облик, во служба на Божествениот план, Бог, човештвото и Земјата. Основни за реалноста на Златното доба се универзалните што ја олеснуваат состојбата на тотален чист потенцијал. Универзалните закони на Единството и Привлечноста ја олеснуваат состојбата во која се враќаме во состојба на единство со Бога, да бидеме љубов, мудрост и моќ, да ги прифатиме сите како продолжение на Бога, да се предадеме и да дозволиме додека живееме од срце. Со дозволување на секоја работа да биде во нејзината вистинска фреквенција, тогаш сè е во мир и хармонија. Стравот, алчноста, омразата, обесчестувањето и насилството од мрачниот век ќе исчезнат во светлината на Златното доба за да бидат заменети со вибрации на ЉУБОВ. Љубовта, истата енергија како СВЕТЛИНАта едноставно изразена поинаку, е чистата суштина на Создателот, крајната моќ на космосот. Додека темнината продолжува да бледнее, љубовта ќе ги замени конфликтот и тиранијата со мир и соработка; љубовта ќе ја елиминира површната супериорност на една група над друга; љубовта ќе ги просветли оние што другите ги сметаат за имот или за непотребни и ќе ги воздигне оние кои биле подложени на живеење во тие услови. Накратко, ЉУБОВТА е моќта што ќе го трансформира нашиот свет.

Оние кои се на власт, вклучувајќи ги античките шамани,  првосвештениците и свештеничките,  документирале специфични периоди вклучувајќи ги  Атлантида,  Лемурија, Египет и Маите, при што древното знаење за Чистата потенцијалност вклучувајќи ги универзалните закони за единство и привлечност, како што е шифрирано во античките текстови, вклучувајќи санскрит, хиероглифи, култура кругови, мандали и пештерски слики, ќе бидат преведени и достапни за луѓето да ги користат за да го олеснат вознесувањето. Во претходните циклуси беа понудени и пропуштени можности за враќање на поголема густина. Претходно, секогаш кога информациите беа достапни, не успеавме целосно да се пробиеме, што укажува дека не успеавме да ги разбереме и/или да ги преземеме информациите доставени до нас. Како што влегуваме во оптимално енергетско усогласување за воздигнување во Златното доба, напредните цивилизации ни помагаат, од кои многумина се инкарнираа во домашна форма, да уверат дека нема да ја пропуштиме оваа можност.

Вие сте тие што ги чекавте!
Старците, Ораиби, Арисона Хопи Нација (2000)

Сега е време оние со вродено сеќавање на барањата за воздигнување, будителите, да им пристапат на будените во љубов и служба со намера да ја променат планетарната историја и потенцијал. Во ова време на оптимално енергетско усогласување, воздигнувањата ќе се случат многу брзо, тогаш и тие ќе се разбудат и ќе ги зајакнат другите. Колку повеќе членови, толку поголеми членови на човештвото се во знаење, толку полесно ќе бидат времињата што претстојат.  Millennium Modality™ медицинската интуиција  (MMMI), спој на древна мудрост и модерна наука, е создадена и дизајнирана да помогне во вознесувањето додека влегуваме во златното доба.

Millennium Modality™ медицинска интуиција и златното доба

Медицинската интуиција е уметност на исцелување за да се направи целина, интеграција на сите аспекти на животот, да се комбинираат сите двојности за да се изедначи и раствори илузијата на одвоеност, така што постои само една реалност онаа на апсолутно единство и целина, при што ништо не е одвоено и сè е можно. MMMI го користи нашето вродено интуитивно функционирање преку  света геометрија, кристални мрежи, тонирање,  кристали, тапкање,  плутонски цврсти материи  и меркаба со 10 точки (3Д претстави на Давидовата ѕвезда) за да го премости свесниот и потсвесниот ум и да пристапи до суперпотсвесниот мозок и универзалниот ум. , при што можеме да се потсетиме на нашиот чист потенцијал. Опремени со сеќавањето дека сè е можно, ние стануваме свесни ко-креатори на нашите животи за да создадеме живот во разбудена состојба на комплетност, здравје и хармонија додека се искачуваме во Златното доба и пошироко.

Реалноста на Златното доба или добата на Водолија се однесува на преминот кон  петтата димензија  каде што соништата стануваат реалност, душите се неограничени, се манифестираат моментални, искуствата се вечна слобода и нема вклученост на егото освен повисокото јас. За повеќе информации за Златното доба, погледнете ги написите за Легендата и Митот на Жан Шихан за Водолија и Атлантис.