Процесот на трансформација на планетата и на сите нас е во тек

earth 1980467 1920

Да се ​​ослободиме од сè што ни паѓа на патот на нашата целосна среќа. Ја „гледаме“ целата Планета како гори со Пурпурниот пламен на трансформацијата што ѝ овозможува да се прочисти од сите застојани и блокирани енергии, кои ја спречија да го реализира своето планетарно Вознесение. И Планетата и ние на неа СЕГА започнуваме нов живот заснован на љубовта. Љубовта отсекогаш била поврзана со романтична содржина, но љубовта е Божествената енергија од нашето срце со која сите сме поврзани со срцето на планетата Гаја. Затоа со заеднички напор сега го постигнуваме тој квантен скок и заедно со Мајка Гаја го започнуваме животот на повисоко ниво на постоење. Разберете дека не сте ниту мали ниту безначајни. Секој е СЕГА токму онаму каде што треба да биде и со самото свое битие секој од нас придонесува за остварување на тој нов, сè поубав и подобар живот. Сите стари парадигми веќе не важат. Божествените закони и новите парадигми се во сила.

media 24 uslugi

Целиот свет е во процес на трансформација со години. Тоа е најголемата тајна што ни се крие, а се случува пред нашите очи, а ретко кој ја гледа и чувствува. Зошто е толку скриено? Поради фактот што ние луѓето сме Божествени суштества со исклучителни моќи и способности, така што секогаш сме го создавале сопствениот живот.

На многу луѓе им е многу тешко да прифатат одговорност за се што доживеале и полесно им е секогаш да обвинуваат некој друг за своето незадоволство. Тоа не држи во страв, па се спречуваме себеси од личен раст. Сепак, ние треба да знаеме кои сме ние како луѓе, како и механизмите на заедничко создавање со Божествената енергија што тече низ нашето тело.

Божествената енергија во нас треба да биде во хармонија за да живееме хармоничен живот. Сега има големо зголемување на женската енергија на планетата и завршува доминацијата на машката енергија. Започнува нова ера, ера на заедништво, партнерство, мир, радост, љубов и изобилство.

Затоа ни е дадена нова алатка која секој може да ја користи за секој од нас да ги усогласи енергиите во себе и да се поврзе со Мајка Гаја. Виолетовиот пламен на трансмутацијата е активиран во сите нас. Да го искористиме за најголемо добро на сите и на Мајка Гаја и да помогнеме во трансформацијата на Планетата со нашите визии. Така, со помош на визии, ќе го манифестираме златното доба ако во процес ја внесеме нашата љубов кон Мајка Гаја, која повеќе нема да ни дозволува да се однесуваме неодговорно кон Неа и да ја нарушуваме секогаш присутната хармонија со нашите животи.

Ајде да замислиме планета обвиена во виолетовиот пламен што преобразува се што не е во корист на сите луѓе, растенија, животни и мајка Гаја. Сите ние СЕГА сме вртлози на Виолетовиот пламен што во нашите средини преобразуваат сè што не е љубов, радост, мир и изобилство, односно што не е во согласност со нашата Божествена природа и волјата на Мајката/Таткото Бога Творецот за нас.

Преку нашето незнаење и несвесност низ историјата создадовме многу „грешки“ кои никому не му се од корист и едноставно треба да се вратиме на вистинскиот пат. Затоа е време да престанеме тивко да продолжиме да одиме по истиот пат бидејќи сме свесни дека правиме работи кои не оддалечуваат од вистинскиот пат, од Вистината. Вистината е Една. Свеста е Една, и сите ние сме дел од Еден жив организам – ново човештво.

dgtup jovi kompani

Сепак, има толку многу патишта до Вистината колку што има луѓе. Секој треба да ја живее „својата вистина“. Ако не го живееме нашиот талент што ни е даден при раѓањето, му штетиме на тој жив организам – Новото човештво и делуваме како канцерогени клетки во нашето тело, бидејќи не создаваме хармонија за целиот свет, туку дисхармонија. Не го споделуваме со светот она за што сме родени и токму оваа наша активност ни недостига таму каде што сме.

„Овде и сега“ останува празен простор без нашата енергија на љубов и светлина, која требаше да ја донесеме таму. Најчесто луѓето не знаат за што се родени и што е тоа што треба да му дадат на светот. Тие не знаат затоа што заборавија кои се, ја заборавија „својата вистина“ во процесот на образование што го донесоа на Планетата при раѓањето.

Сите ние сме поминале низ обука на која нѐ учат „туѓите вистини“, а нашата вистина честопати останува длабоко закопана во нашата душа. Се врзуваме за нашата работа и живееме низ различните улоги што сме ги избрале. Малку се оние кои од мали нозе ја одбрале таа активност која им ја исполнува душата со љубов и ги прави трајно среќни.

Ако го погледнеме образовниот систем, излегува дека се е подобро од она со што Создателот нè испрати на Планетата. Меѓутоа, секој од нас во своето срце има донесено „упатство“ за тоа што треба да даде за да добие за да може изобилството слободно да циркулира во неговиот живот. Нема исклучоци, сите го имаме тоа нешто што ни обезбедува среќен и исполнет живот.

dzovi kompani baner horizontalen 1

Затоа, штом секој од нас почне да живее автентично, штом почне да ги споделува своите таленти со кои сме родени, нашата реалност автоматски ќе се промени.

Бидете сами и спојте се со душата. Ослободете се од сè што ве спречува да живеете уникатно и да го постигнете своето мајсторство. Секој е поканет да придонесе СЕГА затоа што тоа е она за што се родени. Се „гледаме“ себеси како мали виорови на Виолетовиот пламен кои ја чистат сета негативна енергија, ентитети, стари програмирање и модели на однесување кои повеќе не ни служат.

Да се ​​ослободиме од сè што ни паѓа на патот на нашата целосна среќа. Ја „гледаме“ целата Планета како гори со Пурпурниот пламен на трансформацијата што ѝ овозможува да се прочисти од сите застојани и блокирани енергии, кои ја спречија да го реализира своето планетарно Вознесение. И Планетата и ние на неа СЕГА започнуваме нов живот заснован на љубовта. Љубовта отсекогаш била поврзана со романтична содржина, но љубовта е Божествената енергија од нашето срце со која сите сме поврзани со срцето на планетата Гаја.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Затоа со заеднички напор сега го постигнуваме тој квантен скок и заедно со Мајка Гаја го започнуваме животот на повисоко ниво на постоење. Разберете дека не сте ниту мали ниту безначајни. Секој е СЕГА токму онаму каде што треба да биде и со самото свое битие секој од нас придонесува за остварување на тој нов, сè поубав и подобар живот. Сите стари парадигми веќе не важат. Божествените закони и новите парадигми се во сила.

Знајте кој сте и почнете да давате и примате ќе бидат автоматски. Препуштете се на внатрешното водство, верувајте во Божествениот план. Така, секој од нас ќе биде поврзан со синхроничност со луѓето и ситуациите што му се потребни за неговиот најдобар живот. Изградете „жива вера“ и вашиот живот ќе стане магија. Препуштете се на вашето внатрешно водство бидејќи надворешниот свет е само одраз на вашето внатрешно јас, затоа бирајте мудро мисли, зборови и постапки и живејте во хармонија со себе и со целиот свет.

baner portland horizontalen

Љиљана Посавец

Прочитајте повеќе за сè во книгите „Слободна волја клучот за исполнување и лично воздигнување“, „Златното доба започна, влезе, вратата е отворена“ и „Реалноста на златното доба во очите на божицата“.