Психолошки факти кои најмногу ве импресионираат

2 30 interesni psiholoshki fakti koi sigurno kje ve zamislat kafepauza.mk
  1. Луѓето кои умираат од самоубиство сакаат да престанат да страдаат, а не да престанат да живеат.
  2. Луѓето ве доживуваат како 20% попривлечни отколку што се перцепирате себеси.
  3. Студијата открива дека луѓето со несреќно детство имаат поголема веројатност да покажат страв од среќа.
  4. Поседувањето домашно милениче е поврзано со подобро когнитивно здравје во напредната возраст.
  5. Децата имаат помала веројатност да им веруваат на грдите луѓе.
  6. Зависноста од социјалните мрежи ја зголемува сериозноста на депресијата кај луѓето кои се веќе депресивни.
  7. 31% од возрасните Американци се речиси постојано онлајн.
  8. Читањето белетристика рано во животот е поврзано со покомплексен поглед на светот.
  9. Личноста што ја гледате прво кога влегувате во соба е таа од која се чувствувате најмногу загрозени.