НОВО

Работи кои никогаш не треба да ги жртвувате за да успеете во една врска

8 osobina zene rodjene u znaku lava 1333116533

Да, заедно е поубаво, но никогаш не треба да жртвувате одредени работи за доброто на врската. Еве ги тие.

media 24 uslugi

  • Вашата среќа. Партнерот треба да внесе среќа и радост во вашиот живот, а не тага и копнеж. Секако, ќе има моменти кога ќе ве растажи, но ако тие моменти се почести од моментите на среќа, размислете што побрзо да ја прекинете врската.
  • Вашата забава. Дали се смеете и пробувате нови работи заедно? Иако е сосема нормално да имате несогласувања од време на време, вашата врска треба да биде главно среќна и забавна.
  • Твојата слобода. Во здрава врска треба да можете да излезете сами и да уживате без вашиот партнер да биде загрижен или вознемирен. Посесивното однесување обично е показател за несигурност, а тоа е личен проблем на партнерот кој не можете да го „средите“.
  • Вашиот внатрешен мир. За да бидете среќни, важно е да го одржите вашиот внатрешен мир. Ако вашиот партнер ве прави вознемирени, нервозни или вознемирени, тогаш може да се чувствувате депресивно и да имате тенденција да се „исклучувате“ од остатокот од светот.
  • Вашите искуства. Животот е возбудлив. Во текот на животот ќе доживеете многу брилијантни работи кои ќе ве направат позрели, помудри, посреќни и ќе ви помогнат да го пронајдете вашиот внатрешен мир. Ако поради партнерот пропуштате да пробувате нови работи, време е да се запрашате зошто. Дали вреди?
  • Вашата личност. Вашата личност е она што сте, а вистинската личност ќе го цени и сака тоа пред се друго. Во здрава врска, ниту еден од партнерите не треба да се труди да ја промени личноста на другиот, бидејќи се сакаат такви какви што се и какви се.
  • Вашите други врски. На почетокот на врската, повеќето парови минуваат низ фазата на меден месец – време на возбуда, заљубување и желба постојано да се гледаат и да поминуваат време заедно. Меѓутоа, ако сте заедно неколку месеци и не се гледате со семејството и пријателите, тоа може да укажува на посесивно однесување. Важно е да имате што повеќе здрави врски во животот, а преголемата зависност од партнерот не е здрава.
  • Вашите чувства. Голем дел од здравата врска е почитувањето: партнерите треба да се почитуваат и искрено да се трудат да ги разберат чувствата и мислењата на партнерот, без предрасуди.
  • Вашите соништа. Добрата врска е партнерство – партнерите се поддржуваат еден со друг на секој чекор од патот. Сосема е нормално ако имате различни соништа, но сепак треба да се поддржувате еден со друг.
  • Вашите верувања. Вашите верувања се исклучително важни за вас и никој не треба да се обидува да ги промени. Иако вашиот партнер не мора да верува во она во што верувате, важно е да ги почитува вашите вредности.