Ретроградната Венера во Лав носи исцелување на срцето и смрт на егото – се случува радикална промена!

planet earth with spectacular sunset ai generated image

Венера ќе го квадрат Уран (27 јули – 19 август) за време на нејзиното ретроградно патување, што укажува на некои ненадејни промени. Може да откриеме дека има прекин во одредена врска или дека ни се претставени ненадејни, па дури и шокантни информации што ги менуваат нашите чувства. Од 6.8. – 25.8. Венера формира тројка со Хирон и ова е едно од најубавите порамнувања што ќе ги доживееме додека Венера патува ретроградно. Ветува исцелување, мекост и продлабочување на свеста. Венера и Меркур ќе бидат ретроградни во исто време од 23 август. до 3 септември, заедно со Сатурн, Нептун и Плутон. Ова ќе биде силно време на ретроградна енергија, што може да донесе ефект на забавување. Од 25.8. до 30.8. имаме квадрат со Јупитер кој може да извади некои парични прашања на површина.

189324097 162880389177126 5746410290474100556 n

Венера нурка во подземјето на 23 јули/јули 2023 година и патува ретроградно до 4 септември/септември 2023 година. Венера ќе ја помине целата

должина на своето ретроградно патување во Лав, патувајќи од 28 степени назад до 12 степени. Под оваа ретроградна, ќе доживееме нагорна промена во нашата свест или можеби ќе ги видиме работите од сосема нова перспектива. Едно е сигурно – оваа ретроградна ќе не промени.

Венера владее со теми поврзани со нашите врски, вредности, пари, убавина и љубов, така што можеме да очекуваме сите овие области да бидат истакнати во овој период. Ретроградната Венера обично не тера да размислуваме за нашите минати постапки и како тие влијаат на нашите одлуки кога станува збор за љубовта, врските и парите.

Ретроградната Венера обично не се смета за добро време за започнување нова врска, промена на изгледот или редизајнирање на простор. Идејата е дека вашите ставови се менуваат и трансформираат, а какви и да се промените или односите во кои ќе влезете ќе биде дел од „стариот вие“, а не „новиот вие“ кој чека да се роди.

Венера е ретроградна само на секои 18 месеци, што ја прави оваа енергија ретка. Но, уште една посебна работа што Венера ја прави за време на ретроградна состојба е движење од вечерна до утринска ѕвезда. На почетокот на оваа ретроградна, Венера ќе биде видлива на ноќното небо, но до 13 август Венера ќе исчезне од вечерното небо и на крајот ќе се издигне за да стане утринска ѕвезда.

Дел од ова повторно раѓање на Венера од вечерната ѕвезда до утринската ѕвезда се огледува во нашето битие за време на ретроградното патување на Венера и го означува повторното раѓање на нашата срцева енергија од повнатрешна/несвесна состојба (вечерна ѕвезда Венера) во понадворешна /остварена состојба (утринска ѕвезда Венера).

Венера се пресели во Лав на 5-ти јуни, каде што ќе остане до 10-ти октомври. Ова е долго време за Венера да помине во еден хороскопски знак, па оваа поза ќе биде во фокусот на сите нас. Како што споменавме претходно, Венера е планета на љубовта, убавината, врските и она што го цениме. Тоа е поврзано и со нашиот однос кон парите.

baner portland horizontalen

Лавот е многу страстен знак воден од срцето. Неговата енергија може да биде смела и драматична. Сака да блеска и има многу енергичен израз. Со Венера во Лав, можеме да се чувствуваме поенергични, страсни и креативни. Можеме да почувствуваме нагон да ги извадиме нашите креации во светот и да ги следиме нашите срца. Оваа енергија може да биде многу поволна за креативни проекти, подигање на нашата самодоверба и наоѓање самодоверба за покажување.

Венера во Лав е многу горда, самоуверена енергија која не се плаши од центарот на вниманието или вниманието. Таа сака другите да ја препознаат и обожаваат. Кога нема рамнотежа, Венера во Лав може да биде себична, да бара внимание и премногу драматична. Може да биде материјалистички или плитко, а понекогаш може да го поврзе чувството на самопочит со славата, парите и имотот.

Сè на сè, Венера во Лав е многу забавна, жива и светла енергија за работа. Иако може да биде малку драматична и претенциозна, таа е и многу магнетна и сакана.

Како што Венера патува ретроградно во Лав, може да ги активира сите теми на Венера во Лав, но и да ги затапе. Можеби чувствуваме дека нашата креативност е задушена и може да изгубиме малку самодоверба кога станува збор за презентирање.

Можеби чувствуваме потреба повеќе да го следиме своето срце, но можеби прво треба да разбереме што точно ни кажува срцето. Она што мислевме дека е вистина за нас можеби веќе нема да биде така. Можеби ќе треба да копаме малку подлабоко за да откриеме нова вистина водена од срцето, а тоа може да ги направи работите збунувачки некое време.

Ретроградната Венера кај Лавот, исто така, може да нè натера да ги преиспитаме односите во нашите животи и она што навистина го цениме. Можеби се чувствуваме како одредени врски повеќе да не ни зборуваат на срце. Можеме да најдеме и свои идеи за тоа како љубовта се менува и еволуира.

Железара Џајми Комерц

Работите што ги цениме може да се променат и може да се запрашаме што е навистина важно за нас. Ретроградната Венера е исто така длабоко време на заздравување на срцето и може да нè води да ја разгледаме динамиката на односите во минатото или љубовните проблеми за да видиме што треба да се расчисти.

Може да се појават и парични прашања, што нè натера да ги преиспитаме нашите навики за трошење. Нашето его и начинот на кој се појавува во нашите односи со парите исто така може да биде предизвик.

Накратко, ретроградната Венера во Лав може да донесе преиспитување на нашата креативност или страст, подлабоко разбирање на желбите на нашето срце, преиспитување на врските во нашите животи, завршетоци на врските, заздравување на срцето, смрт на егото, лекции за пари.

Венера ќе го квадрат Уран (27 јули – 19 август) за време на нејзиното ретроградно патување, што укажува на некои ненадејни промени.

dzovi kompani baner horizontalen

Може да откриеме дека има прекин во одредена врска или дека ни се претставени ненадејни, па дури и шокантни информации што ги менуваат нашите чувства за некого или нешто. Ова усогласување може да предизвика и вести поврзани со сексуалноста, здравјето на жените итн.

Од 6.8. – 25.8. Венера формира тројка со Хирон и ова е едно од најубавите порамнувања што ќе ги доживееме додека Венера патува ретроградно. Ветува исцелување, мекост и продлабочување на свеста. Венера тројка Хирон ни покажува дека постои реален потенцијал овде да се разрешат некои длабоки рани и поради тоа би можеле да се најдеме во поголема љубов.

Венера и Меркур ќе бидат ретроградни во исто време од 23 август. до 3 септември, заедно со Сатурн, Нептун и Плутон. Ова ќе биде силно време на ретроградна енергија, што може да донесе ефект на забавување. Бидејќи енергијата на космичкото небо е бавна, може да се чувствуваме малку слабо и летаргично или да треба да се вратиме во минатото. Ретроградните Меркур и Венера заедно можат да предизвикаат тешки разговори или недоразбирања.

СИТЕ ОГЛАСИ НА ЏОВИ
ОГЛАСИ НА ЏОВИ КОМПАНИ

Од 25.8. до 30.8. Имаме квадрат со Јупитер што може да извади некои парични прашања на површина, предизвикувајќи нè да ја преиспитаме нашата врска со изобилство и како избираме да ги трошиме нашите пари. Дали купуваме работи затоа што навистина ни се потребни или затоа што општеството ни кажува дека мора да ги имаме? На пошироко ниво, ова усогласување може да ги расветли и прашањата околу трошењето на потрошувачите и паричните прашања за земјата како целина.

Како што Венера ја завршува својата ретроградна, таа е во речиси совршена усогласеност со божицата астероид Јунона (3 септември – 8 октомври). Juno претставува брак, љубов и создавање. Juno дели сличен вибрациски квалитет со Венера, што ги прави моќен и убав натпревар.

Овој крај на ретроградната Венера се чини дека е порака која бара од нас внимателно да размислиме со кого сакаме да се „омажиме“, не само романтично, туку со кого сакаме да бидеме партнери во нашите животи. Може да се најдеме како ги преиспитуваме луѓето што сакаме да ги задржиме околу нас и типовите на луѓе со кои избираме да бидеме партнери во сите области.

АТМА/засекогаш свесно/Подготви: Сузана Дулчиќ