Само кога ќе пропадне се што не си Ти, се раѓаш и почнуваш да живееш, затоа што пред тоа си живеел во Его и илузија.

rafael moura sb 696x333

Многумина се прашуваат што им се случува… До неодамна се беше во ред… Сега наеднаш се залута. Нивната работа, бизнис пропаѓа… Нивната емотивна или љубовна врска пропаѓа. Семејните односи пропаѓаат.

dzovi kompani baner horizontalen 1

Тоа, драги мои и драги мои, е кога сè што сме создале од Егото почнува да пропаѓа. Егоистичкиот систем во кој живееме и кој го создадовме почна да пропаѓа. Тој систем е полн со манипулации и страв, а каков и да е, тој систем е во нас.

Кога ќе почне да се урива во нас, се пренесува на надворешноста и реалноста што ја гледате. Значи, тоа влијае на бизнисот, емотивниот, љубовниот, семејството, пријателството…

Понекогаш на некои им се случува се да им е туѓо, да се оддалечат од довчерашните пријатели. На некои луѓе им се случува бракот и семејните односи да бидат во тешка состојба и да станат уште подалечни. За некои доживуваат деловен неуспех или сè помалку се задоволни од работата што ја работат или од местото на кое се наоѓаат и од она што моментално го работат.

379636246 2483344625173152 7145445020029331891 n

Сето ова предизвикува борба во личноста која се обидува да се задржи за нешто што почнало да се распаѓа. На овој начин тој троши се повеќе од себе енергично.

Затоа се вели дека треба да се оставиме на Бога и да веруваме…

Зошто да се отпушти? Затоа што тогаш повеќе не се бориш да задржиш нешто што те троши и што не си ти.

Егото се врзува и се идентификува со сите нешта во вас. Со работата, бизнисот, љубовните партнери, роднините, децата, родителите, болестите, пријателите, со вашето тело, со вашиот ум, со вашите мисли, чувства… Сето тоа е внатре во нас и сето тоа пропаѓа…

baner portland horizontalen

Предај се, што поскоро нека пропадне се што не си ти во тебе.

Само кога ќе пропадне се што не си Ти, се раѓаш и почнуваш да живееш, затоа што пред тоа си живеел во Его и илузија.

Никола Рајиќ