Само простувањето е решението: Длабоката огорченост кон таткото има погубни последици!

molitva

Ако таткото бил суров кон својата ќерка или нејзината мајка, тогаш девојчето уште од детството акумулирало гнев кон нејзиниот татко во нејзината душа, што природно се развива во смртна огорченост. Што значи тоа? Како возрасна девојка, сакајќи да најде маж кој е сосема спротивен од нејзиниот татко, таа сепак ќе привлече сурови мажи во нејзиниот живот. Зошто? Затоа што во нејзината потсвест е создадена слика на првиот човек во нејзиниот живот – нејзиниот татко. Таков каков што беше. И девојката свесно доживува страв од помислата дека нејзиниот сопруг ќе биде сурова личност. Овој страв само го зајакнува влијанието на потсвесната слика, а Универзумот и го дава „прототипот“ на татко како сопруг. Така ќе продолжи додека девојката не му прости.

 

oglasi jovi kompani

 

Спасителу мој, научи ме од сè срце да им простувам на оние што со нешто ме навредиле, бидејќи знам дека не можам да застанам пред Тебе со чувство на омраза што се крие во мојата душа. Господи, огрубело моето срце и во мене нема љубов. Научи ме да им простувам на оние што ме намразиле, оскрбиле или огорчиле, како што Ти Самиот, Спасителу мој, на крстот им прости на Твоите непријатели. Амин.

 

Таткото на една девојка е најважната личност во нејзиниот живот. Ова е нејзина прва слика на маж, врз основа на која во иднина ќе го избере својот сопруг. Затоа, гневот кон таткото може да влијае и да го промени животот на веќе возрасната девојка.

Многу жени искрено веруваат дека немаат причина да му замеруваат на својот татко, но за време на работата излегува дека нивниот татко практично не обрнувал внимание на нив во детството, не бил заинтересиран за нивните проблеми и не учествувал во нивниот живот. И само со примена на психолошки практики, нивно враќање во минатото, поранешната болка воскреснува и доаѓа свеста за огорченост кон таткото.

Затоа, ако вашата прва мисла кога ја читавте оваа статија беше: „Ова не е за мене“, сепак силно препорачувам да одвоите време и да размислите внимателно. Вашата идна судбина сè уште зависи од тоа.

Сега да размислиме до какви последици може да доведе длабокото незадоволство кон таткото и непростената повреда:

1. Незадоволство поради недостаток на внимание

Ако таткото посветува малку време, внимание, љубов и грижа на својата ќерка, таа се чувствува несакана од детството. Почнувајќи од мали нозе, девојката ќе се обиде да ја надомести оваа љубов со машкото внимание што ќе и биде достапно.

Како по правило, тоа е рана љубов, занес, страст. Таа потсвесно копнее да си докаже дека има за што да ја сака, дека е достојна за тоа, иако самата девојка не верува во тоа. А кој знае до што ќе доведе таквата потрага по посакуваната љубов…

Психолошката траума предизвикана од однесувањето на таткото ќе ја натера девојката да се плаши да биде сама и ќе биде подготвена да биде со некого, се додека не е сама.

Дали вреди да се зборува за мир, спокојство и женска среќа? Единственото нешто што може да ја извлече од маѓепсаниот круг е простувањето на нејзиниот татко, искреното прифаќање на него каков што бил или е.

baner portland horizontalen

 

2. Огорченост од суровоста

Ако таткото бил суров кон својата ќерка или нејзината мајка, тогаш девојчето уште од детството акумулирало гнев кон нејзиниот татко во нејзината душа, што природно се развива во смртна огорченост.

Што значи тоа? Како возрасна девојка, сакајќи да најде маж кој е сосема спротивен од нејзиниот татко, таа сепак ќе привлече сурови мажи во нејзиниот живот.

Зошто? Затоа што во нејзината потсвест е создадена слика на првиот човек во нејзиниот живот – нејзиниот татко. Таков каков што беше. И девојката свесно доживува страв од помислата дека нејзиниот сопруг ќе биде сурова личност.

Овој страв само го зајакнува влијанието на потсвесната слика, а Универзумот и го дава „прототипот“ на татко како сопруг. Така ќе продолжи додека девојката не му прости.

Таква е деструктивната моќ на огорченоста кон својот татко.

 

379636246 2483344625173152 7145445020029331891 n

 

3. Незадоволство поради ограничувањето на слободата или премногу заштитнички однос

Во овој случај, девојката копнее брзо да се ослободи од ова старателство и конечно да дише слободно.

До што обично води ова? Долго време не може да најде партнер бидејќи потсвесно не сака. Тој се залага за независност и слобода.

Дали ѝ ветува женска среќа? Малку веројатно. Затоа, единствениот начин да го подобрите вашиот живот е да се ослободите од огорченоста кон вашиот татко преку простување.

Сите патишта водат кон прошка. Значи, на вас е да одлучите дали ќе продолжите да живеете со незадоволство во срцето или ќе простите.

Јулија Кравченко

Подготви: Сузана Дулчиќ