Сатурн во Риби 3/7/2023-2/14/2026: Кармички подароци и лекции

Сатурн в Риби 3

На 7 март 2023 година, Сатурн ќе се пресели од знакот Водолија во знакот Риби, каде што ќе остане до 14 февруари 2026 година. Може да очекувате некоја област од вашиот живот да биде предизвикувачка. Иако ќе треба многу да научите, на другата страна ќе излезете помудри, позрели и поинтегрирани во душевниот пат.

Сатурн се пресели во Водолија за прв пат во декември/декември 2020 година, под судбоносното усогласување познато како Голема врска. Ова ретко усогласување го отвори патот за развој на Сатурн во енергијата на Водолија.

Сега, кога сме на крајот од овој циклус, размислете за теми, обрасци или лекции што се случуваат во вашиот живот од декември/декември 2020 година. Каде требаше да поставите граници? Каде требаше да се засилите и да преземете одговорност за работите во вашиот живот? Каде се чувствуваше задржано?

Сето ова се работи што енергијата на Сатурн може да ги поттикне во обид да не поврзе подлабоко со она што навистина го сакаме и за кое треба да преземеме одговорност.

Сатурн може да се спореди со строг учител или со главен учител. Иако може да донесе тешки лекции, нè принудува да го достигнеме нашиот целосен потенцијал. Кога Сатурн ќе заврши со нас, се чувствуваме помудри, позрели и поусогласени со местото каде што сакаме да бидеме.

Сатурн е познат и како Господар на кармата и додека патува низ секој знак од зодијакот, гарантира дека сите наши кармички проверки и рамнотежи се платени.

Сега, со Сатурн во движење, ќе почувствуваме поместување. Сите стари лекции ќе ја достигнат својата кулминација, помагајќи ни да најдеме крај и да ја завршиме целата незавршена работа.

dzovi kompani baner horizontalen

Пред Сатурн да ја напушти Водолија, сигурно ќе ги испорача сите наши кармички награди!

Всушност, древните астролози верувале дека кога Сатурн го напушта хороскопскиот знак, секогаш остава подарок за да не потсети и да не награди за целата напорна работа што сме ја направиле.

Затоа, додека Сатурн се подготвува да започне нов циклус во Риби, внимавајте на вашите подароци од Универзумот! Останете отворени за она што ви доаѓа и видете дали можете да почитувате некои тешки лекции и видете кои сте денес поради нив.

Сатурн ќе се пресели во знакот Риби од 7 март 2023 година Положбата на Сатурн на хороскопското тркало покажува каде ние како општество сме принудени да ја проверуваме реалноста и да преземеме поголема одговорност.

Рибите се последниот знак на зодијакот, така што движењето на Сатурн овде исто така укажува на крај или завршување на поголем циклус.

На некој начин, можете да го замислите транзитот на Сатурн во Риби како колективно враќање на Сатурн, каде што сите ние ги обработуваме и се движиме низ кармичките лекции и подароци на Сатурн додека го минувал целиот зодијак.

Рибите се воден знак кој ги претставува светлите, темните и невидливите светови. Тој е познат по своите апстрактни идеи, креативност, сочувство и попуштање. Рибите се променлива вода, што значи дека е прилагодлива, слободно тече и отворена за енергиите на светот околу неа.

Сатурн е многу втемелена, земјена енергија. Владее над работи како закони, граници, одговорности и ограничувања. Енергијата на Сатурн понекогаш може да се чувствува како повик за будење, што нè враќа во реалноста и не принудува да се соочиме со последиците од нашите постапки и дејствата на колективот.

Присуството на Сатурн во Риби може да изгледа малку тешко поради тоа. Оваа инаку водена, интуитивна и чувствителна енергија на Рибите ќе биде принудена да стане малку поригидна, малку поприземјена и малку порезервирана.

baner portland horizontalen

Можете да размислите за тоа на овој начин – ако Рибите се вода што тече непречено, присуството на Сатурн ќе изгради брани. Овие брани можат да ја насочат водата во попродуктивна и покорисна насока, но исто така може да изгледа дека ја задушуваат или контролираат повеќе.

Сепак, постои начин да се создаде рамнотежа помеѓу овие две енергии. Креативните, нематеријални енергии на Рибите можат да добијат корени во реалноста благодарение на Сатурн. Ова може да ни овозможи да ги земеме тие креативни, дури и духовни идеи и навистина да ги оживееме во овој опиплив свет.

Ако енергијата на Рибите е како парче музика, присуството на Сатурн може да ни помогне да ги запишеме музичките ноти, така што парчето музика може да премине од мелодија која живее само во нашите глави до нешто што може да се свири, слуша и да се пристапува засекогаш повеќе. .

Ако работите на креативно, инвентивно или духовно поле, присуството на Сатурн може да ви помогне да ги земете сите ваши идеи и да ги вкорените за да можете да изградите нешто со нив.

Сатурн има многу приземна, практична енергија, затоа комбинирајте ја со креативноста на Рибите и може да има баланс што ќе ви помогне да ги оживеете вашите креативни идеи или дури и да ги претворите во бизнис.

Рибите исто така се поврзуваат со религијата и духовноста, така што со Сатурн овде би можеле да има многу теми околу религијата и духовноста и нивната поврзаност со законите и правилата кои управуваат со општеството.

Духовната и велнес индустријата, исто така, може да добијат повик за будење под оваа енергија, или лично, може да откриете дека вашите сопствени ставови и верувања за вашата духовна или религиозна врска се менуваат.

Како последен знак на зодијакот, Рибите се малку од сите 12 знаци. Ова мало семе енергија ќе нè погоди во различни периоди во текот на следните години, но секогаш кога е вклучен Сатурн, секогаш е добра идеја да ја преземеме одговорноста назад.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Како можете да преземете одговорност за животот што сте го избрале, за вашите постапки, за вашите зборови, за енергијата што ја вложувате во светот?

Сатурн сака да се засилиме и да преземеме одговорност за нашите животи и да дејствуваме во согласност со нашето вистинско, автентично јас.

Сатурн може да наметне граници и ограничувања поради кои се чувствуваме заглавени или задушени, но тоа е само за да можеме да одвоиме време да сфатиме што навистина сакаме и за што навистина сме подготвени да се залагаме.

Без оглед на тешкотиите што ги носи Сатурн во Риби, можете да очекувате некоја област од вашиот живот да биде предизвик. Иако ќе треба многу да научите, на другата страна ќе излезете помудри, позрели и поинтегрирани во душевниот пат.

Железара Џајми Комерц