Свесност за сексуалната енергија

1399999716

Не било забрането да се ужива во дрвото на знаењето, но било забрането да се јаде плодот. Која е разликата помеѓу уживањето во дрвото на знаењето и јадењето овошје?

 

Тантра мајсторите знаат дека кога уживате во вашата сексуалност, тоа е една од најубавите работи што може да се случи. И уживајте. Но, тие мајстори не доживуваат физички оргазам, не трошат енергија, бидејќи енергијата не може да исчезне, таа само ја менува формата. Таа моќна енергија што е складирана, со која можете да ги создадете најголемите идеи како Тесла, како Ајнштајн, Микеланџело и да ги оставите како наследство на историјата, едноставно ја претворате во течност и ја исфрлате од вашето тело . Дали гледате зошто тоа е грев? Не затоа што е лошо што ќе бидете казнети. Тоа е затоа што ја имате енергијата со која можете да ја насликате Систинската капела, така што петстотини години подоцна сите сè уште ја гледаат чудесно, можете да направите безжичен пренос на струја, да измислите радио, разни уреди и електрична енергија што ги користиме денес , или наместо сето тоа, истата енергија можете да ја претворите во течност која ќе ја фрлите во тоалетот. Па ја гледате разликата? Можете да го претворите во нешто невидливо за човечкото око, можете да патувате до Месечината со ракета или можете да го претворите во течност.

 

Имате неограничена енергија, но дали живеете на ниво на свест за да создадете неограничена енергија или живеете во ум кој мисли дека ништо не е доволно?
Иако е точно дека вие сте изворот и дека оваа енергија е неограничена, кога живеете во ментален концепт во вашиот живот кој смета – нема доволно, треба да се трудите за да заработите нешто, сиромаштијата е насекаде – секако ова влијае на сите, па дури и ја претвора вистината во лага.

Значи, вистината дека сте неисцрпен извор на енергија е ограничена. Бидејќи умот е основата на овој универзум што се појавува, така што тој е и основата на оваа енергија, а кога мисли дека нема доволно, сфаќањето е дека нема доволно.

Разликата помеѓу уживањето во дрвото на знаењето и јадењето овошје е во тоа што уживате во таа енергија, што уживате со себе или со партнерот во размената на енергијата, но нема физичка манифестација бидејќи тоа е непотребно трошење на таа енергија. . И раѓањето на 7 милијарди луѓе на планетата Земја, не знам за кого е. Дали сме посреќни што нè има толку многу? За што е? За нашата среќа, за нашиот духовен развој, за доброто на цивилизацијата на планетата Земја, не ни требаат 7 милијарди од нас. Од каде потребата за толку многу од нас? Еве, да нè има, да не изумреме. И тоа е се од Втората светска војна. Направивме огромна експанзија.

 

Неопходно е да научите да го користите сексуалниот чин со себе или со друг, така што енергијата ќе се подигне нагоре, но да нема физички оргазам кога тоа не е неопходно. И во католичката и во другите цркви, тие го направија грев да имате сексуални односи со друга личност, ако вашата цел не е да имате дете. Тие зедоа идеја која е здрава и потоа малку ја преработија во нешто негативно. Она што всушност беше вистина е – уживајте во сексуалниот чин, но немајте непотребна физичка манифестација, освен кога ќе одлучите да имате дете. Дете не може случајно да дојде, тоа го знаете. Некои сосема здрави луѓе се обидуваат со години, на некои тоа им се случува првпат и не случајно доаѓа детето. И така детето доаѓа кога ќе се договорат. Но, она што тие го земаа од сето тоа учење беше дека никогаш не треба да имате секс, освен кога сакате да имате дете. И тогаш сите живеат во грев, сите се чувствуваат виновни, секој мора да оди на исповед – згрешив.

Најмоќната енергија на твоето битие – тоа е она што те тера да живееш, што те тера да дејствуваш, што те тера да продолжиш напред во животот, со која можеш да ги направиш највпечатливите дела за човештвото – тие ја искривија така што се срамиш , што не можам ни да зборувам за тоа.зборувањето, дека тоа е табу тема, дека се чувствуваш виновен ако направиш нешто што ти кажале дека не е правилно, дека е погрешно, дека е грев. И после во таа манипулација те држат во срам. Кога се срамиш, послушен си, покорен си, плаќаш за простување на гревовите. Кога се срамите, секој ден одите на работа што не ја сакате. Дозволувате парламенти и влади да носат луди закони, без вие да се жалите на нив и да започнете револуција истиот ден кога тие ќе бидат донесени. И дозволувате полицијата да ве легитимира на улица без причина. Дека ве угнетуваат, дека банките ви наплаќаат огромни камати, дека ви ја одземаат тековната сметка, дека ви ја запленуваат и одземаат куќата. Сето тоа покорно го дозволувате, бидејќи живеете во срам, вина и страв. Одиш во трговски центри и купуваш што не ти треба, се полниш со секаква храна што не ти треба, бидејќи и тие те убедија дека енергијата е ограничена и дека треба да јадеш за да живееш, за телото. за да преживее, само цврста храна, само пијалок. И тогаш ја развиваат целата наука наречена медицина, каде овие образовани луѓе објаснуваат колку витамини а, б, ц, д, к, л, колку минерали, магнезиум, калиум, калциум, колку протеини дневно, јаглехидрати, колку масти, заситени и незаситени. Не знам како ние како вид преживеавме 100.000 години без тие информации, воопшто не ми е јасно како луѓето живееле без тие информации, биле здрави, немале рак, срцев удар, мозочен удар, шеќер во крвта, холестерол, и се без тие информации. И сега имаат.

Земјата ќе ја балансира сопствената. Ништо не се случува без план и договор, затоа се договоривме и за ова. Но, и покрај тоа што се договоривме, се договоривме дека ние ќе бидеме тие што ќе се разбудат, кои ќе дојдат на оваа Земја за да имаат искуство во оваа ситуација и ќе бидат тие што ќе постапуваат поинаку, што ќе дејствуваат спротивно. Ова се случува поради нас, за да ги имаме овие искуства, за да имаме искуства за себе како разбудени , за да имаме искуства за себе како оној кој несебично дава и дејствува за благосостојба, кој нема да бидете жртва како другите, но ќе дејствувате спротивно на тоа чувство. Одлично, сега сме 7 милијарди. Сега имате можност да се чувствувате поинаку, да се доживеете себеси дека не припаѓате на тоа, дека не сте дел од таа култура. Дека не си Земјанин, дека си Бог. Не се осмелувам да кажам луѓе, тие не се луѓе, туку Земјани. Затоа што да беа луѓе, немаше да се однесуваат така. Човекот е божествено суштество и не сакам да ги навредувам животните и некои луѓе да ги нарекувам животни, бидејќи тоа би било навреда за животните. Животните се убави. Ако ставите животно во автобус, ќе изгледаше мирно, убаво низ прозорецот, немаше да направи хаос. Таа не би зборувала глупости. Да ставиш коза, овца, ништо не би стоело таму. Но, некои Земјани се качуваат во автобус и тогаш ви се гади и сакате да се симнете на следната станица.

Она што е основно е дека сексуалната енергија е креативна енергија, креативна, таа е единствената енергија, тоа сте вие, таа енергија сте всушност вие, тоа е она што циркулира во вашето тело, тоа е тој живот, тоа сте вие. Во таа форма во телото се нарекува сексуална, во друга форма поинаку се нарекува истата енергија. Но, тоа си ти, знај дека си ти. А сега замисли кога некој ќе те фати и ќе ти каже дека не е во ред да си таков. Значи, се откажуваш себеси, затоа што ти си таа енергија. Уште од мали нозе те учеле да го живееш на одреден начин, дека е нешто за што не се зборува, дека е малку срамно и кога таа енергија се потиснува, кога не се дискутира, кога не се пристапува. отворено и квалитативно, води кон перверзија, води кон порно списанија, филмови, води кон злоупотреба, води кон проституција. Целата таа блокирана, манипулирана, посрамувана и обвинувана енергија произведе се што ние како општество не го цениме, односно истите луѓе кои ја срамота таа енергија сега критички се борат против нејзините резултати. Велат дека занимавањето со проституција е погрешно. Значи, што сте направиле за да ги натерате луѓето да се срамат, што направивте за да го направите гревот нешто што е природно? Па, се разбира, луѓето ќе одат на перверзниот израз на тоа. Ако имавме здрав пристап кон сексуалната енергија, ако дозволивме да се изрази, ако не е нешто срамно, ако не е нешто за што треба да се чувствувате виновни, тогаш порнографијата, проституцијата и злоупотребата би исчезнале во истиот момент. ќе исчезне во истиот ден.

Затоа што немаше да има потреба од криење и тајни дејствија, затоа што сега е дозволено, затоа што е природно. Оваа енергија е многу активна веќе по 11, 12, 13 години од животот, но немаме квалитетен пристап до нашите сопствени деца и не ги учиме како да се справат со оваа енергија. И кога се прави обид да се направи нешто, веднаш доаѓа до револуција дека децата не треба да се разговараат за тоа. Па, кога ќе разговарате со нив? Откако сите имаат незаштитен секс? Заштитата не е само за децата, а сидата не е единственото нешто што може да ви се случи, таа е најмалата можност што може да ви се случи. Што е со другите 100 болести што можам да ги добијам и кои се игнорираат?

Во текот на нашите животи се случуваа секакви работи, а таа енергија веќе е оцрнета и истрошена на разни начини и извалкана од концепти, верувања, ставови, општество, религија, сè и секого. И не можеме да се преправаме дека одиме чисти, и не можеме да се преправаме дека ќе ја сфатиме таа енергија токму сега и ќе почнеме како невин тинејџер да ја пробува за прв пат. Таму се случуваа секакви работи, и не само што се случија, туку и во нашата имагинација, бидејќи енергијата беше воздржана, имаше многу, многу, многу соништа, фантазии и сè што човек можеби не го реализираше со себе, а сакаше. до. Не може ни никому да каже дека тоа е негова имагинација, бидејќи мисли дека е нешто валкано и непријатно, а потоа не знае ни како да го каже. Не се осмелувајте ни да кажете некому дека навистина би сакале да го доживеете тоа. Но, кога ќе започне фантазијата во главата, кога ќе започне фантазијата, во секое време, можеше да започне на 18 години, а не се исполни, тогаш останува во битието, останува во меморијата, останува во умот и треба да се исчисти.

Кога луѓето во позрела возраст влегле во чистење и будење, некои мајстори ги охрабрувале да ги изразат своите фантазии и имагинација со своите партнери, едноставно за да се ослободат од товарот да не го изразат тоа. Затоа што, не умирајте во ова тело без да остане таа фантазија. Или ослободете се од него за да не го сакате повеќе или изразете го барем еднаш за да видите дека не ви треба, дека е само фантазија, дека нема врска со реалноста. Вие навистина не го сакате тоа, но вашиот ум ве манипулира да мислите дека го сакате. Но, не можете да стигнете до таму со размислување, не можете да користите логика за да си објасните дека тоа е само фантазија, дека не ви треба, а внатре сè уште е таму. Влезете во процесот енергично, свесно, каде што или ќе ја отфрлите таа потреба или ќе ја изразите, бидете искрени со себе, бидете искрени со партнерот. Ништо лошо не може да се случи кога разговараат двајца возрасни. Само да се остави тензијата, да се остави фантазијата, да се остане чист. По правило, некој кој штотуку почнува, кој е млад, нема никакви фантазии што би можеле да се создадат и на тој начин да манипулира со искуството. И во таа слобода нема од што да се плашиме. Тогаш си чист и оди и имаш многу брз духовен напредок. Но, кога сте живееле 30, 40, 50 години живот и се е оставено, тогаш не можете да се движите чисто. Треба да си признаете се што останало неисполнето, неискажано, потиснато, забрането, обвинувано. Признајте си дека постои. А потоа само видете што правите со него. Прво треба да признаете дека е таму. Соочи се. Да си дозволиш дека имаш право на тоа, дека имаш право на таа фантазија, дека имаш право. Во ред е, создаден е, тука е, што не е во ред со тоа? Значи ништо. Добро, ајде тогаш. Погледнете дали ви треба и дали навистина ќе ви донесе среќа и задоволство, а ако веднаш видите дека не ви треба, пуштете ја. Можете да ја отпуштите. Некои работи можеби ќе треба да ги преживеете. И во ред е, кога еднаш ќе ги преживееш, ќе видиш дека можеби тоа била само фантазија која не била втемелена во реалноста, дека не ти носи задоволство и ќе падне од тебе како сува гранка. Тоа е голема разлика помеѓу нас возрасните и новите кои дојдовме на планетава и сега имаме можност да растеме здрави и чисти, ако не бидат уништени од училиштето и медиумите на патот.


Вежба: 

Седнете свесно, бидете присутни во вашето тело. Опуштете го телото, опуштете го лицето, опуштете ги рамената, почувствувајте го подот под нозете, почувствувајте ја врската со Земјата. И фокусирајте се на точката под папокот. Обрнете внимание на ритмичкото движење на вашиот стомак, како се пумпа кога вдишувате, како се повлекува кога издишувате. Само забележете го движењето на желудникот. Бидете во стомакот, бидете во таа точка под папокот. И кажете си – ја повикувам моќта на мојата креативна сексуална енергија да ми се покаже. Телото е опуштено, рацете се опуштени, рамената се опуштени. И кажете си – ја будам мојата сексуална креативна енергија. Кажи ѝ – те оставам да се преселиш. Вие сте слободни. И сега, со ваша намера, насочете го кон сончевиот плексус, кон дијафрагмата, почувствувајте го како се крева, истурајќи се од стомакот на вашиот сончев плексус. Не се срами од ништо, и ако дојде мисли, и ако дојде имагинација, и ако дојде чувства, пуштете ги. Почувствувајте како се шири низ вашиот сончев плексус. И насочете ја таа енергија кон срцето, кон центарот на градите, од точката под папокот што се качува и продира во вашето срце. Дишете со стомак, нема грч, нема блокада, дозволувате таа енергија да се движи, да се шири. Свесни сте за здивот, телото ви е опуштено, дозволувате таа енергија да се подигне. Целите ваши гради се проникнати со креативна енергија, креативна. И ако чувствувате физичка болка во центарот на градите, пуштете ја.

 

Која и да се појави сензација е добра. Уживајте. И таа енергија сега оди нагоре во грлото, во третото око, свесни сте за здивот, стомакот ви се движи горе-долу, вашето тело е опуштено и енергијата од центарот на вашето тело, од точката под папокот, го исполни Сончевиот систем, срцето, грлото, челото. Вие сте одговорни. Го пушташ да ти помине низ врвот на главата. Врати се во срцето. Свесен си за својот здив, телото ти е опуштено, нема мисли, само си, ти си само во срцето. Дишете со стомак. Само биди во срцето и тишина. Само во срцето. Зборовите не можат да зборуваат за ова. Секој збор за оваа енергија ја врамува и повторно ја доловува. Забележете ги само сите прашања на вашиот ум. Биди во твоето срце и избриши ги сите зборови што ти ги кажав досега за оваа енергија, и таа е ограничена, и таа е рамка, и таа е дефиниција, и нема дефиниција, таа е слобода, таа е спонтана. полно е со љубов, сочувство, уживање, радост, тоа е радост. Не осудува, не дефинира, не прашува, не одредува добро и зло. Без концепт, без правила. Споделете со сите. Чувствувај, само биди во твоето срце. Сè што можете да направите е да не дозволите манипулација, ограничување на себе, вашата форма во оваа енергија. Почувствувајте ја точката под папокот, почувствувајте ја таа енергија како оди до срцето, оди нагоре по ‘рбетот. Знајте дека на ниво повисоко од ова физичко, целото создавање постојано води љубов со себе. Сите суштества се во континуирана размена на енергија. Секој води љубов со секого. Човечкото око не може да види. Овозможувањето слободен проток доведува до состојба на чистота. Животот ќе се погрижи за тоа. Нешто ќе се случи, некоја личност, некој процес, некое заздравување, некое сознание, ќе дојде нешто што ќе те стави во состојба на чистота. Дека нема да морате ништо да присилувате. Енергијата сама ќе го промени својот тек, свеста ќе го направи своето, кога ќе ја ослободите. Земи длабок здив.
 

Автор: Иван Бавчевиќ
www.centarsvijevic.com
www.facebook.com/bavcevic
Уредување од хрватски на српски: 
Милан Бојиќ