Секоја средба служи за поголема цел

almost a dance by mario sa´nchez nevado e1621926773440

Секоја работа се случува со причина. Сите врски со луѓето што ги среќаваме не се наменети да траат вечно; Понекогаш, овие средби траат само за момент на време. Некој ве држи некаде, па избегнувате несреќа, па дури и организира состанок со вас за да ве поврзе со потенцијален lубовник. Понекогаш, универзумот ги испраќа луѓето да ни помогнат на нашето патување, дури и ако тие не се суштински дел од тоа. Животот е магична мистерија на синхроничност!


Во овој свет во кој живееме, секоја средба служи за поголема цел. Ништо не се случува случајно. Понекогаш ни треба некој да не разбуди и да ни помогне да го промениме правецот на нашиот живот; во други моменти, ни требаат луѓе да не подигнат и да не потсетуваат кои сме ние. И понекогаш, се работи за оние кои едноставно треба да патуваат со нас низ сите наши искуства.


Огласи:

media 24 uslugi


Иронично, не можеме да ја знаеме целта на секоја личност што ќе ја сретнеме во овој живот, но треба да останеме отворени за тоа што ќе открие секоја средба.

На некој начин, на светот треба да гледаме како на нешто во кое сè е поврзано – некои нишки се свилени и темноцрвени, додека други се груби и груби. Секоја нишка прикажува различна средба што допрва треба да се случи. Мораме да комуницираме едни со други во овој живот и да му се предадеме на нашиот живот.

Се чини дека социјалните медиуми понекогаш ја одземаат потребата за вистински врски, но нешто во нашиот сопствен ум почнува да се менува кога ќе почнеме вистински да веруваме дека секоја работа се случува со причина.

Сите врски со луѓето што ги среќаваме не се наменети да траат вечно; понекогаш, овие средби траат само за момент во времето. Некој ве држи некаде за да избегнете сообраќајна незгода – или дури договори средба со вас за да ве поврзе со потенцијален љубовник.

Понекогаш, Универзумот испраќа луѓе да ни помогнат на нашето патување, дури и ако тие не се суштински дел од него. Животот е магична мистерија на синхроничност, што е верувањето дека универзумот испраќа знаци на патот за да нè води кон нашата животна цел. Тоа може да биде случајна средба на луѓе, ангели, бројки, песни, па дури и пердуви, кои не информираат дека постои план за кој се уште не сме свесни.

Понекогаш се чини дека колку нешто е поневеројатно, толку помалку всушност го препознаваме во нашите животи. Можеби навистина не можеме да ја планираме судбината – но можеби можеме да се подготвиме да направиме простор за неочекуваното.


Пет типа на космички врски што може да ги сретнете во вашиот живот

1. Души кои треба да не разбудат

Претпоставувам дека тоа се индивидуи кои во нашите животи доаѓаат трајно или барем на подолг временски период. Понекогаш, тие се дури и сродни души или Близнак пламен. Овие поединци доаѓаат во нашиот живот за да создадат пречка.

Конечно нè спречуваат и не спречуваат да го живееме животот што го живеевме и оневозможуваат игнорирање на повикот да се разбудиме.

На многу начини, овие луѓе се како ретко злато и понекогаш можеме да го почувствуваме тоа на нашата прва средба. Обично има чувство на препознавање во нашите очи, како и познат вибрации меѓу поединци, но тоа не значи дека тие не треба да ја нарушуваат статус квото.

Кога сме млади, сите имаме идеја за тоа како треба да ни оди животот – а потоа стигнуваме до место каде што сè што можеме да направиме е да се смееме на вистинскиот пат по кој одиме. Ништо не оди според планот, но тоа е затоа што работите не се наменети да бидат.

Наместо тоа, понекогаш добиваме божествена интервенција преку тие души испратени кај нас поради претходни договори на душата. Во суштина, се согласивме да се сретнеме во овој живот пред раѓањето; договоривме време, па дури и место за средба.

Сето тоа потоа е препуштено на судбината, за да можеме да се фокусираме на себе и на целта на животот што допрва треба да ја исполниме.


 

dzovi kompani baner horizontalen 1


2. Души кои не потсетуваат кои сме

Во животот понекогаш се чини дека се бориме да се оддалечиме од себе, од нашата суштина. Ние сме овие чудесни деца полни со оган и креативност, а некаде на патот, забораваме во што некогаш верувавме со таква сила.

Често се продаваме како возрасни и одговорни, а некаде на патот, забораваме кои навистина сме биле и за што сме родени. Не се работи за тоа колку пари заработуваме, па дури и каква работа имаме – тоа е до нашата душа и внатрешен компас.

Дали навистина живееме секој момент? Или наместо тоа, ги прифативме идеалите и очекувањата на другите, во обид да бидеме некој што мислиме дека им е потребен на другите? Најтешките аспекти со кои се соочуваме се одлуката (и патувањето) да бидеме тоа што сме, да го скршиме калапот и да живееме според сопствената вистина.

Овие типови на души доаѓаат во нашите животи за да не потсетат кои сме биле, за да почнеме да бидеме верни на себе. Понекогаш тоа ќе го направи нежно – а во други моменти ќе биде вознемирувачко, за да можеме да се сетиме на она што сме го заборавиле.

За да станеме оние што треба да бидеме, прво мора да се потсетиме кои бевме пред да се обидеме да бидеме како сите други.


banerПРИМА ДЕНТi horizontalen


3. Души кои едноставно патуваат со нас

Често тоа се оние кои се таму во моментот, кои имаат намера да не поддржат во некои ситници. Ова се муабетите кои започнуваат инстантно и траат со часови додека се возиме во автобус или се смешкаат додека поминуваме со кафе во рака, прашувајќи се како повторно ни се скрши срцето.

Понекогаш се чини дека веруваме дека врските на космичката душа мора да бидат овие големи, доживотни искуства – но во реалноста, ги имаме секој ден. Само затоа што некој не постои во нашиот живот со години, не значи дека неговата цел не е исполнета или значајна.

Обично овие типови на души не нè познаваат добро; можеби тоа е дури и некој што едвај го забележавме, некој невидлив за повеќето, како бездомникот на улица или оној автостопер на патот.

Сепак, убавото е што сите имаме приказна и сите имаме цел во овој живот. Понекогаш луѓето доаѓаат да ни го променат животот и да останат во него – а во други случаи, тие доаѓаат само да не поддржат за да може да се случат други промени.

Нашите нишки се меѓусебно поврзани и тоа е она што ја прави оваа планета неверојатно непредвидлива, бидејќи никогаш навистина не знаеме кога ќе сретнеме некој што ни е испратен да ни го промени животот.


baner portland horizontalen


4. Души кои остануваат

Кога ќе бидеме подготвени, Универзумот ќе донесе души во нашите животи кои ќе останат со нас засекогаш. Ретки се и тешко се наоѓаат, но за нас се највредни. Тоа се души кои имаат слична мисија како нас.

Тие припаѓаат на нашето душевно племе и нивното присуство прави да се чувствуваме удобно и безбедно. Сè што треба да направиме е трпеливо да чекаме да се појават.

Тие ќе дојдат порано или подоцна. А кога ќе се појават остануваат со нас засекогаш.


Бесплатно емитување – кампања на Макпетрол


5. Души предодредени да заминат

Мора да бидете свесни дека овие души нема да бидат долго во вашиот живот.

Причината поради која дојдоа во вашиот живот беше да научите нешто од нив, но имајте на ум дека секое искуство нема да биде целосно позитивно.

Тие души влегоа во вашиот живот, можеби ве повредија, но секако донесоа вредна лекција која секогаш ќе ја паметите.

Атма – Подготвена од: Сузана Дулшиќ