Секој нов ден што ти го дава Бог е подарок за тебе затоа што некому му требаш!


Секој нов ден што ти го дава Бог е подарок за тебе затоа што некому му требаш, затоа што твоето присуство може да промени нечиј ден. Размислете за тоа!

Не се затворајте, прашувајќи се дали животот има смисла и зошто луѓето се толку оддалечени еден од друг? Кога ќе се отворите, ќе сфатите дека животот има смисла затоа што на некој до вас му треба вашата утеха, вашите добри зборови, насмевка или прегратка. Кога ќе сфатите дека вашиот ден денес е дел од многу поголем Божји план, ќе живеете поинаку.

Веќе нема да чекате кој прв ќе ве контактира, што некој ќе ви понуди, кој ќе ве покани некаде, туку сами ќе преземете иницијатива. Христијанин не е оној кој чека идеално време да дејствува, христијанинот знае дека сегашниот момент е идеалниот момент за Бог да направи нешто преку него. Но, само кога ќе му се стави на располагање, само кога ќе каже „Еве ме,  еве ме, и направи од мене, Боже, она што мислиш дека е најпотребно на овој свет “.

Бог ти го дава овој ден за после него светот да не биде ист. Вистината е дека нема да биде се идеално, дека нема сите само да ве чекаат да дојдете и да им објавите нешто фасцинантно. Ќе има такви кои ќе те стапнат на нога, оние кои ќе те понижуваат и ќе се потсмеваат со тоа што го правиш, но и покрај нив треба да одиш напред и да продолжиш со тоа што го правиш. Да се ​​биде сведок не е лесно, но нема втор пат, останува само еден маѓепсан круг кој не води никаде.

Кога ќе сфатите дека вашето денешно време е дел од многу поголем Божји план, ќе го распределите вашето време поинаку, ќе размислите појасно за вашите приоритети и ќе го живеете животот поинаку. Секој нов ден што ви го дава Бог ќе ви стане одлична можност да видите помалку солзи, помалку разочарување и помалку повредени во светот околу вас. Колку и да мислиш дека си мал и дека не можеш многу, кога ќе се ставиш во Божји раце, Бог ќе направи големи работи за тебе. Верувај и ќе видиш!

Марио Жувела