Силните луѓе привлекуваат тешки врски затоа што душата им плаче за ОВА!

hands 1947915 960 720

Во секој момент од нашиот живот имаме избор: растеме или гниеме. Врските се тие што нè учат на најважните работи за нас самите! Точно, понекогаш луѓето на кои им веруваме (вклучувајќи се и самите нас) ќе не повредат. Не можеме да го избегнеме, но наш избор е дали сакаме да се чувствуваме мизерно поради тоа со години или да го искористиме за да растеме. Еве зошто силните луѓе често привлекуваат тешки врски и како да го извлечете најдоброто од нив!

dzovi kompani baner horizontalen

Сите сме виделе некои неверојатно силни и разбудени луѓе како влегуваат во врски кои понекогаш се насилни, стресни и манипулативни, и се прашуваме – зошто?

Веројатно има многу причини зошто тоа се случува, но се чини дека силните луѓе веќе се толку добри во работата на себе и да копаат по својот, да го наречеме – багаж, што често им е потребна врска која навистина ќе ги турне надвор од нивната комфорна зона.

Врските често нè учат на најважните работи за нас самите.

Ако имате проблеми во вашата врска, ако се прашувате зошто сè друго во вашиот живот оди толку глатко – освен љубовта – тоа може да биде знак дека сте силна душа која е тука да доживее подлабока, трансформативна работа и раст преку друга личност.

baner portland horizontalen

Нашите љубовни врски обично започнуваат со заљубување, преку кое се обидуваме да ги покажеме најдобрите можни квалитети и тоа всушност не сме ние, тоа не е нашето вистинско јас. Во основа, таму не се случува ништо важно за нашиот раст и развој. За време на првиот конфликт се случуваат важни работи. Тоа се моменти кои вредат злато.

Преку емоциите и чувствата што другите ги предизвикуваат во нас, следејќи ги како внатрешен компас, можеме да ги научиме причините за нашата заедница и лекциите што треба да ги научиме. Кога врската ја исполнува својата цел, таа завршува, личноста се оддалечува од нашиот живот.

Сите луѓе се наши учители кои имаат неблагодарна улога да ни укажуваат на потиснатите отрови до кои се прилепуваме и кои сме ги стегнале со целото битие.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Еве зошто силните луѓе често привлекуваат тешки врски и како паметно да се движите по нив.

Силните луѓе често функционираат многу добро кога се сингл, но одеднаш влегуваат во врска само за да откријат цел куфер со багаж за кои не ни знаеле дека постои.

Важно е во оваа ситуација да запомнат дека нивната врска е дел од нешто поголемо и дека е таму за да помогне да се забрза растот, промените и трансформацијата.

За да растат, нивните односи често мора да претставуваат некој предизвик за да стигнат до другата страна. Фокусирањето на поголемата слика и растот што ќе треба да се случи преку врската понекогаш може да помогне да се задржи добра перспектива.

Силните луѓе често влегуваат во врски кои исто така служат за повисока цел, која можеби нема ни да се открие во овој живот.

Тоа е затоа што силните луѓе привлекуваат:

1.) Многу врски со сродни духови

Сродните души доаѓаат во нашите животи за да помогнат во предизвикот на нашата душа да расте. Работата со сродна душа може да биде многу тешка, болна и изненадувачка во исто време, но крајната цел е растот на душата.

Железара Џајми Комерц

Преку овие врски, силните луѓе често доаѓаат до исцелување и самоспознавање. Тоа е затоа што тие се независни и независни, па кога ќе се спојат со друга личност, повеќето од нивните слабости излегуваат на виделина и стануваат истакнати.

Односите со сродната душа не треба да траат вечно, но во однос на растот и развојот, ефектите од врската веројатно ќе траат цел живот.

2.) Исцелување врски

Многу силни луѓе се и исцелители и затоа ќе привлечат партнер на кој му треба многу исцелување и внимание.

Силните луѓе обично имаат вештини да им помогнат на оние на кои им треба исцелување, емоционална поддршка и утеха, па затоа универзумот, Бог ги спојува.

Исцелувањето никогаш не е еднострано. Ако правите многу заздравување во вашата врска, многу е веројатно дека двете страни имаат корист.

Силните луѓе, исто така, често се испраќаат да им помогнат на другите души да работат преку слични шеми со кои морале да се справат, било во овој или во минатите животи.

Едно нешто што треба да се знае е дека овде НЕ станува збор за заробување во еднострана врска.

Ако се чувствувате исцрпени од целата таа лековита работа, тоа може да биде знак дека исто така треба да направите промена во вашиот начин на размислување за да растете во вашата врска.

Да се ​​земе здраво за готово е еден од главните симптоми на грижлива личност. Луѓето со грижлива личност првенствено се мотивирани од помагање на другите. Ова ги прави алтруисти, дарежливи и често се жртвуваат за другите луѓе.

Ако сте заглавени во токсичен циклус на експлоатација и земајќи здраво за готово, важно е да ги истражите мислите, чувствата, верувањата од детството и емоционалните рани кои се поврзани со овој проблем.

Ако луѓето ве искористуваат, многу е веројатно дека имате слабо или неразвиено чувство за себе. Мора да научите да ги цените вашите вредности, вашите дарови и да откриете како да се грижите за себе, не само за другите.

Ако ве земаат здраво за готово, можеби треба само да седнат со другите и јасно да ги кажат своите потреби. Отворената комуникација не е вештина на која сме научени, па на почетокот може да изгледа застрашувачко. Но, кога ќе научите како да ги изразите вашите потреби, ќе се чувствувате овластени.

Во детството или во текот на животот сте стекнале лажно верување дека вашата вредност доаѓа од давање на другите. Со други зборови, вие верувате дека мерката за вашата самодоверба е директно пропорционална со количината на жртва и жртва што ја правите за другите.

За жал, овие лажни верувања резултираат со екстремно кревка самодоверба, стрес, па дури и манипулација со другите за да имаат подобро мислење за себе и да се чувствуваат подобро. Во оваа ситуација, вие не давате од полно срце, вие давате од рането срце кое копнее за признание и пофалби од другите.

Без тоа признание и пофалба, се чувствувате безвредно, игнорирано и земено здраво за готово.

Работата е – тие можат да ве земат здраво за готово само ако чувствувате дека вашата вредност доаѓа однадвор – од другите. Треба да разберете дека не треба да правите ништо за да бидете сакани или достојни. Вие веќе сте.

Моќна практика која може да ви помогне во тоа е самољубието или самосочувството.

3.) Кармички врски

Предизвикувачките врски носат карма од минатите животи. Врските исто така можат да предизвикаат работи во нас што можат да предизвикаат да се чувствуваме преоптоварени и збунети.

Кармичките врски често се интензивни и тешки, особено на почетокот. Исто така, може да има силна, необјаснива сила што ве привлекува еден кон друг, па дури и силно одбивност на моменти.

Лечењето стари кармички рани во врската е предизвик, но може да биде и голем потенцијал за раст.

Кога станува збор за кармичка работа, лекциите ќе продолжат да ве следат од врска до врска за да лечите, ослободите и исчистите.

Силните луѓе често привлекуваат многу во нивните животи, бидејќи се доволно силни да се справат со тоа и ги имаат потребните алатки за да работат со оваа кармичка енергија.

Кармичката работа во врската не значи поднесување на злоупотреба или друго лошо однесување, но понекогаш учењето лекција може да биде најлековитото нешто за вашата душа.

Кога кармата не притиска, обично се соочуваме со некои проблеми кои никој друг не може да ги отстрани од нашето поле, додека не станеме свесни за нив, додека не сфатиме кои карактерни слабости придонеле за нивното создавање.

Што можат да направат силните луѓе во предизвикувачки врски?

1.) Дајте си дозвола да не бидете секогаш силни.

Често силните луѓе минуваат низ животот поддржувајќи други луѓе, но предизвикувачките врски можат да помогнат да се стимулира спротивното.

Дозволете си понекогаш да бидете поддржани од другата личност во врската и одолејте се на нагонот секогаш да бидете силни.

2.) Научете да бидете меки и растворете ги бариерите што сте ги создале при примањето љубов.

Силните луѓе често се многу добри во давањето, но помалку добри во примањето.

3.) Сфатете дека сите врски се само искуства кои се тука за да ви помогнат да растете и да се развиете во вашиот најголем потенцијал.

Прифатете ги предизвиците што доаѓаат и не заборавајте дека сето тоа е дел од патувањето.

4.) Фокусирајте се на тоа да се сакате себеси.

Кога вистински се сакате себеси, тоа ќе ви помогне да продолжите напред во врската.

започнете да живеете живот што ве прави среќни и потоа зрачете со таа среќа во вашата врска. Ако сакате да го елиминирате страдањето од врската, започнете со елиминирање на темните и негативни делови од себе, а потоа зрачете ја вашата позитивност во врската.

Најголемата моќ што ја имате во овој живот е моќта на сопствената самопреобразба. Сите позитивни промени што ги барате во врската започнуваат со тоа кој го гледате во огледало.

5.) Запомнете дека предизвикувачката врска понекогаш носи најголеми награди.

Кога ќе успеете да ги надминете проблемите и да дојдете до појасна визија, тоа може да создаде силна врска која често трае цел живот.

Во секој момент од нашиот живот растеме или гниеме. Уметноста на одржување на среќата во животот и врските се заснова на добра рамнотежа помеѓу она за што се држиме и она што го отпуштаме. Точно, понекогаш луѓето на кои им веруваме (вклучувајќи се и самите нас) ќе не повредат.

Понекогаш не можеме да го избегнеме, но наш избор е дали сакаме да се чувствуваме мизерно со години или да го користиме за раст.

Простувањето е предуслов за нашиот духовен раст и напредок. Тоа е предуслов за внатрешна слобода, која потоа се одразува на севкупноста на нашиот живот. Затоа, треба да можеме да простиме сè.

Не само да го сакаш, туку и да го правиш.

Тоа не значи дека ќе ја заборавиме повредата, туку значи дека ќе можеме да живееме ослободени од неа и од приврзаноста кон неа.

Она што е минато е минато и конечно треба да го оставиме таму каде што припаѓа, во минатото.

Простувањето е лек. Отпуштање на она што е зад нас за да можеме да го прифатиме она што не чека.

АТМА – Подготви: Сузана Дулчиќ