„Соработката на локалната самоуправа со Народниот правобранител и придобивките од децентрализацијата за граѓаните“, во рамките на проектот „Поддршка на ЕУ за владеење на правото“.

385775352 752892133515995 1530336137290123049 n
Струмица е вистински пример за извонредна соработка помеѓу Општината и Народниот правобранител, но поаѓајќи од фактот дека секогаш може повеќе и секогаш може подобро, јас сум безрезервно подготвен таа соработка не само да ја негуваме, туку постојано да ја унапредуваме“. Тоа беше заклучокот и дел од моето обраќање на денешната работилница на тема: „Соработката на локалната самоуправа со Народниот правобранител и придобивките од децентрализацијата за граѓаните“, во рамките на проектот „Поддршка на ЕУ за владеење на правото“.
Беше тоа исклучително корисна работилница, на која, во присуство на Народниот правобранител Насер Зибери, имавме можност да ги искажеме нашите искуства, ставови и размислувања околу предностите и недостатоците од пренесените надлежности од државно на локално ниво, во одредени области.
Едно е повеќе од сигурно, ваквите работилници, состаноци и меѓусебни средби се неопходни за унапредување на заштитата на правата на граѓаните, затоа што ние постоиме за доброто на граѓаните.
381014340 752892143515994 8359473186921894035 n
381014340 752892143515994 8359473186921894035 n
385032115 752892186849323 9051284041075613254 n
385032115 752892186849323 9051284041075613254 n
385033560 752892223515986 7924986600720424146 n
385033560 752892223515986 7924986600720424146 n
385775352 752892133515995 1530336137290123049 n
385775352 752892133515995 1530336137290123049 n
385777949 752892170182658 1673491635749451213 n
385777949 752892170182658 1673491635749451213 n
385833288 752892153515993 5302890912308985442 n
385833288 752892153515993 5302890912308985442 n