Со засадување на нови садници на тротоарот на булеварот „Ленинова” во Струмица започна обновувањето на дрворедите.

fb img 1701935848593

Со засадување на нови садници на тротоарот на булеварот „Ленинова“ пред зградата на Судот, денеска во Струмица започна обновувањето на дрворедите.
Првите садници ги засадија градоначалникот Костадин Костадинов, членови на Советот на општина Струмица, Младинскиот совет и средношколци од трите средни општински училишта.

dzovi kompani baner horizontalen 1

-Целата иницијатива започна заедно со Катја и Филип при реализацијата на велосипедската патека. Знаевме дека имаме и непланско насадени дрвца и растенија коишто не беа компатибилни за дрвореди и правеа штети и на тротоарите и на улицата и истите моравме да ги исечеме.

baner portland horizontalen

Но, направивме многу добар договор со Катја, Филип и со сите средношколци да на секое исечено дрво се засадат 10 нови, но не во планина, туку долж булеварите во општина Струмица, тоа и се случува.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Имаме 150 растенија коишто имаат корен што не се шири, туку оди централно кон земјата и ќе бидат компатибилни со инфраструктурата во општина Струмица.

fb img 1701935848593
fb img 1701935848593

Секако дека процесот на зазеленување во урбана Струмица таму каде што најмногу и ни фали продолжува оти само на тој начин со партиципативност, во конкретниот случај на средношколците, но и повозрасни кои може да партиципираат во креирањето на локалните политики, ја јакнеме демократијата во општина Струмица и секако си ја правиме Струмица заедно со населените места уште поубаво место за живеење.

oglasi jovi kompani
ОГЛАСИ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ:

Нека ни се со среќа новите дрвца во Струмица, рече градоначалникот Костадинов.

fb img 1701935818344
fb img 1701935818344
fb img 1701935820989
fb img 1701935820989
fb img 1701935823186
fb img 1701935823186
fb img 1701935826014
fb img 1701935826014
fb img 1701935828330
fb img 1701935828330
fb img 1701935830633
fb img 1701935830633
fb img 1701935833480
fb img 1701935833480
fb img 1701935835910
fb img 1701935835910
fb img 1701935838082
fb img 1701935838082
fb img 1701935843452
fb img 1701935843452
fb img 1701935845755
fb img 1701935845755
fb img 1701935848593
fb img 1701935848593
fb img 1701935851040
fb img 1701935851040
fb img 1701935854367
fb img 1701935854367
fb img 1701935857333
fb img 1701935857333
fb img 1701935861427
fb img 1701935861427