Средното општинско училиште ,,Димитар Влахов” викендот по втор пат беше домаќин на најголемиот хакатон во светот ,,NASA Space Apss Challenge”. Во силна конкуренција од гокем број екипи од цела држава, , натпреварувачите од училиштето ја освоија првата награда NASA Space 2023.

387825108 718923723592301 4058575127396532924 n
Средното општинско училиште ,,Димитар Влахов” викендот по втор пат беше домаќин на најголемиот хакатон во светот ,,NASA Space Apss Challenge”. Во силна конкуренција од гокем број екипи од цела држава, , натпреварувачите од училиштето ја освоија првата награда NASA Space 2023..
Од името на градоначалникот Костадин Костадинов и општина Струмица која финансиски го поддржа натпреварот, учесниците ги поздрави Елена Магеровска Паликарова заменик градиначалник и член на Советот на општина Струмица.

dzovi kompani baner horizontalen

-Овој глобален хакатон „NASA Space Apps Challenge“, поддржан од страна на вселенската агенција НАСА, е настан кој заслужува почит и внимание, а вклученоста во него на нашата Струмица не прави сите среќни и горди. Токму нашиот град е дел од глобалната мапа на која се наоѓаат над 160 земји учеснички, со огромен број натпреварувачи, без разлика на нивната професионална ориентација.
Импонира податокот дека исовремено во временска рамка од 48 часа, во сите тие над 160 земји, натпреварувачите изнаоѓаа решенија за одредени проблеми поврзани со планетата Земја, соочувајќи се годинава со 31 предизвик. Тоа е за пофалба, како што се за пофалба и сите членови од тимот од СОУ „Димитар Влахов“ кој го организираа и реализираа овој хакатон, рече Магеровска Паликарова.
370155524 718923573592316 1381864722068552337 n
370155524 718923573592316 1381864722068552337 n
382807153 718923510258989 4968696515682633576 n
382807153 718923510258989 4968696515682633576 n
385854695 718923643592309 7904529577212369183 n
385854695 718923643592309 7904529577212369183 n
385870880 718923480258992 6461699916144786911 n
385870880 718923480258992 6461699916144786911 n
385883190 718923603592313 9163684844825271361 n
385883190 718923603592313 9163684844825271361 n
386098232 718923420258998 6378935555829689165 n
386098232 718923420258998 6378935555829689165 n
386102330 718923676925639 1738298323536147272 n
386102330 718923676925639 1738298323536147272 n
386102404 718923540258986 2290569927114695412 n
386102404 718923540258986 2290569927114695412 n
386102800 718923273592346 1892207368828899905 n
386102800 718923273592346 1892207368828899905 n
386106216 718923313592342 8804490135266516691 n
386106216 718923313592342 8804490135266516691 n
386356565 718923383592335 1617574035044044168 n
386356565 718923383592335 1617574035044044168 n
386701211 718923446925662 3265794165652360459 n
386701211 718923446925662 3265794165652360459 n
386742066 718923350259005 2977462009061551716 n
386742066 718923350259005 2977462009061551716 n
387736646 718923920258948 4388022435869276506 n
387736646 718923920258948 4388022435869276506 n
387743787 718923876925619 6552820462676419149 n
387743787 718923876925619 6552820462676419149 n
387745378 718923940258946 2319757234246726829 n
387745378 718923940258946 2319757234246726829 n
387748243 718923990258941 2439282284977545057 n
387748243 718923990258941 2439282284977545057 n
387825108 718923723592301 4058575127396532924 n
387825108 718923723592301 4058575127396532924 n
387832026 718924003592273 2275278691336450210 n
387832026 718924003592273 2275278691336450210 n
387836062 718923956925611 5535771058569181368 n
387836062 718923956925611 5535771058569181368 n