„Среќата не е дестинација – тоа е начин на живот“

milky way 960200 960 720 696x398

„Ако сакаме да постигнеме големи работи, не само што треба да дејствуваме, туку и да сонуваме, не само да планираме, туку и да веруваме. – Анатол Франс

Цитатите можат да бидат многу корисни, можат да не инспирираат и да не поттикнат да дејствуваме; потсети нè на сите прекрасни работи на светот и помогни ни да учиме од мудроста на многуте големи луѓе кои живееле пред нас.

Следниве цитати го опишуваат Законот за привлекување како што другите луѓе го разбрале со текот на годините и можат да ни дадат охрабрување и утеха што ни се потребни да веруваме дека нашата судбина почива во наши раце.

„Секоја секунда е можност да го промените вашиот живот, бидејќи во секој момент можете да го промените начинот на кој се чувствувате. – Ронда Бирн

„Вие создавате свој универзум на вашето патување“. – Винстон Черчил

„Комбинацијата на мислата и љубовта е она што ја формира незапирливата сила на законот за привлекување“. – Чарлс Хамел

„Гледајте ги работите што ги сакате како да се веќе ваши. Знајте дека ќе дојдат кај вас кога ќе ви требаат. Потоа нека дојдат. Не се вознемирувајте или грижете се за нив. Не размислувајте за нивниот недостаток. Замислете ги како ваши, како веќе да ви припаѓаат, како веќе да ги поседувате“. – Роберт Колиер

„Што и да побарате и посакате, верувајте дека сте го постигнале и ќе биде ваше! – Марко 11:24

„Направете го првиот чекор на верата. Не треба да ги гледате целото скалило. Доволно е да се направи првиот чекор“. – Др. Мартин Лутер Кинг Џуниор.

„Она што сме ние е резултат на нашите мисли. – Буда

„Имагинацијата е сè. Таа е преглед на сите претстојни атракции на животот“. – Алберт Ајнштајн

„Што и да може умот да замисли, може да постигне. – В. Климент Стоун

„Колку е прекрасно што никој не мора да чека ниту еден момент пред да почне да го подобрува светот“. – Ана Франк

„Божествениот ум е една и единствена реалност“. – Чарлс Филмор

„Без разлика дали мислите дека можете или мислите дека не можете, во право сте. – Хенри Форд

„Невозможно е само голем збор што го фрлаат мали луѓе на кои им е полесно да живеат во светот што ги заробил отколку да ја истражат моќта што ја имаат за да го променат. Невозможното не е факт. Тоа е мислење. Невозможно не е изјава. Тоа е прашање на храброст. Невозможно е потенцијал. Невозможното е привремено. Ништо не е невозможно.” – Мухамед Али

„Ако не знаете каде одите, ќе завршите на друго место“. – Јоги Бера

„Ако сакаме да постигнеме големи работи, не само што треба да дејствуваме, туку и да сонуваме, не само да планираме, туку и да веруваме. – Анатол Франс

„Нахранете го вашиот ум со големи мисли и никогаш нема да одите пониско од она што го мислите“. – Бенџамин Дизраели

„Кога среќата ни затвора една врата, често ни отвора друга, но понекогаш знаеме предолго да гледаме во затворените и да не ги видиме отворените. – Хелен Келер

„Избегнувајте ги оние кои ги омаловажуваат вашите амбиции. Само малите луѓе го прават тоа, додека вистинските големи луѓе прават да чувствувате дека и вие можете да станете големи“. – Марк Твен

„Оние кои мислат дека немаат време за вежбање, порано или подоцна ќе мора да најдат време за болест. – Едвард Стенли

„Постојано се подготвуваме за живот, но никогаш не живееме. – Ралф Валдо Емерсон

„Во мојот живот привлекувам сè на што посветувам внимание, енергија и фокусирање, било да е позитивно или негативно. – Мајкл Лозиер

„Она што има слични вибрации се привлекува еден со друг. – Џери и Естер Хикс

„Она што го испраќате со вашите мисли, чувства, ментални слики и зборови, го привлекувате во вашиот живот“. – Кетрин Пондер

„Ништо надвор од мене нема никаква моќ над мене“. – Волт Витман

„Среќата не е дестинација. Тоа е начин на живот“. – Бартон Хилс

„Ако можете да го сонувате, можете да го направите тоа“. – Волт Дизни

„Што и да сте создале во вашиот живот, прво требаше да го создадете во вашата имагинација“. – Тихо Фотиј

„Благодарен ум постојано е фокусиран на најдоброто. Затоа се стреми да стане најдобар“. – Валас Д. Вотлс

„Бидете благодарни за она што го имате, бидејќи ќе добивате се повеќе и повеќе. Ако се концентрирате на она што го немате, никогаш нема да ви биде доволно“. – Опра Винфри

„Човекот е она за што мисли цел ден“. – Ралф Валдо Емерсон

„Штом ќе почнете да чувствувате благодарност за она што веќе го имате, ќе почнете да привлекувате уште повеќе добри работи во вашиот живот, уште повеќе работи за кои треба да бидете благодарни“. – Џо Витал

„Јас сум човек, тој има моќ да ги трансформира своите мисли во физичка реалност; Јас сум човек, можам да сонувам и да ги остварам моите соништа“. – Наполеон Хил

„Негувајте ги вашите визии и соништа, бидејќи тие се деца на вашата душа и планови на сè што можете да постигнете. – Наполеон Хил

„Благодарноста е став кој не поврзува со нашиот извор на снабдување. И колку сте поблагодарни, толку сте поблиску до вашиот творец, архитектот на универзумот, духовното јадро на вашето битие. Тоа е феноменална лекција“. – Боб Проктор

„Човекот е производ на неговите мисли. Што мисли, тој станува“. – Ганди

„Секој визуелизира, без разлика дали е свесен за тоа или не. Визуелизацијата е тајната на успехот“. – Женевив Берренд

„Можам да прифатам неуспех. Секој е неуспех во нешто. Но, не можам да прифатам да престанам да се обидувам“. – Мајкл Џордан

Избрав да бидам среќен, бидејќи тоа е добро за моето здравје“. – Волтер

„Секој светец има минато и секој грешник има иднина“. – Оскар Вајлд

„Момент на благодарност ја прави сета разлика во вашиот став“. – Брус Вилкинсон

„Учењето е подарок. Дури и кога болката е вашиот учител“. – Маја Вотсон

Можам да се променам поради тоа што ми се случи, но одбивам да бидам послаб поради тоа“. – Маја Ангелоу

„Темнината не може да ја истера темнината, само светлината може“. – Мартин Лутер Кинг Џуниор.

„Нема козметика за убавина како среќата“. – Лејди Блесингтон

„Сите работи се тешки пред да станат едноставни“. – Томас Фулер

„Ти си во совршена позиција да стигнеш оттука. – Абрахам-Хикс

„Бидете секогаш првокласна верзија на себе, наместо второкласна верзија на некој друг“. – Џуди Гарланд

„Целиот универзум е голем театар на огледала“. – Алис Бејли

Сакајте ги сите, верувајте им на неколку, никому не правете неправда“. – Вилијам Шекспир

„Ако сакате да избегнете критики, не кажувајте ништо, не правете ништо, не бидете ништо“. – Аристотел

„Генијалноста е способност да се прима од универзумот“. – И Чинг

Дозволете овие мудри зборови да ја просветлат вашата свест и да ве поттикнат и поттикнат на вашиот пат да ја откриете вистината на животот. Големите мислители знаеја дека откриле нешто навистина извонредно и го искористиле за да станат одлични – а вие можете да го сторите истото.

АТМА – Подготви: Сузана Дулчиќ