Станете независни од вашите спомени за да бидете похрабри и позитивни

pexels photo 395196

Знајте дека овие луѓе ќе го прават она што им го кажуваат сеќавањата. Дури и многу поблиски луѓе, како вашите родители, браќа или сестри. Не можеме ништо да направиме во врска со тоа, освен да нè освестиме како се случуваат такви команди во нашата земја. Нашата стратегија е да ја задржиме присебноста, присебноста и довербата.

А потоа оган.

Сеќавањата имаат само една задача: да ве убедат дека сте слаби и мизерни. Се што се случува е против нив/вас, а секојдневно нудат „докази“ кои можат да бидат многу убедливи. Направете ги свесни дека можете да бидете независни од нив и да побарате засолниште во вашата Љубов. Тоа е целата ваша пракса!

baner portland horizontalen

Секогаш запомнете дека ова е само површината, дека вистинскиот вие е многу поголем свет, далеку подлабок и посуптилен. Иако сега му е тешко на умот да го замисли, секој од вас сака нешто, ве турка овде-онде, има дел од вас што го набљудува сето ова. На прв поглед се чини дека сте како астронаут во вселенски костум, заштитен од надворешниот пекол, кој внимателно гледа се и запишува. Но, вие не. Вие сте универзумот кој го гледа астронаутот, бескраен, прекрасен, совршен…

Ненад Љубиќ,  http://nenadljubic.com/